fbpixel

Search icon
Search
Το timeline για υπέροχο pre-wedding δέρμα
MAGAZINE

Το timeline για υπέροχο pre-wedding δέρμα

H Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου προτείνει το ιδανικό χρονοδιάγραμμα για το τέλειο πλάνο φροντίδας της επιδερμίδας του προσώπου


Τη μεγάλη μέρα σας ονειρεύεστε να νιώθετε απόλυτα όμορφη, πως ακτινοβολείτε αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό και το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για εσάς είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ρεαλιστικού σχεδίου περιποίησης του δικού σας, μοναδικού, δέρματος.Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να αξιολογήσετε τι ακριβώς θέλετε από τη φροντίδα του. Το να καταλάβετε τις ανάγκες του θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε τελικά μια νέα ρουτίνα περιποίησης κι ένα εφικτό πλάνο λάμψης μέχρι τον γάμο σας. Κι επειδή τα πάντα εξαρτώνται από τον σωστό προγραμματισμό, θέτοντας ένα χρονοδιάγραμμα που ξεκινά ιδανικά έως και 12 μήνες πριν από τον γάμο σας, θα μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας.

6-12 μήνες πριν: Πρώτη δοκιμή στα ενέσιμα

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ενέσιμα, όπως botox ή fillers, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι την ημέρα του γάμου σας.

47cc574e-2636-4fb2-a098-fd21d8eaa11e.jpeg

6 μήνες πριν: Ξεκινήστε τη χρήση ρετινοειδών και τις θεραπείες προσώπου

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της ακμής, του τραχιού ή συμφορημένου δέρματος και των προβλημάτων υπερμελάγχρωσης είναι η εφαρμογή ρετινοειδών, που, όταν χρησιμοποιούνται τοπικά, αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και «ανοίγουν» δρόμο για νέα κύτταρα να φτάσουν στην επιφάνεια του δέρματος. Παράλληλα, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, καθιστώντας τα εξαιρετική επιλογή και για πιο ξηρούς και ώριμους τύπους δέρματος.

Όσον αφορά στις θεραπείες, με έξι μήνες συνεργασίας, θα μπορούμε να γνωρίσουμε το δέρμα σας, να κάνουμε πολλαπλές εφαρμογές και να βοηθήσουμε στην αναγέννηση και τη λείανση της επιδερμίδας σας. Οι θεραπείες προσώπου μπορεί να ποικίλλουν - από εξαγωγή ακμής, ραδιοσυχνότητες για ανύψωση και γλυπτική, μέχρι LED κι άλλες.

3 μήνες πριν: Προσθέστε AHA και BHA στη ρουτίνα σας

Τα οξέα, όπως τα AHAs και BHAs είναι ικανά να παρέχουν φανταστικά αποτελέσματα όταν πρόκειται για υπερμελάγχρωση, θαμπάδα, ακμή ή προβλήματα υφής.Αρχίστε να χρησιμοποιείτε ένα νέο προϊόν οξέος και θα αξιολογήσουμε πώς αντιδρά το δέρμα σας.

1 μήνα πριν: Το τελικό ραντεβού σας για τα ενέσιμα

Σε γενικές γραμμές, το τελευταίο σας ραντεβού για botox πρέπει να γίνει τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τον γάμο σας. Έως τότε, η θεραπεία θα έχει «εγκατασταθεί» στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, μη δοκιμάσετε νέα προϊόντα ή θεραπείες, για να μην υπάρξουν ερεθισμοί ή εξάρσεις.

b24ec0c0-f877-411c-bcb4-bf07725b8d5b.jpeg

1 εβδομάδα πριν: Κάντε την τελική σας περιποίηση προσώπου

Η τελευταία θεραπεία θα πρέπει να επικεντρώνεται στη διατήρηση ενός ενυδατωμένου και υγιούς δέρματος και να αποφεύγει κάθε είδους εξαγωγές ή ξεφλούδισμα, που μπορεί να αφήσουν το δέρμα κόκκινο ή ερεθισμένο.

1 ημέρα πριν: Ετοιμάστε τον τέλειο καμβά

Τώρα πια, η φροντίδα του προσώπου σας πρέπει να επικεντρώνεται στην παροχή ενυδάτωσης και καταπραϋντικών συστατικών στην επιδερμίδα σας, για ένα ήρεμο, ενυδατωμένο και σφριγηλό δέρμα, με φυσική λάμψη.

Ημέρα του γάμου:

Απολαύστε τον πιο όμορφο εαυτό σας!

Ευχαριστούμε την ιατρό δερματολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

42d78666-deff-455a-847f-d8c1ba342258.jpeg

Bio: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύθηκε, επί πενταετία, στη δερματολογική και αλλεργιολογική κλινική του Technische Universität München και σε θέματα ιατρικής αισθητικής. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας μπότοξ, των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό και της μεσοθεραπείας, καθώς και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και της Αισθητικής Δερματολογίας. Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310272255, radopouloudermatology.business.site, @elenarado.dermatology