fbpixel

Search icon
Search
10 αξεπέραστοι τρόποι για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας
HEALTH

10 αξεπέραστοι τρόποι για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας

Eπανεκτιμήστε τη skincare ρουτίνα σας


Οι τάσεις ομορφιάς έρχονται και παρέρχονται, αλλά το καθαρό, υγιές και όμορφο δέρμα υπάρχει πάντα. Το νέο έτος μάς υπενθυμίζει ότι είναι καιρός να επανεκτιμήσουμε τη skincare ρουτίνα μας και να θέσουμε νέους στόχους. Κάντε τη χάρη στην επιδερμίδα σας και υιοθετήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ξεκαθαρίστε το νεσεσέρ σας: Τα προϊόντα περιποίησης δε διαρκούν για πάντα! Ελέγξτε την ετικέτα: υπάρχει ένα εικονίδιο βάζου με έναν αριθμό. Αυτός αντιπροσωπεύει τον αριθμό των μηνών που τα προϊόντα σας είναι κατάλληλα προς χρήση μετά το άνοιγμα. Κάντε το ξεκαθάρισμα ευκολότερο γράφοντας την ημερομηνία κάθε φορά που ανοίγετε ένα προϊόν απευθείας στο σωληνάριο ή στο βάζο με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

2. Ενυδατώστε το δέρμα σας πρωί και βράδυ: Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι μια χαρούμενη επιδερμίδα. Η πρωινή ενυδάτωσή της την επαναφέρει και τη γεμίζει, κάτι που βοηθά το foundation να φαίνεται αψεγάδιαστο. Η βραδινή, από την άλλη, αποκαθιστά την απώλεια υγρασίας, ώστε να επανορθωθεί τη νύχτα. Η διατήρηση της υγρασίας ενθαρρύνει την υγιή κυτταρική ανανέωση και καταπολεμά και τα σημάδια γήρανσης.

shutterstock-1562062903.jpg

3. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο serum: Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε λαμπερό, υγιές δέρμα, ένας ορός (σέρουμ) προσώπου είναι απαραίτητος. Αυτές οι ισχυρές, στοχευμένες θεραπείες βοηθούν στην ενυδάτωση και την τόνωσή του. Γι’ αυτό η χρήση του πρωί και βράδυ είναι ένα από τα βασικά βήματα περιποίησης.

4. Κάντε τακτικά απολέπιση: Τι ωφελεί η κάλυψη και η ενυδάτωση, εάν τα προϊόντα σας δεν μπορούν να απορροφηθούν αποτελεσματικά; Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα και βοηθήστε τον κυτταρικό κύκλο να αποκαλύψει το φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Αυτό, εκτός από την απορρόφηση των συστατικών, βοηθά στην καλύτερη απόδοση και διάρκεια του μακιγιάζ. Προσοχή: Ρωτήστε τον δερματολόγο σας τι ενδείκνυται για τη δική σας επιδερμίδα.

5. Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα: Μπορεί να κουραστήκατε να το ακούτε, αλλά δε θα σταματήσω ποτέ να σας το υπενθυμίζω: φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα! Εφαρμόστε το στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ αμέσως μετά την ενυδάτωσή τους. Κάντε το μέρος της ρουτίνας σας με μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή primer με SPF.

6. Να αφαιρείτε το μακιγιάζ κάθε βράδυ: Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα σας επανορθώνεται και το μακιγιάζ που παραμένει δε βοηθά τη διαδικασία. Αποφύγετε τους φραγμένους πόρους και την πρόωρη γήρανση αναπτύσσοντας μια νυχτερινή ρουτίνα skincare.

shutterstock-1960603801.jpg

7. Πλένετε συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ σας: Μπορεί το πλύσιμο των πινέλων να μην είναι διασκεδαστικό, αλλά είναι σημαντικό για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια. Η φροντίδα τους συμβάλλει στη διάρκειά τους, εξοικονομώντας σας χρήματα. Πλύντε τις πιο χρησιμοποιούμενες βούρτσες σας μία φορά την εβδομάδα ή στις 10 ημέρες.

8. Εφαρμόστε κατάλληλο μακιγιάζ: Περιποίηση δέρματος και μακιγιάζ πάνε μαζί! Όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ισορροπημένη, μην αναιρείτε τη διαδικασία με ακατάλληλο μακιγιάζ. Το μεταλλικό μακιγιάζ χωρίς ταλκ και μη φαγεσωρογόνο είναι ιδανικό: δε φράζει τους πόρους, δε δημιουργεί λεπτές γραμμές και δεν ερεθίζει το δέρμα.

9. Δοκιμάστε προϊόντα με νέα συστατικά: Καθημερινά δημιουργούνται νέα, καινοτόμα συστατικά και προϊόντα, έτσι ώστε όλα αυτά τα ενοχλητικά δερματικά προβλήματα, από την υπερμελάγχρωση έως τις ρυτίδες, να μπορούν να αντιμετωπιστούν.

10. Επισκεφτείτε έναν δερματολόγο: Υποστηρίξτε το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας στο σπίτι με τακτικές επισκέψεις στον δερματολόγο σας. Οι ειδικοί γνωρίζουν πώς θα τη βοηθήσουν να είναι υγιής. Μια σειρά, λοιπόν, από επαγγελματικές θεραπείες σε συνδυασμό με μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας στο σπίτι θα της προσφέρει την τόνωση που χρειάζεται.

img-0593.jpg

Bio: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύθηκε, επί πενταετία, στη δερματολογική και αλλεργιολογική κλινική του Technische Universität München και σε θέματα ιατρικής αισθητικής. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας μπότοξ, των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό και της μεσοθεραπείας, καθώς και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και της Αισθητικής Δερματολογίας. Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310272255, radopouloudermatology.business.site