fbpixel

Search icon
Search
Τα 7 πιο δημοφιλή χρώματα στα τριαντάφυλλα και η σημασία τους
INTERIORS

Τα 7 πιο δημοφιλή χρώματα στα τριαντάφυλλα και η σημασία τους

Τα πιο ενδιαφέροντα facts που αξίζει να γνωρίζετε


Τα τριαντάφυλλα αποτελούν το πιο αγαπημένο μας λουλούδι, το οποίο επιλέγουμε είτε για να χαρίσουμε χρώμα στους προσωπικούς μας χώρους είτε για να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους της ζωής μας. Τα έχουμε συνδέσει με όμορφες στιγμές, με χαρμόσυνα γεγονότα και με τον έρωτα - ιδίως τα κόκκινα, που αυτόν τον μήνα είναι must λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει. Ποια είναι, όμως, η σημασία των πιο γνωστών χρωμάτων που συναντάμε σε αυτό το λουλούδι; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα ενδιαφέροντα facts γι' αυτά!

Maroon Roses: Πίστη, αγάπη & αιώνια ομορφιά

Με μια βαθιά κόκκινη απόχρωση σαν ένα ποτήρι merlot, αυτά τα σκούρα κόκκινα τριαντάφυλλα ενσαρκώνουν την αγάπη και την ομορφιά. Δεδομένης της πλούσιας απόχρωσής τους, τείνουν να είναι πιο εκλεπτυσμένα από μια κλασική, φωτεινή κόκκινη επιλογή. Η ζεστασιά και η σοβαρότητά τους τα καθιστά τον τέλειο τρόπο για να εκφράσετε τη στοργή και την αφοσίωσή σας στους ανθρώπους που αγαπάτε.


Bright Red Roses: Δέσμευση, ρομαντισμός, σεβασμός & πάθος

Πρόκειται για την πιο κλασική απόχρωση στα τριαντάφυλλα που όλοι μας έχουμε συνδέσει με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σηματοδοτώντας την αγάπη, τη δέσμευση και τον ρομαντισμό, αυτά τα τριαντάφυλλα είναι το τέλειο μπουκέτο για να χαρίσετε στο σύντροφό σας οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Θα γεμίσουν τον χώρο με το μεθυστικό άρωμά τους και θα διεγείρουν το πάθος μεταξύ σας.


Hot Pink Roses: Ενθουσιασμός, περιέργεια, φλερτ & δημιουργικότητα 

Ένα mix του ενήλικου πάθους των φωτεινών κόκκινων τριαντάφυλλων και της γλυκιάς σεμνότητας των ανοιχτών ροζ. Αυτή η έντονη απόχρωση του ροζ στα τριαντάφυλλα είναι η τέλεια εναλλακτική των κλασικών κόκκινων, ενώ λέγεται πως είναι ιδανική για να συνοδεύσει το φλερτ, ενώ παράλληλα προωθεί τη δημιουργικότητα και ιντριγκάρει την περιέργεια.


Pale Pink Roses: Γλυκύτητα, ειρήνη & τρυφερότητα

Αυτά τα τριαντάφυλλα παραπέμπουν εκπέμπουν ευγένεια και καλοσύνη. Ενώ είναι ρομαντικά, είναι λιγότερο overtly από ό,τι τα έντονα κόκκινα και λιγότερο παιχνιδιάρικα από τα πιο φωτεινά ροζ. Ως μια πιο απόχρωση απόχρωση του ροζ, έχουν ένα ταπεινό προφίλ είναι ιδανικά για χώρους που ξεχωρίζουν για την pastel χρωματική τους παλέτα. Επίσης, συχνά αντιπροσωπεύουν την αυτο-αγάπη, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό δώρο για τον εαυτό σας.


Lavender Roses: Μοναδικότητα, σοφία & μυστήριο

Τα μοβ τριαντάφυλλα είναι απολύτως μαγευτικά -κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό-, γεγονός που τα καθιστά αναμφισβήτητα τα πιο ρομαντικά τριαντάφυλλα απ' όλα. Είναι ιδανικά για να τα προσφέρετε σε έναν άνθρωπο που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, υπενθυμίζοντάς του πόσο μοναδικός είναι.


White Roses: Νέα ξεκινήματα, ανάπτυξη & ειρήνη

Τα λευκά τριαντάφυλλα είναι συνδεδεμένα με τις νέες αρχές και τις πιο ζοφερές στιγμές της ζωής μας. Τα συναντάμε συχνά σε γαμήλιες τελετές, ενώ συμβολίζουν την καθαρότητα και την ειρήνη. Πρόκειται για την πιο minimal επιλογή απ' όλες, γεγονός που τα καθιστά ως safe λύση για τη διακόσμηση κάθε χώρου.


Yellow Roses: Φιλία, ζεστασιά, χαρά, νεότητα & ενέργεια

Ιστορικά, τα κίτρινα τριαντάφυλλα δεν είχαν και τους καλύτερους συνειρμούς (η ζήλια ήταν μια συνηθισμένη ερμηνεία), αλλά πλέον έχει αλλάξει αυτή η σκέψη. Εκπέμπουν ζεστασιά κι ευθυμία, ενώ τα συναντάμε σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Μια υπέροχη επιλογή για συνθέσεις σε μπουκέτο.