fbpixel

Search icon
Search
Dress Trending: Οι τάσεις στα χειμωνιάτικα φορέματα
TRENDS & CATWALKS

Dress Trending: Οι τάσεις στα χειμωνιάτικα φορέματα

Οι τάσεις που όλες πρέπει να έχετε στη ντουλάπα σας


Όλες λίγο-πολύ έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε τη χειμερινή μας γκαρνταρόμπα. Οι τελευταίοι μήνες μας έχουν δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η άνεση και η πρακτικότητα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία για ένα πετυχημένο σύνολο. Με τις έντονες απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας θέλουμε να δημιουργούμε all day long looks, τα οποία θα μπορούν να σταθούν από το γραφείο μέχρι και τις εξόδους με φίλους. Τα φορέματα αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο γι' αυτήν τη διαδικασία. Οι τάσεις που κυριαρχούν τη φετινή σεζόν είναι πολλές, γεμάτες στιλ κι ενδιαφέρον. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα μεγαλύτερα dress trends του χειμώνα που θα θέλετε να δοκιμάσετε asap!

1. Knit dress

Image source: @streetstylestars

Ανεξαρτήτως στιλ, χαρακτήρα και προσωπικότητας, τα πλεκτά κομμάτια ανήκουν σε όλες τις γκαρνταρόμπες του χειμώνα. Εδώ και μερικές σεζόν παρατηρούμε την κυριαρχία των knitted dresses, τα οποία επιλέγουν οι απανταχού fashionistas σε κάθε τους outfit. Οι midi εκδοχές είναι αυτές που τους ταιριάζει περισσότερο από όλες. Θα τα συναντήσετε σε neutrals αποχρώσεις -εμείς λατρεύουμε τους καφέ τόνους- για πιο ήρεμα σύνολα. Σε περίπτωση που θέλετε να εντυπωσιάσετε, επιλέξτε έντονα χρώματα, όπως το μοβ και μη διστάσετε να «παίξετε» με τα αξεσουάρ σας.  

2. Glam it up 

Image source: @streetstylestars

Είτε παρακολουθείτε τις πασαρέλες είτε το street style θα έχετε αντιληφθεί ότι η λάμψη ανήκει στην κατηγορία με τις μεγαλύτερες τάσεις τόσο γι' αυτήν όσο και για την επόμενη σεζόν. Θα τις συναντήσετε παντού από head pieces μέχρι outwears και φυσικά στα φορέματα. Αν ανήκετε ακόμα στις γυναίκες που πιστεύουν πως οι πούλιες και οι παγιέτες έχουν θέση μόνο στη νύχτα, έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε. Φορέστε τες από το πρωί και ετοιμαστείτε να «κλέψετε» τις εντυπώσεις. 

3. L for leather 

Image source: @streetstylestars

Άλλο ένα ύφασμα που είναι χαρακτηριστικό του χειμώνα. Ο ρόλος των leather items είναι πολλαπλός. Ικανά να μας χαρίσουν την απαραίτητη θερμότητα, απαράμιλλο στιλ αλλά και έντονη δυναμική. Αν δεν έχετε ένα φόρεμα σ' αυτό το design μη χάνετε άλλο χρόνο. Μόλις το δοκιμάσετε θα το λατρέψετε. Αναζητάτε σύνολα που μπορούν να σταθούν σε όλες τις περιστάσεις; Συνδυάστε ένα leather dress μαζί με knee high boots κι ιδιαίτερα κοσμήματα και δε θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα περισσότερο. 

4. The empire of blazers 

Image source: @dailymail

Μία από τις τάσεις που ξεχωρίζουμε και προτιμάμε ιδιαίτερα τη νέα αυτή σεζόν είναι το tailoring. Οι τρόποι για να το πετύχετε είναι πολύ ανάλογα το signature style σας. Ένας από τους ασφαλέστερους και αυτούς που ταιριάζουν στις περισσότερες είναι τα σακάκια. Τα φετινά trends τα θέλουν σε φαρδιές και πολύ άνετες γραμμές. Επενδύστε σ' αυτό το σχέδιο λοιπόν, προσθέστε μία ζώνη στη μέση, ένα ζευγάρι μπότες και φορέστε το ως φόρεμα. Η επιτυχία είναι μονόδρομος!

5. Little black dress 

Image source: @emilisindlev

All time classic baby... Μπορεί το μαύρο φόρεμα να έκανε την εμφάνισή του πριν από πολλές δεκαετίες αλλά η δυναμική και η chic αισθητική του αυξάνεται συνεχώς. Έχει μία μαγική ικανότητα να απογειώνει τη θηλυκότητα μας και να χαρίζει έξτρα sexyness με τον πιο διακριτικό και υπέροχο τρόπο. Συνδυάστε το μ' ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα για πιο classy looks αλλά και μαζί με sneakers & cardigans για πιο cool and casual. 

6. Shirt dress 

Image source: @popsugar

Τα shirt dresses έχουν κερδίσει επάξια μία θέση στην κατηγορία με τα πιο άνετα και fashionable κομμάτια των τελευταίων ετών. Αυτήν τη θέση συνεχίζουν να διατηρούν και τον φετινό χειμώνα. Είναι γνωστό πλέον ότι μπορείτε να τα ταιριάξετε με όλα τα υποδήματά σας, day to night. Αυτό που έχουμε να προσθέσουμε αυτήν τη φορά είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα metallic designs μοναδικά και ανεπανάληπτα σύνολα, ακόμα και τις πρωινές ώρες.