fbpixel

Search icon
Search
Drama movies: Oι καλύτερες δραματικές ταινίες στο Netflix
ARTS & CULTURE

Drama movies: Oι καλύτερες δραματικές ταινίες στο Netflix

Ετοιμάστε τη watch-list σας για τις ανερχόμενες χειμωνιάτικες ημέρες


Η online ψυχαγωγία που μας προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία καλύπτει όλα τα κινηματογραφικά γούστα και μας δημιουργεί την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποιο σινεμά, είναι για ακόμη μια φορά η ιδανική και για εσάς που ανήκετε στην κατηγορία του δράματος. Από οσκαρικά φιλμ μέχρι παραγνωρισμένα διαμάντια, στο Netflix θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε πολλές και διαφορετικές οπτικές του δραματικού στοιχείου, όπως το αντιλαμβάνεται ο κάθε σεναριογράφος και το παρουσιάζει στην δική του υπόθεση. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν οι 5 που συγκεντρώνουν τις πιο θετικές κριτικές και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τις εντάξετε στις προτεινόμενες και να τις δείτε άμεσα.

Ας γνωρίσουμε αναλυτικά παρακάτω ποιες είναι αυτές μια προς μια!

Marriage Story

1-PI3YZ.jpg

Η ταινία παραγωγής του 2019, η οποία διαρκεί 2 ώρες και 15 λεπτά, προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Νοεμβρίου. Έχοντας μπει πολλές φορές σε υποψηφιότητες, αλλά και κατακτήσει πολλά βραβεία, θεωρείται η καλύτερη ταινία στη φιλμογραφία του Noah Baumbach ως τώρα. Η υπόθεση εστιάζει σε ένα ζευγάρι, το οποίο προχωράει σε διαζύγιο και άρα οφείλουν να διαπραγματευτούν και την κηδεμονία του γιου τους. Ένα οικογενειακό δράμα που προκαλεί ακόμη και στους «δυνατούς» ένταση και κλάμα.

Πρωταγωνιστούν: Adam Driver (Charlie Barber), Scarlett Johansson (Nicole Barber), Laura Dern (Nora Fanshaw), Ray Liotta (Jay Marotta)

Uncut Gems

2-3WP3P.jpg

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019 και μας προσφέρει ένα απολαυστικό δίωρο, γεμάτο από χαρακτηριστικά εγκλήματος σε συνδυασμό με ένα απερίγραπτο χιούμορ. Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας χαρισματικός κοσμηματοπώλης βάζει ένα υψηλού κινδύνου στοίχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο μεγαλύτερο λαχείο της ζωής του. Σε μια σειρά από χαοτικά επεισόδια εκτάκτων αναγκών, ο άντρας πρέπει να καταφέρει να ισορροπήσει τη δουλειά του, την οικογένεια και τους εχθρούς που βρίσκει παντού γύρω του.

Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler (Howard Ratner), Julia Fox (Julia De Fiore), Kevin Garnett (Kevin Garnett), Idina Menzel (Dinah Ratner)

The Truman Show

3-YqoHm.jpg

Προσεγγίζοντας το δράμα από την μεριά της επιστημονικής φαντασίας αποτελεί την ιδανική πρόταση. Είναι διαθέσιμη στο κοινό από το 1998 και από τότε εξακολουθεί να αποσπά καλές κριτικές. Θα παρακολουθήσετε, λοιπόν, την ιστορία ενός ασφαλιστικού πωλητή, ο οποίος αγνοεί το γεγονός ότι ολόκληρη η ζωή του είναι μια τηλεοπτική εκπομπή και τα μέλη της οικογένειάς του είναι απλοί ηθοποιοί. Μέσα από μια σειρά καταστάσεων που θα προκύψουν, ο ίδιος αρχίζει να παρατηρεί πράγματα και αποκαλύπτει μια αλήθεια που δεν γνώριζε και τότε είναι η στιγμή που αποφασίζει να διαφύγει από όλο αυτό.

Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey (Truman Burbank), Laura Linney (Meryl Burbank, Hannah Gill), Ed Harris (Christof), Natascha McElhone (Lauren Garland)

Young Adult

3-Xv9Zg.jpg

Σε σκηνοθεσία του Jason Reitman και σενάριο του Reitman και της οσκαρικής Diablo Cody (Juno), το ‘Young Adult’κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 και διαρκεί 1 ώρα 35 λεπτά. Η Mavis είναι μια συγγραφέας μυθιστορημάτων για ενήλικες, η οποία έχει εθιστεί στο αλκοόλ τον τελευταίο καιρό της ζωής της. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην απόφασή της να επιστρέψει στη γενέτειρά της, με σκοπό να αναβιώσει στιγμές από τις παλιές εποχές, αλλά κυρίως για να προσπαθήσει να τα ξαναβρεί με τον πρώην φίλο της. Βέβαια, μαθαίνει πως ο τελευταίος είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron (Mavis Gary),Patrick Wilson (Buddy Slade), Elizabeth Reaser (Beth Slade), Patton Oswalt (Matt Freehauf)

A Sun

4-i9eDN.jpg

Ακόμη μια πετυχημένη παραγωγή του 2019, της οποίας η ιστορία εξελίσσεται μέσα σε 2,5 περίπου ώρες, με το καστ να ερμηνεύει αξιομνημόνευτους χαρακτήρες σε απροσδόκητες συχνά αλληλεπιδράσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις δραματικές περιπέτειες που βιώνει μια οικογένεια, από την μια οι συνέπειες της φυλάκισης του νεότερου γιου της και από την άλλη μία πολύ μεγαλύτερη τραγωδία που θα τους βρει.

Πρωταγωνιστούν: Chen Yi-wen (Wen), Samantha Ko (Qin), Wu Chien-ho (A-Ho), Greg Hsu (Hao) , Liu Kuan-ting (Radish), Apple Wu (Yu), Wen Chen-ling (Xiao-Zhen) , Ivy Yin (Miss Yin)