fbpixel

Search icon
Search
Down to earth: Πώς ένα vacation house εναρμονίζεται με το τροπικό σκηνικό τριγύρω του
INTERIORS

Down to earth: Πώς ένα vacation house εναρμονίζεται με το τροπικό σκηνικό τριγύρω του

Υπό την επιμέλεια της Marilia Pellegrini


Η Marilia Pellegrini είναι από τα ονόματα στον χώρο του design που διακρίνονται για την υψηλή αισθητική τους και τον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάθε κατοικία. Η ίδια μέσω της δικής της εμπειρίας έχει γίνει ξεχωριστή στο είδος της, μετρώντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη.

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, έφτασε έως την εξωτική Βραζιλία, εκεί όπου επιμελήθηκε αρχιτεκτονικά ένας εντυπωσιακό vacation house, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας. Τα μέλη της αναζητούσαν ένα περιβάλλον μέσα στη τροπική φύση με σκοπό να περνούν εκεί τα weekends τους, κυρίως του ζεστούς μήνες του χρόνου.

Take a tour!
home.jpg


Παρά το γεγονός πως το σπίτι είναι εξοχικό, η designer επέλεξε να το διαμορφώσει με τρόπο που να θυμίζει ένα αστικό σκηνικό, χωρίς ωστόσο να στερείται τις αναφορές στη φύση, εστιάζοντας με κάθε τρόπο στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα.

Βλέποντας έναν προς έναν τους χώρους, παρατηρούμε πως οι γήινες αποχρώσεις έχουν κυριαρχήσει από γωνιά σε γωνιά, με τρόπο που μας υπενθυμίζει πως δεν είναι απαραίτητες οι υπερβολές στο design ενός σπιτιού. Εξάλλου, αυτό που ζητούσε η ίδια η οικογένεια ήταν ένα σκηνικό που να ποντάρει στη δύναμη της φύσης και των υλικών που αυτή προσφέρει απλόχερα.

Ένα συνονθύλευμα από διαφορετικά είδη ξύλου, που ισορροπούν εξαιρετικά στο σύνολό τους και δημιουργούν ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά μέσα στο σπίτι. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στα περισσότερα δωμάτια βλέπουμε πως τα παράθυρα είναι πολλά και μεγάλα, γεγονός που έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσοστό φωτεινότητας και καθαρού αέρα.

img-5489.jpg


Πέρα από το πρωταγωνιστικό ξύλο, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως οι επιφάνειες από πέτρα ενισχύουν το όλο vibe του χώρου, με τρόπο απόλυτα φυσικό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η παρουσία και το combo μοντέρνων, αλλά και κλασικών στοιχείων σε ένα μόνο περιβάλλον.

Παρά το ότι σε μια γενικότερη εικόνα κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γήινοι τόνοι, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το πόσο εντυπωσιακά έχουν ενσωματωθεί ορισμένες μεταλλικές αποχρώσεις, όπως το εντυπωσιακό χρυσό, που παρατηρείται σε διάφορες γωνίες του σπιτιού.

Ο updated σχεδιασμός κάνει την κατοικία να ξεχωρίζει και μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του design, με ένα summer twist που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο. Τίποτα δε φαντάζει περιττό, ενώ ο fresh αέρας αποπνέεται έντονα ακόμα και μέσα από το φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει το πόσο stylish και παράλληλα φτιαγμένο είναι αυτό το σπίτι.

img-5477.jpg


Πλέον, η οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει ένα περιβάλλον που αποτελεί συνώνυμο του luxury living, σε απόλυτη αρμονία με την καλοκαιρινή αύρα και τη natural αισθητική. Ένα πραγματικό παράδειγμα για το πώς ένα vacation house μπορεί εύκολα να πάρει τη μορφή μιας κατοικίας της πόλης, με όλα τα σύγχρονα comforts και γνώμονα την υψηλή αισθητική.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD