fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Aspen με eclectic διακόσμηση ποντάρει στη δύναμη της φύσης
INTERIORS

Μια κατοικία στο Aspen με eclectic διακόσμηση ποντάρει στη δύναμη της φύσης

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Jennifer Bunsa


Το πάθος για το interior design ήρθε σχεδόν τυχαία στη ζωή της. Η αισθητική της εστιάζει στην αρχιτεκτονική του μέλλοντος, ενώ αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και τις διαχρονικές τάσεις που καθόρισαν μια για πάντα τον χώρο του design. Ο λόγος για την επιτυχημένη αρχιτέκτονα Jennifer Bunsa, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί άρρηκτα με την απαράμιλλη κομψότητα, την οποία και αποτυπώνει σε κάθε κατοικία που αναλαμβάνει να διαμορφώσει εδώ και χρόνια.

Γυρνώντας τον χρόνο λίγο πίσω, το ενδιαφέρον μας κεντρίζει ένα απίθανο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στο οποίο έδωσε πρόσφατα την υπογραφή της. Ένα εκπληκτικό σπίτι στο Aspen, που παραδίδει μαθήματα διακόσμησης χάρη στο εντυπωσιακό εσωτερικό του, κάτι στο οποίο συνέβαλε η Bunsa

Εξερευνήστε το!
02-aspen-living-room-021.jpg

Η interior designer, λοιπόν, κλήθηκε να διαμορφώσει έναν προς έναν τους χώρους της κατοικίας, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες. Με μια πρώτη εικόνα, βλέπουμε πως όλα τα δωμάτια είναι εξαιρετικά ευήλια και πολύ φωτεινά, κάτι το οποίο οφείλεται -μεταξύ άλλων- στα ψηλά ταβάνια που παίρνουν μια τριγωνική μορφή. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το πιο βασικό υλικό κατασκευής και το βλέπουμε να δεσπόζει από χώρο σε χώρο σε διάφορες αποχρώσεις, που εξασφαλίζουν διάσταση και cozy χαρακτήρα.

Η ίδια επέλεξε τα custom colors, τα οποία και προσάρμοσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού αποτελείται από γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, ενώ δεν είναι λίγοι οι bold τόνοι, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τον έντονο μπλε και το μοντέρνο μαύρο. Με αυτές τις χρωματικές επιλογές, πέτυχε να ισορροπήσει το κλασικό με το ultra modern design και το αποτέλεσμα είναι απλώς εκπληκτικό.

Όσο για τα έπιπλα, το ξύλο γι' άλλη μια φορά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς επίσης δεν είναι λίγα τα μεταλλικά στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί, κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσα την όλη αισθητική. Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, μάλιστα, υπάρχει και από ένα τζάκι, το οποίο ενισχύει τη ζεστή ατμόσφαιρα, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά! Όλα δείχνουν να «δένουν» τόσο ονειρεμένα μεταξύ τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από πολύ μοντέρνο, θεωρείται και απόλυτα διαχρονικό.

aspen-living-room-039-1.jpg


Στο μεταξύ, βλέπουμε πως οι country chic λεπτομέρειες έχουν παραμείνει σχεδόν άθικτες από το παρελθόν έως και σήμερα, αυξάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το συνολικό ενδιαφέρον interior design που μας εκπλήσσει ευχάριστα όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως είναι ενταγμένα όλα αυτά τα στοιχεία μεταξύ τους, αλλά παρόλα αυτά αυτό που κυριαρχεί από σημείο είναι η αρμονία, με έναν τρόπο ανεπιτήδευτο και απόλυτα updated.

Ακόμα, βλέποντας λεπτομερώς το κάθε σημείο, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους του διαμερίσματος. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό.

Οι γεμάτες τέχνη πινελιές από κάθε γωνιά του πλανήτη φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο ιδιαίτερα, πολύχρωμα και πολυδιάστατα και ιδανικά προσαρμοσμένα στο σήμερα. Ένα φανταστικό περιβάλλον, λοιπόν, που σε ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μαξιμαλιστικά κομμάτια, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες, αλλά και πιο minimal γραμμές. Μια εικόνα κάπως νοσταλγική αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά up to date, δίνει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν κάθε στιγμή όλες τις εποχές του χρόνου.

13-aspen-bathroom-guest-008.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Clever