fbpixel

Search icon
Search
Do's & don'ts: Τα ατοπήματα που κάνετε όταν φοράτε sneakers
THE LOOK

Do's & don'ts: Τα ατοπήματα που κάνετε όταν φοράτε sneakers

Και χάνουν τη λάμψη τους


Η δημιουργία καθημερινών συνόλων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η κούραση αλλά και η πίεση του χρόνους μας οδηγούν πολλές φορές σε ατοπήματα, κυρίως στα κομμάτια που επιλέγουμε πιο συχνά. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκουν, χωρίς δεύτερη σκέψη τα sneakers. Άνετα, ευέλικτα και απολύτως stylish πλέον έχουν κατακτήσει επάξια μία σημαντική θέση σε όλες μας τις εμφανίσεις day-to-night. Αυτό όμως πολλές φορές να μετατραπεί σε παγίδα. Όσο οικεία κι αν νιώθουμε με ορισμένα items, δεν θα πρέπει ποτέ να σταματάμε να τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή, να τα φροντίζουμε και να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους για να τα ανανεώνουμε. 

Ανακαλύψτε παρακάτω μικρά λάθη που κάνετε με τα αθλητικά σας παπούτσια και τους «κλέβετε» από τη λάμψη τους!

1. Η καθαριότητα είναι το παν

275471983-1424165737986596-1656248950301491273-n.jpg

Εδώ και δεκαετίες επικρατεί η άποψη, ότι όσο πιο φθαρμένα μοιάζουν τα sneakers μας τόσο πιο stylish φαίνονται. Παρόλα αυτά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Για να διατηρούμε πολλά χρόνια τα αγαπημένα μας κομμάτια στη συλλογή μας θα πρέπει να τα φροντίζουμε και η καθαριότητα είναι το παν. Τα clean snekars θα σας χαρίσουν κομψότητα, ενώ αυτά που μοιάζουν βρώμικα θα αφαιρέσουν πόντους από το συνολικό σας αποτέλεσμα. Για να διατηρείτε τα αθλητικά σας παπούτσια σε άρτια κατάσταση, μπορείτε κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι να παρατηρείτε αν υπάρχει κάποιος λεκές, κι αν ναι να τον καθαρίζετε αμέσως. Έτσι θα αφαιρεθεί πιο εύκολα. Να αποφεύγετε να τα βάζετε στο πλυντήριο, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να χάσουν τη φόρμα τους. Μία οδοντόβουρτσα ή ένα νωπό πανάκι θα σας βοηθήσουν.

2. Μην επιλέγετε μόνο λευκά sneakers 

167e52f579698f51d32998b8a1305131.jpg

Κατανοούμε απόλυτα ότι τα λευκά sneakers αποτελούν την πιο ασφαλή και ευέλικτη επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές που μπορούν να συνδυαστούν εξίσου με πολλούς τρόπους και να είναι fashionable. Είτε λοιπόν λατρεύετε τις μονοχρωμίες, είτε προτιμάτε να χαρίζετε μια παιχνιδιάρικα διάθεση στην εικόνα σας με έντονα χρώματα ή μοτίβα, με μία μικρή έρευνα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μία τέτοια επιλογή θα αναβαθμίσει κάθε σας εμφάνιση, ανά πάσα ώρα και στιγμή, προσφέροντάς σας το τέλειο update. 

3. Συνδυάστε το στιλ με την περίσταση 

275423037-2361416040664717-5234079646957419478-n.jpg
Image source: @laura_eguizabal

Οι fashionistas αλλά και οι τάσεις μας έχουν αποδείξει, τα τελευταία χρόνια, ότι τα αθλητικά παπούτσια μπορούν να φορεθούν παντού, ανεξαρτήτως περίστασης. Είτε αποφασίσετε να τα συνδυάσετε με τα office είτε με τα night out looks το αποτέλεσμα θα είναι άκρως fashionable. Δεν είναι όμως όλα τα στιλ για όλες τις εμφανίσεις. Για παράδειγμα, τα sneakers που επιλέγετε για την προπόνησή σας δεν μοιάζουν εξίσου ωραία μ' ένα preppy suit style. Λατρεύουμε να επιλέγουμε εκκεντρικά κομμάτια γι' αυτό σας προτείνουμε όταν επιθυμείτε να κάνετε statement εμφανίσεις, να αφήνετε τα αθλητικά σας να κυριαρχούν. Φροντίστε τα υπόλοιπα pieces να είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις κι απλές γραμμές. Από την άλλη πλευρά όταν κινηθείτε σε ιδιαίτερα basics διατηρήστε τα παπούτσια σας σε minimal designs. 

4. Ξεφύγετε από τις τάσεις 

274539074-248694104002328-3832927987720986648-n.jpg
Image source: @juliesfi

Ναι, οι τάσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των μοντέρνων συνόλων, ειδικότερα αν επιθυμείτε να διεκδικήσετε τον τίτλο της fashionistas. Δεν είναι μόνο αυτές που καθορίζουν το στιλ σας και σας βοηθούν να είστε καλοντυμένη. Με την τεράστια αύξηση της φήμης των social media και κυρίως του Instagram παρατηρούμε ότι υπάρχει έντονη μαζοποίηση ακόμα και στον τρόπο που ντυνόμαστε. Σκεφτείτε λίγο περισσότερο. Αυτό που εσείς επιθυμείτε για τον εαυτό σας είναι δεν είναι να έχετε την προσωπική σας ταυτότητα, αυτά που θα σας χαρακτηρίζουν; Αν ναι, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε, από σήμερα κιόλας, είναι να ανακαλύψετε πραγματικά αυτά που σας ταιριάζουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα, ανεξαρτήτως trends.