fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Dolce&Gabbana Universe: Μια πρώτη ματιά στις δύο homewear boutiques του οίκου στο Μιλάνο

Παρουσιάζοντας στους λάτρεις του fashion house τη most-wanted "Casa" συλλογή για το σπίτι


Dolce&Gabbana Universe: Μια πρώτη ματιά στις δύο homewear boutiques του οίκου στο Μιλάνο

Η γεμάτη χρώματα "Casa" home collection του οίκου Dolce & Gabbana βρήκε το «σπίτι» της, με το διάσημο σχεδιαστική δίδυμο να ανοίγει, όχι ένα αλλά δύο, πολυτελή καταστήματα στο Μιλάνο. Πιο συγκεκριμένα, οι boutiques άνοιξαν στις περιοχές Corso Venezia και Via Durini, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του ιταλικού fashion house να ανακαλύψουν από κοντά μια συλλογή για το σπίτι-ωδή στη made in Italy κομψότητα και τη διαχρονική σχεδιαστική ταυτότητα του οίκου.

Πολλοί ενδεχομένως να αναρωτηθούν γιατί ο οίκος προχώρησε με τη δημιουργία δύο καταστημάτων, με το designer duo να έρχεται να απαντήσει σχετικά με αυτό το εγχείρημά του. Όπως κατάλαβαν, δεν είναι λίγοι οι πελάτες που βρίσκονται στην αναζήτηση μεγάλων επίπλων για το σπίτι τους, ενώ άλλοι προτιμούν να ανακαλύψουν αξεσουάρ για τη διακόσμηση ή και υφάσματα. Με αυτόν τον τρόπο, ο οίκος διαχωρίζει τις συλλογές του για το σπίτι, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών του.

dg-cv7-0126-2-lr.jpg
Από το κατάστημα στη Via Durini 23


Μιλώντας στη Βρετανική Vogue, ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana δήλωσαν: «Θέλαμε δύο διαφορετικά καταστήματα, το καθένα αφιερωμένο σε συγκεκριμένες κατηγορίες των items μας, αλλά ταυτόχρονα να λειτουργούν και συμπληρωματικά το ένα για το άλλο. Η boutique στο Corso Venezia 7 φιλοξενεί αξεσουάρ -μαξιλάρια από twill και duchesse, εμπριμέ παπλώματα, γυάλινα σκεύη Murano και κεραμικά πιάτα Σικελίας, αρωματικά κεριά και αξεσουάρ από λακαρισμένο ξύλο. Τα έπιπλα -από τους μεγάλους υφασμάτινους καναπέδες μέχρι τα λακαρισμένα δρύινα τραπέζια και τα bar- διατίθενται στο δεύτερο κατάστημα στη Via Durini 23».

Και τα δύο καταστήματα προσεγγίζουν τον μαξιμαλισμό με τον πιο chic τρόπο. Καθεμία από τις τέσσερις χαρακτηριστικές στάμπες της Casa collection -Mediterranean Blue, Zebra, Leo και Carretto- έχει το δικό της σημείο μέσα στις boutiques του Μιλάνου και αποτυπώνεται σε χαλιά, ταπετσαρίες, κεραμικά κ.ά. Το background είναι λιτό, ως μια σκόπιμη επιλογή των Dolce & Gabbana, οι οποίοι αποφάσισαν να διατηρήσουν το εσωτερικό των καταστημάτων τους ουδέτερο, ώστε τα ξεχωριστά τους σχέδια να βρεθούν στο επίκεντρο. 

dg-cv7-0182-1-lr.jpg
Από το κατάστημα στην Corso Venezia 7


«Οι όγκοι που παρατηρούνται και ο σχεδιασμός των χώρων είναι σύγχρονος και γραμμικός. Η ουδετερότητα του λευκού, του μαύρου και του γκρι κάνουν τη δημιουργικότητα της συλλογής πρωταγωνιστή»
, εξηγεί το σχεδιαστικό δίδυμο. «Με τη συλλογή εστιάσαμε στο ιταλικό fatto a mano: τη μικρή βελονιά, το υφαντό καλαμάκι, τα ψηφιδωτά, τα ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά, αλλά και το βερνίκι, που αποτέλεσε τη βάση σχεδόν όλων των επίπλων και των διακοσμητικών», συμπληρώνει.

Μέσα από αυτήν την collection, οι Dolce & Gabbana φέρνουν για ακόμη μια φορά την καινοτομία στον χώρο του interior design. Οι ίδιοι αποκαλύπτουν πως έχουν «εμμονή» με τις καρέκλες, καθώς τις θεωρούν σύμβολο της φιλοξενίας. Η Casa collection παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Alta Moda τον περασμένο Αύγουστο, και ξεχώρισε κατευθείαν από τους λάτρεις του design. Κατακλύζεται από statement μοτίβα κι έντονα χρώματα, με τα καθένα από τα κομμάτια να έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, εκφράζοντας στο έπακρο το unique σχεδιαστικό DNA του οίκου, που αντλεί έμπνευση από τη φύση και από τα αρχοντικά περασμένων δεκαετιών. Η φιλοσοφία του art of living είναι αυτή στην οποία έχουν εστιάσει οι designers, με τη συλλογή να γίνεται most-wanted γι' αυτήν την εποχή, αλλά και για πάντα!

2

Cushion

Silk Twill BUY HERE

4

Blanket

Silk Quilt BUY HERE

5

Candle

Incense BUY HERE

6

Notebook

Textile Cover BUY HERE

8

Cushion

Silk Twill BUY HERE