fbpixel

Search icon
Search
Η νέα boutique του οίκου Hermès στο South Coast Plaza είναι η επιτομή της παριζιάνικης κομψότητας
DESIGN NEWS

Η νέα boutique του οίκου Hermès στο South Coast Plaza είναι η επιτομή της παριζιάνικης κομψότητας

Ο απόλυτος fashion προορισμός που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του για τους λάτρεις του είδους


25 χρόνια από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά στο South Coast Plaza, η Hermès έκανε το ντεμπούτο της σε μια πολυαναμενόμενη νέα boutique. Ως μια από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες στη Δυτική Ακτή για το πολυτελές γαλλικό fashion house, το κατάστημα 7.100 τετραγωνικών μέτρων παρουσιάζει ένα πιο ολοκληρωμένο όραμα των συλλογών του οίκου και αντικατοπτρίζει το τοπίο και τον τρόπο ζωής της Νότιας California.

Ένας νέος fashion προορισμός που καλεί τους λάτρεις της πολυτέλειας να αποδράσουν σε ένα περιβάλλον που απογειώνει τις αισθήσεις!

Welcome to the New Fashion Kingdom

hermes-south-coast-plaza-ctsy-02.jpg

Η κύρια είσοδος -μια εκ των τριών- διαθέτει μια εντυπωσιακή τοιχογραφία από ντεγκραντέ πηλό και τόνους τερακότας που συνδέονται με την εσωτερική παλέτα χρωμάτων του καταστήματος. Από το εσωτερικό του South Coast Plaza, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην boutique μέσω δύο εισόδων –μια σε κάθε άκρο σε σχήμα U. Μια κυματοειδής γυάλινη πρόσοψη πλαισιωμένη από ξύλινα χωρίσματα claustra δημιουργεί ένα εφέ φωτός και σκιών.

Απέναντι από την είσοδο, το δάπεδο terrazzo είναι κατασκευασμένο από μαργαριτάρι και κόκκινο μάρμαρο με ένα πέτρινο μωσαϊκό που απεικονίζει το εμβληματικό σχέδιο Hermès Faubourg. Αυτό το new entry συγχωνεύει τα χρώματα και τις «υφές» του ωκεανού, της άμμου, του ουρανού και των βουνών με το γαλλικό πνεύμα του οίκου να αποτυπώνεται στο έπακρο στο επίπεδο 1 στην πτέρυγα Nordstrom του εμβληματικού South Coast Plaza.

hermes-south-coast-plaza-ctsy-04.jpg


Το παριζιάνικο αρχιτεκτονικό studio RDAI κατάφερε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που «υποκλίνεται» στον μοντερνισμό, αφού πρώτα βασίστηκε στα φυσικά υλικά, ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτα αρμονικό κι earthy τελικό αποτέλεσμα. Οι καμπύλες, τα εντυπωσιακά downlights και οι ειδικές κατασκευές που φιλοξενούν τις luxury δημιουργίες του οίκου κεντρίζουν από την πρώτη ματιά το ενδιαφέρον των επισκεπτών και κάθε fashion lover.

Η σύνδεση των στοιχείων της φύσης με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό επιτυγχάνεται χάρη στην έντονη παρουσία έργων τέχνης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα artpieces των καλλιτεχνών Filipe Jardim, Suzel Caspard και Marion Dubier Clark.

hermes-south-coast-plaza-ctsy-06.jpg


Η σχεδιαστική «γλώσσα» του Hermès γίνεται αντιληπτή όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το department με τις μοναδικές τσάντες-σήμα κατατεθέν του οίκου, οι οποίες μοιάζουν με εκθέματα χάρη στις ειδικές ξύλινες κατασκευές όπου έχουν τοποθετηθεί, ενώ το τελικό αποτέλεσμα απογειώνεται εξαιτίας του κρυφού φωτισμού, ο οποίος αναδεικνύει τα απίθανα bag designs.

Κάπου εκεί, αποκαλύπτονται και τα unique φουλάρια του made-in-France label, που γίνονται στοιχείο θαυμασμού χάρη στα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα μοτίβα τους. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως πέρα από τις γυναικείες συλλογές, στην boutique μπορεί κανείς να εντοπίσει τις menswear lines, καθώς και είδη σπιτιού, αρώματα και beauty products.

hermes-south-coast-plaza-ctsy-03.jpg


Η όλη εμπειρία των επισκεπτών μετατρέπεται σε μια ολιστική απόλαυση χάρη στα VIP salons, όπου μπορούν να ξεκουραστούν. Παράλληλα, λειτουργεί κι ένα bar, που ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την απαράμιλλη φιλοξενία που προσφέρει, τα εκπληκτικά ποτά του, αλλά και το εξαίσιο finger food που προσφέρει.

«Φέτος, η παρουσία της Hermès στο South Coast Plaza κλείνει 25 χρόνια κι έτσι το γιορτάζουμε με την επέκταση του οίκου σε έναν άλλο όροφο, όπου διεκδικεί περισσότερο χώρο για τις δημιουργίες του. Κάπως έτσι βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, χαρίζοντας την απόλυτη εμπειρία shopping & more στους επισκέπτες και πελάτες μας», είπε ο Robert B. Chavez, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hermès USA.

Ένας επίγειος παράδεισος για κάθε fashion addict, που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία του οίκου με τον high-end σχεδιασμό!