fbpixel

Search icon
Search
Do's & Don'ts: Τι να προσέξετε στη γυμναστική αν έχετε μεγάλο στήθος
WELLNESS

Do's & Don'ts: Τι να προσέξετε στη γυμναστική αν έχετε μεγάλο στήθος

Ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο σωστές και ασφαλείς επιλογές


Εάν έχετε και εσείς το "δώρο" ενός μεγάλου στήθους, τότε θα έχετε διαπιστώσει ως τώρα ότι μερικές φορές επηρεάζει τον τρόπο που γυμνάζεστε. Για αυτό το λόγο υπάρχουν μερικές συμβουλές που οφείλετε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να απολαμβάνετε στο μέγιστο τα αποτελέσματα της καθημερινής σας προπόνησης. Κανείς δεν είπε πως πρέπει να αποκλείσετε τον εαυτό σας από μερικά sports ούτε πως με τα κατάλληλα tools δεν θα καταφέρετε να έχετε τις αποδόσεις που θέλετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και κυρίως προσαρμογή στα δικά σας δεδομένα. Με αυτά τα δύο στοιχεία, όλα θα γίνουν πιο εύκολα!

Ακολουθήστε τα tips που θα σας βοθήσουν!
big-bust-5.jpg

Πως το στήθος επηρεάζει τον τρόπο που γυμνάζεστε

Το μέγεθος του στήθους μπορεί να επηρεάσει τόσο τον τρόπο άσκησης των γυναικών όσο και το αν τελικά θα αποφασίσουν να γυμναστούν. Σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη βρέθηκε πως αυτό αποτελεί έναν παράγοντα που εμποδίζει τις γυναίκες από το να είναι ενεργές. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την υγεία, την ευτυχία και τη μακροζωία αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων σε όλο τον κόσμο δείχνει να δρα βάσει αυτού. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μαστοί τείνουν να έχουν αρκετό βάρος και έτσι να κινούνται ανομοιόμορφα ακόμη και με τη χρήση σουτιέν. Ως αποτέλεσμα, πολλές φορές μπορεί να νιώσετε ακόμη και πόνο κατά τη διάρκεια ενός workout. 

big-bust-4.jpg

Βρείτε το κατάλληλο σουτιέν

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά υπάρχουν έρευνες που η υποστηρίζουν πως έως και το 70% των γυναικών εξακολουθούν να φορούν σουτιέν σε λάθος μέγεθος. Σύμφωνα με το NHS, η κίνηση των μαστών μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να κυμαίνεται από 4 εκατοστά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, έως 15 εκατοστά κατά το τρέξιμο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τέντωμα των συνδέσμων με αποτέλεσμα μακροχρόνια χαλάρωση. Ο τύπος σουτιέν που χρειάζεστε εξαρτάται από τη δραστηριότητα που σκοπεύετε να κάνετε και το σχήμα του μαστού σας. Σε γενικές γραμμές, τα αθλητικά σουτιέν τείνουν να έχουν πιο φαρδιά πλάτη και να καλύπτουν περισσότερο από ένα κανονικό σουτιέν, καθώς αυτό τα κάνει πιο υποστηρικτικά. Θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο με ενδιάμεσο διαχωριστικό καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μικρότερη τριβή ανάμεσα στους μαστούς.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Το να κάνετε αυτή την επιλογή θα σας βοηθήσει να μειώσετε, έστω λίγο, το μέγεθος του στήθους σας. Καθώς αυτό περιέχει αρκετό λιπώδη ιστό, με μια υγιεινή διατροφή θα πετύχετε να μειώσετε τα γενικά ποσοστά λίπους και κατά συνέπεια να μικρύνετε και αυτό το μέρος του σώματος σας. Παρόλα αυτά, ακόμη και αν αυτός δεν είναι ο σκοπός σας, είναι σημαντικό για το wellbeing σας να ακολουθείτε ένα πλάνο κατανάλωσης τροφίμων που θα γίνει σύμμαχος σας στην υγεία σας. Άλλωστε, η απώλεια των κιλών θα πρέπει να γίνει "παράπλευρη συνέπεια" και όχι απόλυτος στόχος. 

swimwear-for-bust-8.jpg

Επιλέξτε έξυπνα

Αν και με τα κατάλληλα tools μπορείτε να δοκιμάσετε όποιο είδος γυμναστικής επιθυμείτε, υπάρχουν μερικά workouts που δε χρειάζονται προσπάθεια και ειδικό μέγεθος στήθους. Αυτά είναι το pilates και η yoga. Αυτό συμβαίνει καθώς πολλές φορές το μεγάλο βάρος των μαστών μπορει να σας προκαλέσει πόνους στη μέση και έτσι απαιτείται να ενισχύσετε τον κορμό σας. Με αυτό τον τρόπο θα χειριστείτε το επιπλέον βάρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα δώσετε στο σώμα σας μια "πνοή" και μια βοήθεια για όλες τις ώρες της ημέρας. Με τον καιρό μπορείτε να προσθέσετε και λίγη προπόνηση cardio. 

Κάντε ασκήσεις για το στήθος

Πολλές γυναίκες επιλέγουν τη γυμναστική στήθους για να τονώσουν και να μεγαλώσουν το μπούστο τους. Παρόλα αυτά οι ασκήσεις αυτές ενδείκνυνται και για την ενίσχυση των μυών των μαστών σας. Αυτό σημαίνει πως έχοντας πιο σταθερή "βάση" θα έχετε περισσότερο έλεγχο κατά την ώρα της προπόνησης. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο καιρό αλλά είναι σίγουρο πως μακροπρόθεσμα θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την κατάσταση.