fbpixel

Search icon
Search
Do it like Margot Robbie: Πώς ανανεώνει το μακιγιάζ της η γνωστή σταρ
MAKE UP

Do it like Margot Robbie: Πώς ανανεώνει το μακιγιάζ της η γνωστή σταρ

Βήμα βήμα οι συμβουλές της make up artist της Pati Dubroff


Γνωστή για τη συνεργασία της με πολλούς superstars που εμφανίζονται συχνά στο κόκκινο χαλί, όπως η πρωταγωνίστρια της ταινίας Barbie, Margot Robbie, η επαγγελματίας μακιγιέρ των διασημοτήτων Pati Dubroff μοιράζεται τα μυστικά για ένα πιο φωτεινό, πιο μοντέρνο make up για την επόμενη σεζόν - από τη δημοφιλή face icing τεχνική μέχρι την τάση στο eyeliner που σας ταιριάζει περισσότερο. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις της!  

1// Η προετοιμασία του δέρματος είναι το «κλειδί»

«Όταν πρόκειται για την προετοιμασία του δέρματος, ο πάγος είναι η Νο1 επιλογή μου», λέει η Dubroff. «Είναι το μόνο πράγμα, στο οποίο σχεδόν όλοι έχουν πρόσβαση, οπότε είναι εύκολο. Αν δουλεύω σε ξενοδοχεία, ζητώ να στείλουν έναν κουβά με πάγο στο δωμάτιο όπου κάνουμε το μακιγιάζ και τα μαλλιά. Και, προσωπικά, αν χρειάζεται το πρόσωπό μου να δείξει αμέσως φρέσκο, έχω εργαλεία προσώπου με μεταλλική βάση που μπαίνουν σε ένα δοχείο με πάγο - ή στην κατάψυξη στο σπίτι - και είναι έτοιμα για χρήση». Ακόμη πιο απλή λύση, η Dubroff συστήνει και τη χρήση δύο μεταλλικών κουταλιών, αφού τα αφήσει στον πάγο για λίγα λεπτά. Απλώς εξομαλύνετε το πίσω μέρος τους πάνω στο δέρμα με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω. «Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να κάνει το μέταλλο σε συνδυασμό με τον πάγο: φαίνεται αμέσως το δέρμα πιο σφριγηλό, φωτεινό και ζωντανό.» 

shutterstock-1466942882.jpg

2// Η λάμψη στην επιδερμίδα είναι hot, αλλά...

...αλλά, για το φθινόπωρο του 2023, προτιμήστε ένα πιο βελούδινο φινίρισμα, λέει η Dubroff. «Καθώς περνάμε στην επόμενη εποχή, ο αέρας είναι πιο ξηρός και το δέρμα θα φαίνεται επίσης λίγο πιο dry, οπότε αυτό το είδος φινιρίσματος παίζει ρόλο. Για να πετύχετε το look που θέλετε, επιλέξτε ένα foundation με ελαφρώς ματ φινίρισμα ή, αν σας αρέσει μια πιο ανάλαφρη υφή, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τις καλοκαιρινές αποχρώσεις του δέρματος - το «κλειδί» είναι πώς τις εφαρμόζετε. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αποκτήσετε αυτό το βελούδινο φινίρισμα, φροντίζοντας να αναμειγνύετε καλά το χρώμα», λέει η Dubroff. Τα σφουγγάρια είναι εξίσου απαραίτητα. «Είναι ιδανικά για να απομακρύνουν τη γυαλάδα σε περιοχές που δεν τη θέλετε, όπως στη ζώνη Τ. Απλά πιέστε εκεί με ένα σφουγγάρι, αντί να ταμπονάρετε την πούδρα, για να διατηρήσετε το δέρμα φρέσκο και φυσικό, όχι πουδραρισμένο.» 

3// Επιμείνετε στο highlighter

Ενώ το φινίρισμα της νέας σεζόν είναι περισσότερο ματ παρά δροσερό, η Dubroff τονίζει ότι πρέπει να εξακολουθεί να έχει φυσική φωτεινότητα. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, προτείνει τη χρήση ενός υγρού highlighter, σε ψυχρή απόχρωση, που αναμειγνύεται πάνω από το foundation στα υψηλά σημεία του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, η γέφυρα της μύτης και το πηγούνι.  

shutterstock-2329408181.jpg

4// Eyeliner που ηλεκτρίζει

Η Dubroff προτείνει να επιστρέψετε την εφαρμογή του eyeliner στα βασικά. «Λέω στις πελάτισσές μου να επικεντρωθούν στον τύπο του liner με τον οποίο αισθάνονται άνετα και να γίνουν πραγματικά καλές σε αυτό, ώστε να μπορούν απλά να το κάνουν όταν χρειάζεται.» Αν θέλετε να ακολουθήσετε τις τάσεις της εποχής για τα eyeliner, σκεφτείτε να δοκιμάσετε ένα έντονο χρώμα. «Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ματιών με χρώμα που ηλεκτρίζει ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινό, το οποίο να εφαρμόζεται κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων, μόνο στη μέση της γραμμής των βλεφαρίδων σας», λέει η Dubroff. «Κρατήστε το ως μια πινελιά χρώματος για να κάνετε ένα statement στο κέντρο και όχι παντού ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, πάρτε ένα σκούρο μπλε ή μαύρο eyeliner κατά μήκος του εξωτερικού και του εσωτερικού τρίτου της γραμμής των βλεφαρίδων, διατηρώντας το κέντρο φωτεινό, και αναμείξτε τα μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε φωτεινότητα στο κέντρο για να δώσετε περισσότερη pop αισθητική, και περισσότερο σκούρο στις γωνίες για να γειώσετε το βλέμμα και να ορίσετε το σχήμα. Κανείς δεν πρόκειται να πλησιάσει αρκετά κοντά για να δει αν είναι απολύτως τέλειο, οπότε επιτρέψτε στις εξωτερικές γωνίες να είναι λίγο μουτζουρωμένες.»

shutterstock-2019628004.jpg

5// Χρησιμοποιήστε δύο αποχρώσεις ρουζ

Το ρουζ είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε φυσική «ζεστασιά» στο δέρμα, ανεξάρτητα από την εποχή. «Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός δύο κρεμώδους ρουζ σε παρόμοιες αποχρώσεις», λέει η Dubroff. «Χρησιμοποιήστε πρώτα μια πιο "ζεστή" απόχρωση για να σμιλέψετε κάτω από τα ζυγωματικά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιο φωτεινό χρώμα - όπως ένα κοραλί ή ροζ σε ψυχρούς τόνους - στα μήλα των μάγουλων.» Αναμείξτε καλά αυτές τις δύο αποχρώσεις με ένα πινέλο βάσης, φροντίζοντας να διαχέονται όλες οι άκρες μεταξύ τους. «Χρησιμοποιώντας τον θερμότερο τόνο, θα δημιουργήσετε ένα πιο σμιλευμένο αποτέλεσμα στα μάγουλα.»