fbpixel

Search icon
Search
10 makeup tips γάμου που αξίζει να «κλέψετε» για το καθημερινό σας μακιγιάζ
MAKE UP

10 makeup tips γάμου που αξίζει να «κλέψετε» για το καθημερινό σας μακιγιάζ

Οι σωστές συμβουλές παραμένουν πάντα επίκαιρες


Αν υπάρχει κάποια μέρα που θα θέλατε να είστε η ιδανικότερη πτυχή του εαυτού σας, τότε αυτή είναι η μέρα που θα παντρευτείτε. Για αυτό το λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν σε αυτή τη μέρα και επιθυμούν να αναδείξουν την πιο φυσική και λαμπερή εκδοχή τους. Εδώ προσθέστε πως το γαμήλιο μακιγιάζ θα πρέπει να φαίνεται υπέροχο στις φωτογραφίες και έτσι οι απαιτήσεις για αυτό συνεχώς μεγαλώνουν. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που έφτασε η στιγμή να αρχίσετε να "εκμεταλλεύεστε" αυτές τις συμβουλές προς όφελος σας. Ενδώστε στα παρακάτω tips και κάντε τα κομμάτι του καθημερινού σας μακιγιάζ. 

makeup-wedding.jpg
@sannevloet

1. Αλλάξτε τοποθεσία

Κάντε το μακιγιάζ σας δίπλα στο παράθυρο ή πάρτε έναν καθρέφτη χειρός και βγείτε όπου υπάρχει φυσικό φως για να δείτε πώς φαίνεστε. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε να είστε σίγουρες για το πως δείχνει το αποτέλεσμα σε έναν εξωτερικό χώρο.

2. Πάρτε έμπνευση

Δείτε φωτογραφίες από το μακιγιάζ που αγαπάτε—φωτογραφίες του εαυτού σας, φωτογραφίες από άτομα στο Instagram, ή από μοντέλα—για να καταλάβετε ακριβώς τι θέλετε. Το να ξεκαθαρίσετε την εμφάνιση που θέλετε είναι απίστευτα χρήσιμο, είτε κάνετε το μακιγιάζ σας μόνοι σας, είτε συνεργάζεστε με έναν makeup artist.

3. Πρώτα τα φρύδια

Φτιάξτε τα φρύδια σας. Αν δεν τα έχετε ξανακάνει μόνοι σας τότε πάτε στην αγαπημένη σας αισθητικό που πάντα έχει τη λύση. Ξεκινώντας με ωραία φρύδια και στη συνέχεια με ένα καλό γέμισμα, το πρόσωπο θα δείχνει υπέροχο, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα.

chiara-ferragni.JPG
@chiaraferragni

4. Δώστε προσοχή στο δέρμα σας

Επειδή το πραγματικό δέρμα είναι μοναδικό, περιποιηθείτε το με μια τακτική ρουτίνα απολέπισης και ενυδάτωσης. LED φως, θεραπείες με νανοσυχνότητες ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να δοκιμάσετε, μπορούν να δημιουργήσουν το δέρμα των ονείρων σας.

5. Προχωρήστε στη βάση

Με το δέρμα σας σε άψογη φόρμα, εφαρμόστε το foundation. Επενδύστε σε προϊόντα που είναι καλυπτικά ενώ παράλληλα δίνουν μια απαλή αίσθηση στο δέρμα. Μη το παρακάνετε με τις ποσότητες και φυσικά επιλέξτε αποχρώσεις που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα.

6. Σκεφτείτε τις βλεφαρίδες

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες δεν μουτζουρώνουν και αν μάλιστα φαίνονται φυσικές τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άκρως εντυπωσιακό. Αν παρόλα αυτά δε θέλετε να βάλετε πρόσθετα, τότε μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε μολύβι στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο καθώς αυτό θα τονίσει τα μάτια σας. 

cailajpg.webp
@cailaquinn

7. Λίγη ακόμη προσοχή στις βλεφαρίδες

Ακόμα κι αν συνήθως δε γυρίζετε τις βλεφαρίδες σας, κάντε το. Αυτή η κίνηση θα κάνει τεράστια διαφορά στην εμφάνιση σας καθώς στη συνέχεια η μάσκαρα θα τοποθετηθεί φυσικά πάνω τους. Βρείτε ένα εργαλείο που σας αρέσει και που ταιριάζει στο σχήμα και στο μήκος των βλεφαρίδων σας και πείτε το "ναι".

8. Περάστε στη σκιά

Διατηρήστε τη σκιά ματιών ανοιχτή και φυσική. Απλώστε λιγότερο όσο πλησιάζετε προς τη μύτη σας και περισσότερο προς την πτυχή. Εάν θέλετε περισσότερη ένταση, κάντε πιο σκούρο χρώμα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Μια κουκκίδα highlighter ή ακόμα και λάμψη στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας μπορεί επίσης να σας δώσει ένα ωραίο αποτέλεσμα.

9. Φυσικό χρώμα

Το κρεμώδες ρουζ, όταν το αναμείξετε στα μήλα των μάγουλων σας, κάνει το δέρμα να φαίνεται φρέσκο. Φυσικά μια τέτοια υφή είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί. Για να κλειδώσετε το αποτέλεσμα, εφαρμόστε ελάχιστη πούδρα, ακριβώς στη ζώνη T, που θα εξισορροπήσει τη γυαλάδα. 

10. Τελειώστε με τα χείλη

Το πιο όμορφο look στα χείλη εξαρτάται αποκλειστικά από το γούστο σας. Μην παρασυρθείτε στο πόσο διαρκεί μια συγκεκριμένη φόρμουλα, ιδιαίτερα για έναν γάμο. Ακολουθήστε αυτό που αγαπάτε και αυτό που κολακεύει το δέρμα σας περισσότερο.

Κεντρική φωτογραφία: @sannevloet