fbpixel

Search icon
Search
DIY: Οι δημιουργικές χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με την οικογένεια σας το Πάσχα
PEOPLE & MOMENTS

DIY: Οι δημιουργικές χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με την οικογένεια σας το Πάσχα

Υποδεχτείτε την πιο χρωματιστή γιορτή του χρόνου με χαμόγελο και ευρηματικότητα


Κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών γνωρίζουμε ότι δεν μας κυριεύει το «πρέπει», αλλά το «θέλω». Ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα μάς κάνουν να θέλουμε να περνάμε χρόνο μαζί τους όταν αυτό είναι δυνατό. Γι’ αυτό πώς θα σας φαινόταν να γυρνούσατε τον χρόνο πίσω, δημιουργώντας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας, πασχαλινές χειροτεχνίες; Σίγουρα θα σας άρεσε! Άλλωστε το #DIY είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, τώρα που έχουμε χρόνο και αναζητούμε τρόπους για να περάσει η ώρα μας δημιουργικά και χαλαρωτικά.

Έτσι λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα πασχαλινά DIY projects αποκλειστικά για εσάς!

Colourful candles

candles.jpg

Ως γνωστόν, για να φτιάξουμε τις αγαπημένες μας πασχαλινές λαμπάδες, θα χρειαστούμε το πιο βασικό συστατικό, ένα λευκό κερί. Εμείς προμηθευτήκαμε τα δικά μας κεριά από ένα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, αλλά σίγουρα θα τα βρείτε παντού, ειδικά αυτές τις μέρες.

Τι θα χρειαστείτε;

  • Κηρομπογιές (εναλλακτικά παλιά χρωματιστά κεριά)
  • Κάτι από τα εξής: κορδέλα, σπάγκο, μαλλί πλεξίματος, χαρτοταινία
  • Κόλλα σε στικ ή αλευρόκολλα

Πριν αναλύσουμε τους τρόπους που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τις παραπάνω λαμπάδες, θέλουμε να σας εκμυστηρευτούμε κάποια πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, το κερί δεν είναι και το πιο συνεργάσιμο υλικό. Η κόλλα δεν λειτουργεί πάνω του, σπάει εύκολα και δεν μπορείτε να το βάψετε με χρώμα. Οπότε είναι σχετικά περιορισμένοι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα έτοιμο κερί, όμως όταν τους βρούμε το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.

1ο βήμα

Αρχικά, θα φτιάξουμε το χερούλι της λαμπάδας, το σημείο δηλαδή από το οποίο θα την κρατάμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπάγκο ή χρωματιστή κορδέλα, ανάλογα με το τι προτιμάτε περισσότερο και μας αρέσει αισθητικά.

2ο βήμα

Εφόσον το βρούμε, τυλίγουμε το κερί σφιχτά και μπορούμε να προσθέσουμε κόλλα, αλλά όχι πάνω στο κερί, μόνο πάνω στον σπάγκο.

3ο βήμα

Στην συνέχεια, βρίσκουμε ένα πλαστικό μπολ –κατά προτίμηση κάποιο που δεν χρειαζόμαστε –βάζουμε ένα μικρό κομμάτι κηρομπογιά στο χρώμα που θέλουμε και το λιώνουμε με τεχνική μπεν-μαρί. Όσοι δεν γνωρίζετε την μέθοδο αυτή, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί είναι πολύ απλή. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάλετε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στην φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώστε ελάχιστα την φωτιά και στερεώστε πάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο θα έχετε ρίξει το υλικό που θέλετε να λιώσετε, στην δική μας περίπτωση οι κηρομπογιές. Αυτό θα πρέπει να στέκεται επάνω στο στόμιο και να μην βυθίζεται στο νερό, ώστε οι κηρομπογιές να λιώσουν με την επίδραση του ατμού που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Καθώς λιώνουν, πρέπει να τα ανακατεύεται συχνά. Προσοχή μην πέσουν υδρατμοί, διότι θα σφίξει.

4ο βήμα

Τέλος, στάζουμε προσεκτικά αλλά γρήγορα – γιατί στεγνώνει αμέσως – τη λιωμένη κηρομπογιά πάνω στη λαμπάδα. Συνεχίζουμε με όσα χρώματα θέλουμε, ενώ μπορούμε να διορθώσουμε αφαιρώντας προσεκτικά το χρώμα με το δάχτυλο.

Shaving Cream Easter Eggs

eggs-kyWt9.jpg

Ένας όμορφος και ταυτόχρονα χαριτωμένος τρόπος να καλωσορίσουμε την άνοιξη και το Πάσχα είναι να κάνουμε ένα το σπίτι μας με τα χρώματα της φύσης. Ναι, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά, πολύχρωμα! Είχατε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε μαρμάρινα σχέδια στα αυγά σας; Εάν όχι, δεν πειράζει το σκεφτήκαμε εμείς για εσάς και παρακάτω θα βρείτε την διαδικασία για να τα δημιουργήσετε.

Τι θα χρειαστείτε;

  • Βραστά αυγά
  • Κρέμα ξυρίσματος
  • Χρωστικές τροφίμων
  • Μπολ
  • Χαρτί
  • Κουτάλι μιας χρήσης

Αφού, συγκεντρώσετε όλα τα υλικά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα προσεκτικά.

1ο βήμα

Για αρχή, προσθέτουμε την κρέμα ξυρίσματος στα μπολ. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι να μην μπερδέψουμε την κρέμα με το τζελ ξυρίσματος.

2ο βήμα

Μετά, προσθέτουμε αρκετές σταγόνες χρωστικών τροφίμων σε κάθε μπολ.

3ο βήμα

Εφόσον, τοποθετήσουμε το χρώμα στο κάθε μπολ, το ανακατεύουμε στην κρέμα ξυρίσματος μέχρι να συνδυαστεί καλά.

4ο βήμα

Παράλληλα, προσθέτουμε ένα δεύτερο χρώμα στο κάθε μπολ, κατά προτίμηση διαφορετικό από αυτό που έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει, έτσι ώστε να κάνουμε μια ωραία αντίθεση.

5ο βήμα

Αφού, ρίξουμε λίγες σταγόνες χρώματος στο κάθε μπολ, περιστρέφουμε το δεύτερο χρώμα με το πρώτο της κρέμας ξυρίσματος.

6ο βήμα

Τώρα που η κρέμα ολοκληρώθηκε, βάζουμε μέσα τα βρασμένα αυγά.

7ο βήμα

Τα καλύπτουμε εντελώς με την κρέμα ξυρίσματος και τα αφήνουμε εσωτερικά για 20 λεπτά –όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Στην συνέχεια, αφαιρούμαι τα αυγά από το μπολ, αφήνοντάς τα καλυμμένα με την κρέμα ξυρίσματος και τα τοποθετούμε σε μια χάρτινη πλάκα. Τους δίνουμε λίγο χρόνο να στεγνώσουν, γύρω στα 15 λεπτά και έτοιμα!

Easter Jars

jars.jpg

Σίγουρα σε όλους μας περισσεύουν βαζάκια από μαρμελάδες και κάποιοι από εμάς τα πετάμε. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσουμε. Με το χρώμα τους θα στολίσουν το χώρο μας και θα προσδώσουν μια Πασχαλινή νότα τόσο στο σπίτι μας όσο και στην διάθεσή μας.

Τι θα χρειαστείτε;

  • Γυάλινα βάζα (με μεγάλο στόμιο – σε διάφορα σχήματα και μεγέθη)
  • Αυτοκόλλητα βινυλίου
  • Χρώμα κιμωλίας ή ακρυλικό χρώμα
  • Σπάγκος, χάρτινο γρασίδι, κορδέλα ή ύφασμα της επιλογής σας

Πάμε να τα δούμε βήμα-βήμα για να επιχειρήσουμε να τα φτιάξουμε και εμείς!

1ο βήμα

Καταρχάς, σημαντικό είναι να καθαρίσουμε πολύ καλά τα γυάλινα βάζα, δηλαδή να αφαιρέσουμε τυχόν ετικέτες, κόλλα και άλλα. Τα σκουπίζουμε σωστά και στην συνέχεια κολλάμε το αυτοκόλλητο με το σχέδιο που θέλουμε να στολίσει το βάζο μας. Μην ξεχάσετε, να πιέσετε το αυτοκόλλητο για να είμαστε σίγουροι ότι έχει κολλήσει καλά επάνω στο γυάλινο βαζάκι.

2ο βήμα

Αν χρησιμοποιήσουμε χρώμα κιμωλίας, εφαρμόζουμε μια στρώση στο γυάλινο βάζο μας μέχρι να καλυφθεί εντελώς και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε ακρυλικό χρώμα σε σπρέι, ψεκάζουμε το γυάλινο βάζο, αφού το έχουμε τοποθετήσει ανάποδα – με το στόμιο προς τα κάτω – έτσι ώστε να μην βαφτεί το εσωτερικό του βάζου, πάνω σε μια βάση από χάρτινο γρασίδι, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με χαρτικά.

3ο βήμα

Επιπλέον, γεμίζουμε τα γυάλινα βάζα μας με σοκολατένια αυγά και πολύχρωμα γλυκάκια, το σφραγίζουμε με ένα μεταλλικό καπάκι και αν θέλετε το στολίζετε με μια κορδέλα. Αν επιλέξετε μεγαλύτερα σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια, τοποθετήστε από ένα στο κάθε βαζάκι.