fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς ένας χώρος θεάτρου ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε μια οικογενειακή κατοικία
INTERIORS

Δείτε πώς ένας χώρος θεάτρου ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε μια οικογενειακή κατοικία

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Bonba Studio


Ένα αρχοντικό ηλικίας εκατό ετών και ταυτόχρονα εγκαταλελειμμένο θέατρο του χωριού της Ισπανίας, το Can Garrover αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ανακαίνιση. Το Bonba Studio, που βρίσκεται στο Sencelles της Μαγιόρκα, αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία του κτιρίου, ενώ του δίνει μια δεύτερη πνοή μετατρέποντάς το σε μια εκλεπτυσμένη μεσογειακή οικογενειακή κατοικία.

casa-sencelles-b-2-1-g5nfD.jpg

Αποφασισμένο να μην χάσει την ουσία αυτού που ήταν κάποτε το οίκημα, το αρχιτεκτονικό στούντιο διατήρησε πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του θεάτρου. Μπαίνοντας στο σπίτι, παρατηρούμε την αναπαλαιωμένη πέτρινη καμάρα marés μέσα από ένα κούφωμα από σίδερο και γυαλί, καθώς κι ένα μονοπάτι από λιθόστρωτο ασβέστη, το οποίο μας οδηγεί σε μια σειρά από υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο.

vi-1123-ch-028-1-RB13p.jpg

Στον πρώτο όροφο, η πρώην σκηνή λειτουργεί ως εσωτερική αυλή, αφήνοντας το φυσικό φως να πλημμυρίσει τα διπλανά δωμάτια. Αυτή η φωτεινότητα τονίζεται από το κυρίαρχο λευκό του ενιαίου χώρου, διπλού ύψους, που περιλαμβάνει κουζίνα-τραπεζαρία και καθιστικό. Οι γήινοι τόνοι κυριαρχούν σχεδόν σε όλους τους χώρους δίνοντας στην κατοικία μια κλασική και απόλυτα κομψή όψη. Με προσοχή στις λεπτομέρειες και ιδιαίτερο στιλ, ξεχωρίζει για τη χρήση των φυσικών υλικών και τη μοντέρνα διακόσμηση. Το ξύλο κυριαρχεί στο interior design ενώ είναι εμφανής η διάθεση των δημιουργών να δημιουργήσουν ένα σπίτι που έχει όλες τις ανέσεις μιας οικογενειακής κατοικίας χωρίς να χάνουν πόντους από τα σύγχρονα στοιχεία διακόσμησης.

vi-1123-ch-031-1-amGdy.jpg

Σχεδιασμένο από τη Maria Rosello από το RO2 interiorismo και με υφάσματα από το Las Panchas, το minimal στιλ και η ουδέτερη παλέτα αυτού του κεντρικού χώρου δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ψυχή του έργου: την πρώην σκηνή. Για να βελτιώσουν αυτή την αισθητική, οι designers επέλεξαν δύο εντυπωσιακά σχέδια φωτισμού από τη Vibia.

vi-1123-ch-037-1-cnbgT.jpg

Ενσωματώνοντας άψογα στην εσωτερική αρχιτεκτονική, μια γωνιακή διάταξη Sticks φωτίζει τον πίσω τοίχο. Σχεδιασμένο από τον Arik Levy, το Sticks δημιουργεί μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας μέσω της ασυμμετρίας και της καθαρότητας της φόρμας. Τρεις μινιμαλιστικές ράβδοι περιστρέφονται στον δικό τους άξονα, επιτρέποντας στο φως να κατευθύνεται ακριβώς όπου χρειάζεται. Αδύνατα και εκλεπτυσμένα, σχεδιάζουν γραμμές φωτός με γραφική ακρίβεια, διαταράσσοντας το αρχιτεκτονικό επίπεδο στο οποίο στηρίζονται σαν ένα δυναμικό γλυπτό. 

vi-1123-ch-064-1-MNxkS.jpg

Κάθε εξάρτημα ακτινοβολεί με μια διαβάθμιση ατμοσφαιρικού φωτός, προσδίδοντας μια ποιητική αισθητική με την αιωρούμενη, πολυεπίπεδη σιλουέτα του. Προσαρμόσιμο σε κάθε χώρο και προσαρμόσιμο για να ταιριάζει σε κάθε διάθεση, το Flamingo συνδυάζει την ομορφιά με τη διαισθητική σχεδίαση.

Architecture firm: Bonba Studio

Photography: Oliver A.I.