fbpixel

Search icon
Search
Δυσκολεύεστε να υιοθετήσετε μία eco-friendly καθημερινότητα; Με αυτές τις συνήθειες θα τα καταφέρετε
ECO GLOW

Δυσκολεύεστε να υιοθετήσετε μία eco-friendly καθημερινότητα; Με αυτές τις συνήθειες θα τα καταφέρετε

Mε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης ανακαλύπτουμε τα βήματα που θα αναδείξουν την περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη εκδοχή μας


Πολλές είναι οι φορές που ακούμε για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον, για το τεράστιο αντίκτυπο της ανθρώπινης δράσης στον πλανήτη και την αναγκαιότητα να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Πολλοί από εμάς ίσως να σκεφτόμαστε ότι είναι δύσκολο οι ενέργειες μας ως μεμονωμένες οντότητες να επιφέρουν αλλαγές. Ωστόσο, πώς θα σας φαινόταν και πόσο ωραία θα αισθανόσασταν αν μέσα από μικρές, καθημερινές και πάνω απ' όλα ανέξοδες συνήθειες χτίζατε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής;

Συνεχίστε να διαβάζετε και γνωρίστε τους τομείς και τους τρόπους, στους οποίους αξίζει να δώσετε έναν πιο eco-friendly χαρακτήρα!

S for sustainability!

eco-1.png

Οι πλαστικές συσκευασίες και τα μη ανακυκλώσιμα gadgets σήμερα κυριαρχούν. Ιδιαίτερα στον χώρο της κουζίνας και όσον αφορά την αποθήκευση του φαγητού και των ροφημάτων μας τα ανακυκλώσιμα στοιχεία πιθανόν να λείπουν σε πολλούς. Όμως εάν θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο τρόπο ζωής αυτό χρειάζεται να το αλλάξουμε. Μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης με οικολογικά κύπελλα μπαμπού. Είναι πραγματικά ανησυχητικό αν σκεφτούμε πόσα πλαστικά αντικείμενα χρησιμοποιούμε. Γι' αυτό μια καλή λύση είναι να επιλέξουμε μεταλλικά ή γυάλινα καλαμάκια και ανακυκλώσιμα ποτήρια. Μην ξεχνάτε ότι οι μικρές πράξεις και αλλαγές είναι που αξίζουν και που κάνουν τη διαφορά. 

Eco living ideas

d3f60c72d63ebddf63685e0ada0d2448.jpeg

Αλλαγές με θετικό προς το περιβάλλον αντίκτυπο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και στην καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα είναι καιρός να αντικαταστήσουμε τις λάμπες του σπιτιού μας με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, το περπάτημα και το ποδήλατο είναι υπέροχες εναλλακτικές ώστε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με ρύπους που ως γνωστόν προκαλούν τα οχήματα μεταφοράς. Μπορούμε επίσης να διαβάζουμε τα περιοδικά, τις εφημερίδες και ότι μας ενδιαφέρει ηλεκτρονικά και να μην σπαταλούμε χαρτί. Χρειάζεται να έχουμε συνεχώς στο νου μας την ευθύνη που φέρουμε ως πολίτες εάν θέλουμε όντως να δούμε αλλαγές. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.

Eco beauty

eco-2.png

Φυσικά και γίνονται σπατάλες και επιβάρυνση του περιβάλλοντος στο κομμάτι της ομορφιάς. Απεριόριστες πλαστικές συσκευασίες με κρέμες, καλλυντικά και προϊόντα υγιεινής κυριαρχούν. Θα ήταν εξαιρετική επιλογή να επιλέγαμε καλλυντικά με ξύλινη ή και γυάλινη συσκευασία, να χρησιμοποιούσαμε μια οδοντόβουρτσα μπαμπού αντί για πλαστική και μπάρα σαπουνιού ως αντάλλαγμα των κοινών πλαστικών συσκευασιών. Φυσικά, καλό θα ήταν να προσέχαμε κατά πόσο τα προϊόντα καλλυντικών είναι cruelty free καθώς πολλές είναι οι εταιρείες οι οποίες δεν διστάζουν να κάνουν πειράματα σε ζώα για την κατασκευή των καλλυντικών τους. 

Second hand clothes

shutterstock-1135628951.jpg

Μα φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την νέα αλλά αγαπημένη μόδα αυτή των second hand clothes. Μαθαίνουμε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου προέρχονται από την βιομηχανία της μόδας και ότι η σημερινή λεγόμενη «γρήγορη μόδα» αποτελεί μία από τις πέντε πιο ρυπογόνες βιομηχανίες παγκοσμίως. Γι αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα second hand clothes τα οποία είναι ανακυκλώσιμα, περνούν δηλαδή από χέρι σε χέρι και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί για την αξία του thrifting σκεφτείτε ότι εκτός από οικολογικά ευαισθητοποιημένη και με θετική επιρροή προς το περιβάλλον επιλογή σας δίνει την δυνατότητα:

  • Να βρείτε διάσημα brands σε χαμηλές τιμές
  • Τα second hand clothes έχουν σαφώς καλύτερη ποιότητα από τα ενδύματα της γρήγορης μόδας
  • Η μόδα ανακυκλώνεται! Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα trends προηγούμενων δεκαετιών επιστρέφουν και εμείς μπορούμε να βρούμε μικρούς vintage θησαυρούς.