fbpixel

Search icon
Search
Dior vs. Valentino: Mια δικαστική διαμάχη υψηλής ραπτικής που αγγίζει τα 100.000 ευρώ
FASHION

Dior vs. Valentino: Mια δικαστική διαμάχη υψηλής ραπτικής που αγγίζει τα 100.000 ευρώ

Η επεισοδιακή εξέλιξη της Haute Couture collection στα ισπανικά σκαλιά της Ρώμης


Ένα exclusive runway, γεμάτο με έντονα χρώματα, λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις ταυτίστηκε για ακόμη μια φορά με την αισθητική ταυτότητα του ιταλικού οίκου υψηλής ραπτικής, Valentino. Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, o σχεδιαστής μόδας και δημιουργικός διευθυντής του, Pierpaolo Piccioli, παρουσίασε σε ένα ξεχωριστό runway την Haute Couture collection για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 στα σκαλιά της Piazza di Spagna στη Ρώμη. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί ένα διαχρονικό ορόσημο, συνδεδεμένο άρρηκτα με την πορεία του οίκου, καθώς στο γραφικό στενό Via Gregoriana, στο πάνω μέρος της Piazza di Spagna ήταν εγκατεστημένο το πρώτο ατελιέ του. 

291109707-170160535503741-8414950249581520284-n.jpg
@pppiccioli

Το κεντρικό concept της επίδειξης αφορούσε την ένωση του ιστορικού παρελθόντος του brand με την σύγχρονη πραγματικότητα του style του. Ογκώδεις σιλουέτες, τούλια, μεταλλικά strict στοιχεία και floral απλικέ αποτέλεσαν τους κύριους πρωταγωνιστές, μεταδίδοντας τον βασικό του στόχο που ήταν η θεατρικότητα και το δράμα. Τα μοντέλα κατά τη διάρκεια του runway με σεβασμό και ήρεμο περπάτημα κατάφεραν να μεταδώσουν το βασικό μήνυμα αυτής της νοσταλγικότητας, με τα χειροκροτήματα του κοινού να ακολουθούν, ολοκληρώνοντας την μοναδική αυτή στιγμή. Στην επίδειξη έδωσαν το παρών σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας του κινηματογράφου, αλλά και μεγάλα ονόματα της μόδας, με κυρίαρχους την Anna Wintour, την Florence Pugh, την Kate Hudson, τον Charles Melton, την Anne Hathaway και την Naomi Campbell. Λίγες μέρες πριν από την επίδειξη, ο Piccioli μοιράστηκε μια γλυκιά ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας: "Η αρχή. Η Ρώμη είναι το μέρος όπου ξεκινούν τα πάντα. Η ζωή, οι άνθρωποι, οι ιστορίες και οι ταυτότητές μας είναι εδώ. Ανήκουμε σε αυτό το μέρος όσο αυτό το μέρος ανήκει στον κόσμο και στον Valentino."

292421418-130260719468483-5812054926120759191-n.jpg
@pppiccioli

Η εξέλιξή της, όμως, απέκτησε μια διαφορετική κατάληξη με αρνητικό πρόσημο. Ο γαλλικός οίκος Dior, μέσω του υπεύθυνου λιανικής του ζήτησε να αποζημιωθεί για την διατάραξη που προκλήθηκε στην boutique του στην Piazza di Spagna εξαιτίας του runway. Μέσω μιας επιστολής που απέστειλε στον Piccioli, εξέφρασε την έντονη αγανάκτηση και το παράπονό του. Συγκεκριμένα, απαιτεί 100.000 ευρώ μέσα σε δεκαπέντε ημέρες για την αποκατάσταση της οικονομικής απώλειας του καταστήματός του. Ο οίκος ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες την Παρασκευή, η οποία κανονικά θα ήταν μια σημαντική ημέρα αγορών για το παράρτημά του. 

91058bf3-a44f-4f5d-9df8-9816ba8c242c.jpg


Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ το WWD: "Εάν το ποσό δεν καταβληθεί από τον Valentino σε δύο εβδομάδες, η Dior δήλωσε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της". Οι εκπρόσωποι του Dior δεν απάντησαν σε αιτήματα του WWD για περαιτέρω σχόλια.Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του show, ο Valentino είχε ζητήσει άδειες και είχε υποσχεθεί δεν θα παρεμπόδιζε την τακτική κυκλοφορία των πεζών στην περιοχή. Σύμφωνα με το HypeBeast: "Η Valentino έλαβε τις απαραίτητες άδειες για να πραγματοποιήσει την επίδειξη μόδας της στα Ισπανικά Σκαλιά και έστειλε μια επίσημη επιστολή σε γειτονικούς λιανοπωλητές που θα εξασφάλιζε την κυκλοφορία των πεζών στα καταστήματα". Το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη στις 27 Ιουνίου, όμως σύμφωνα με το WWD: "Ο Dior είπε ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζεται με κανέναν τρόπο από την κατάσταση που επικράτησε εκείνο το βράδυ".