fbpixel

Search icon
Search
Dior Maison: Η Cordelia de Castellane συστήνει την πρώτη συλλογή κηπουρικής
DESIGN NEWS

Dior Maison: Η Cordelia de Castellane συστήνει την πρώτη συλλογή κηπουρικής

Η collection φέρε τον τίτλο "Lucky Milly"


«Έχω κληρονομήσει το πάθος της μητέρας μου για τα λουλούδια. Τα φυτά και η κηπουρική μού χάριζαν ευτυχία», είχε εκμυστηρευτεί κάποτε ο Christian Dior στα απομνημονεύματά του. Αυτή του η αγάπη τον συντρόφευε συνεχώς σε όλα τα σχεδιαστικά μονοπάτια του, αφήνοντας πίσω του μια ολόκληρη ιστορία που συνεχίζει να αποτυπώνεται σε κάθε Dior collection.

Μια νέα συλλογή του οίκου έρχεται να αποδείξει τη λατρεία του ίδιου του Dior για τα άνθη και τη φύση εν γένει!

Ένας κήπος βγαλμένος από παραμύθι

dior-maison-lucky-milly-elise-toide1-h874l.jpg
Cordelia de Castellane

Η ελληνικής καταγωγής καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior, Cordelia de Castellane, εμπνεύστηκε από τη μαγεία που αποπνέει η φύση για τη δημιουργία αυτής της συλλογής. Η ίδια τρέφει παρόμοια αγάπη για όσα συγκροτούν το φυσικό τοπίο και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο βασίστηκε στα natural-based υλικά κατασκευής ώστε να φτιάξει ένα προς ένα τα αντικείμενα της συλλογής.

dior-maison-lucky-milly-elise-toide6-SbMeT.jpg


H Cordelia παρουσίασε για πρώτη φορά μια σειρά με είδη κηπουρικής, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Dior Maison. Η συγκεκριμένη line απαρτίζεται από μια ποδιά που συνδυάζεται με γάντια κηπουρικής σε αντίστοιχο floral pattern. Στη συλλογή με τίτλο "Lucky Milly" υπάρχουν και κασπώ, που συνδυάζονται φοβερά με τα υπόλοιπα κομμάτια, καθώς κι ένα συλλεκτικό φτυάρι.

dior-maison-lily-of-the-valley-elise-toide-1-ymTAv.jpg


Συνεχίζοντας το αγαπημένο του ανοιξιάτικο ταξίδι, ο Dior Maison αποκαλύπτει και μια tablewear συλλογή που συγκαταλέγεται στη "Lucky Milly". Σχεδιασμένη από την Cordelia de Castellane, αυτή η σειρά αποκλειστικών δημιουργιών αντλεί έμπνευση από τη φύση ως φόρο τιμής στην αγάπη του Monsieur Dior για τα λουλούδια, ένα πάθος που ανέπτυξε από την παιδική του ηλικία, ξυπνώντας τρυφερές στιγμές στο πλευρό της μητέρας του στον κήπο με τα τριαντάφυλλα στο Granville της Νορμανδίας.

Η άνοιξη στο τραπέζι σας

dior-maison-lily-of-the-valley-elise-toide-4-kRi81.jpg

Πέρα από τη συγκεκριμένη σειρά που έχει ήδη καταφέρει να γίνει most-wanted για κάθε λάτρη του interior design, το γαλλικό fashion house λανσάρει και τη συλλογή "Miss Dior Cannage", σχεδιασμένη πάλι από την Cordelia de Castellane. Πρόκειται για μια σειρά επιτραπέζιων σκευών από πορσελάνη, η οποία αποτυπώνει στο έπακρο το savoir vivre του οίκου. Πέρα από τα λευκά, μινιμαλιστικά και διαχρονικά σερβίτσια, εντύπωση μας προκαλούν τα μοναδικά κρυστάλλινα ποτήρια για νερό, που ξεχωρίζουν από την collection χάρη στις funky αποχρώσεις τους. Η ίδια η Cordelia, άλλωστε, σε κάθε σχεδιαστική της απόπειρα, καταφέρνει να δημιουργεί timeless αντικείμενα, που διακρίνονται για την απαράμιλλη κομψότητά τους και μετατρέπονται σε αναπόσπαστο στοιχείο της συλλογής κάθε σπιτιού.

Αντηχώντας αυτές τις βουκολικές αναμνήσεις, τριφύλλια εμφανίζονται με χάρη σε μια ποδιά, ένα ποτιστήρι, γάντια, εργαλεία και γλάστρες. Διακοσμημένα με τη χειρόγραφη υπογραφή "Christian Dior", αυτά τα αξεσουάρ διατίθενται σε πλούσιες, ζωντανές αποχρώσεις του πράσινου, του λευκού και της ώχρας -ένα κομψό νεύμα στις βοτανικές αναφορές.

dior-maison-lily-of-the-valley-elise-toide-3-vsbkr.jpg


Διακοσμημένη με σχέδια από κρίνα της κοιλάδας και τριφύλλια -τα γούρια του διάσημου couturier- η σειρά επιτραπέζιων σκευών αποτελεί μια συνέχεια της συλλογής New Lily of the Valley κι εμπλουτίζεται με σχέδια από ψάθινα αντικείμενα, όπως σουπλά, καλάθια, κορνίζες και κουτιά, καθώς και πορσελάνινα πιάτα και διακοσμητικά γυάλινα αντικείμενα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τη "Lucky Milly" collection!

Ανακαλύψτε όλες τις collection εδώ.