fbpixel

Search icon
Search
Δεύτερο πόδι Χαλκιδικής: 5 must-visit παραλίες για όσους αγαπούν την ηρεμία
TRAVEL

Δεύτερο πόδι Χαλκιδικής: 5 must-visit παραλίες για όσους αγαπούν την ηρεμία

Weekend mode on!


Δεν υπάρχει πιο αγαπημένος προορισμός για τους Θεσσαλονικείς, από την μαγευτική Χαλκιδική, που κάθε καλοκαίρι αποκτά μία διαφορετική, μία ιδιαίτερη ομορφιά. Το 1ο πόδι είναι πιο κοσμοπολίτικο, πιο λαμπερό, ενώ το 2ο είναι γνωστό για τις πανέμορφες παραλίες και την ηρεμία του. Η Σιθωνία φημίζεται για τα καταγάλανα νερά, τις πανέμορφες αμμουδιές και τα μαγευτικά τοπία και προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές, γι' αυτό και αποτελεί σταθερά λατρεμένη επιλογή για τους nature-lovers. 

Αν ανήκετε σε αυτούς που προτιμούν να μένουν μακριά από την πολυκοσμία κι αγαπάτε τα low-profile spots, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τις must-visit παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινές βουτιές και χαλάρωση!

Ακτή Κοβιού

shutterstock-2275895521.jpg

Περίπου 6 χλμ νότια της Νικήτης, ανάμεσα στις πασίγνωστες παραλίες της Ακτής Καλόγριας και Aϊ Γιάννη, βρίσκεται η Ακτή Κοβιού. Ο μικρός κόλπος, με το φανταστικό πρασινωπό χρώμα και την ψιλή, λευκή άμμο, είναι το ιδανικό μέρος για ατελείωτες βουτιές και αποφόρτιση, μακριά από όλα! Η παραλία περιστοιχίζεται από βραχώδεις λόφους με χαμηλή βλάστηση και πεύκα, ενώ για να φτάσει κανείς στην ακτή, θα πρέπει να παρκάρει στον κεντρικό δρόμο και να διασχίσει έπειτα ένα μικρό μονοπάτι. Τα απίστευτα χρώματα της θάλασσας σε συνδυασμό με τον λαμπερό ήλιο και το πράσινο, δημιουργούν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που αξίζει πραγματικά να θαυμάσετε από κοντά. Είναι όμορφη, βρίσκεται σε μία μαγική τοποθεσία και προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές. Αφήστε την αύρα της να σας παρασύρει κι απολαύστε περισσότερο από ποτέ το καλοκαίρι σας.

Ακτή Καλογριάς

shutterstock-2197631829.jpg

Μία ακόμη άκρως εντυπωσιακή παραλία που μαγνητίζει τα βλέμματα κι έχει αποκτήσει δεκάδες fans που επιστρέφουν σε αυτήν κάθε καλοκαίρι, είναι η Ακτή Καλογριάς. Βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό της Νικήτης και του Νέου Μαρμαρά και σήμα κατατεθέν της, είναι τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, ενώ η χρυσαφένια αμμουδιά έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που μπορεί να παρασύρει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors που καταφθάνουν σε αυτήν. Η σκιά από τα επιβλητικά πεύκα συνδυάζεται άψογα με το απέραντο μπλε της θάλασσας, ενώ ο ήλιος ντύνει με τα δικά του χρώματα τα νερά, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για καλοκαιρινές βουτιές σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Είναι το απόλυτο μέρος, για όσους θέλουν να θαυμάσουν ένα από τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα της Σιθωνίας και ήρθε η ώρα να το γνωρίσετε!

Ακτή Ελιάς

shutterstock-1343382062.jpg

Πήρε το όνομά της από τους ελαιώνες που βρίσκονται παντού γύρω της. Η Ακτή Ελιάς, βρίσκεται στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, πολύ κοντά στην Νικήτη και τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει αρκετούς fans που επιστρέφουν συνεχώς σε αυτήν. Πρόκειται για μία παραλία αρκετά μεγάλη σε μήκος, με γαλαζοπράσινα νερά και απαλή άμμο και το ακόμη καλύτερο, είναι πως η πρόσβαση σε αυτήν είναι αρκετά εύκολη. Διαθέτει οργανωμένα beach bar, αλλά και ελεύθερα σημεία, γι΄αυτούς που προτιμούν να απομακρύνονται από την πολυκοσμία κι όσοι έχουν έχουν βρεθεί σε αυτήν, παραδέχονται πως παραπέμπει σε εξωτικούς προορισμούς. Προσθέστε την στην bucket-list σας και δε θα σας απογοητεύσει!

Διάπορος

shutterstock-1486779353-1.jpg

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω του και μπορεί -πλέον- να συναντήσει κανείς αρκετό κόσμο, φτάνοντας σε αυτόν. Ο Διάπορος, είναι ένα μικρό νησάκι που ξεχωρίζει για την εξωτική του ομορφιά, ένα spot με ιδιαίτερα vibes, με πολύ όμορφη αύρα. Τα τιρκουάζ νερά και το καταπράσινο ήρεμο τοπίο, συνθέτουν ένα πραγματικά πολύ-πολύ ιδιαίτερο σκηνικό που θυμίζει ταινίες και σκηνικά που παρακολουθούμε στις λαμπερές παραγωγές του Hollywood, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται must-visit γι' αυτούς που αγαπούν την εξερεύνηση και τα φυσικά τοπία. Ο Διάπορος, προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές και κολύμπι, ενώ ο εντυπωσιακός βυθός του, περιλαμβάνει αμέτρητους θησαυρούς και θα σας χαρίσει πανέμορφες εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σας. Είναι το απόλυτο σημείο στη Χαλκιδική που τα συνδυάζει όλα κι αν θέλετε να μας ακούσετε, αξίζει να το επισκεφθείτε φέτος, καθώς κάθε χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία.

Αζάπικο

shutterstock-1375532687.jpg

Πρόκειται για μία περιоχή στη νoτιоδυτιкή Σιθωνία, που βρίσκεται ανάμεσα στην Τριστινίκα και το Στυλαδαριό και περιλαμβάνει δύο μεγάλоυς αμμώδεις όρμоυς χωρισμένους από θαλάσσιоυς βράχoυς кαι μεριкоύς μιкρότερоυς. Το Αζάπικο, είναι μία ακόμη πανέμορφη παραλία που δεν πρέπει να λείπει από την must-visit list όσων επιλέγουν την Χαλκιδική για τις βουτιές τους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι είναι γεμάτη περιμετρικά με θάμνους και αγριελιές και στη βορειοδυτική πλευρά της, είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ενώ ένα μικρό ποταμάκι με πολλά πλατάνια συμπληρώνει το τοπίο στη νότια πλευρά της ακτής. Τα καταγάλανα νερά, σε συνδυασμό με τα ψιλά βότσαλα στην αμμουδιά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό κι αυτό που σας προτείνουμε να κάνετε, είναι να παραμείνετε στην παραλία μέχρι και το ηλιοβασίλεμα. Το θέαμα που θα αντικρίσετε, θα είναι απλά μαγικό και σίγουρα, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό και την καρδιά σας.

Enjoy!