fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Χαλκιδικής: Όλα όσα δεν πρέπει να χάσουμε από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα
ARTS & CULTURE

Ατζέντα Χαλκιδικής: Όλα όσα δεν πρέπει να χάσουμε από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος


Πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, θερινά σινεμά και εκλεπτυσμένα γαστρονομικά events: η Χαλκιδική, η κορυφαία διαφυγή και το σημείο συνάντησης για Θεσσαλονικείς και μη, υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε μοναδικά για όσο θα βρίσκεστε υπό τη φιλοξενία της, μέχρι το τέλος της φετινής summer season. Από σήμερα Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, το διαχρονικό spot της Βόρειας Ελλάδας μας προσκαλεί για να απολαύσουμε τη γοητεία του καλοκαιριού!

Get discovered όσα ξεχωρίσαμε & εντάξτε τα στην to-do λίστα σας χωρίς να το σκεφτείτε περαιτέρω!

ARTS 

Dianne Reeves Live στο Sani Festival 2023

arkhio-lipsis-Xqte2.jpg

Μια ερμηνεύτρια, η οποία διακρίνεται για την αριστοτεχνία, την εξαίρετη φωνή της και το πάθος της πάνω στη σκηνή. Η Dianne Reeves έχει καταφέρει να ενώσει με τον πιο γοητευτικό τρόπο τη τζαζ με την R&B, δημιουργώντας κάθε φορά ένα φαντασμαγορικό θέαμα. 

Στην έναρξη του φετινού Sani Festival, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δίπλα στη μαγευτική βραδινή θάλασσα της Χαλκιδικής. Ο ιστορικός καλλιτεχνικός θεσμός επιστρέφει το Σάββατο 15 Ιουλίου, φέρνοντας μαζί του τον διαρκή σεβασμό του προς την Τέχνη. Επί τρεις δεκαετίες υπηρέτησε με συνέπεια τις επιταγές της αληθινής τέχνης, ταυτίζοντας τις επιλογές του με το DNA της. Εμποτισμένο με υψηλή αισθητική και ποιότητα, στοχεύει στη χαρά, την διασκέδαση, την απόλαυση.

Info: Σάνη. Έναρξη: Σάββατο 15 Ιουλίου στις 21:30. 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιώργος Μουστάκας
Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Παραγωγής, Γιάννης Μουστάκας

www.sanifestival.gr

Facebook: TheSaniFestival

Υoutube: TheSaniFestival

Προπώληση: viva.gr

Simoni Exhibition x Ktima Delmare Pantazara

simoni.jpg

Η γοητευτική της φαντασία μπλέκεται με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο με την ομορφιά της θάλασσας, δημιουργώντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό. Η καλλιτέχνιδα Ελένη Σιμώνη διακρίνεται για τα γεμάτα ρομαντισμό έργα Τέχνης της, προσκαλώντας μας να μυηθούμε στον τολμηρό και γεμάτο περιπέτεια τρόπο σκέψης της. Αυτό το καλοκαίρι, μας καλεί στο Ktima Delmare Pantazara και στην καλοκαιρινή της έκθεση δίπλα ακριβώς από το κύμα. Η αισθητική της φιλοσοφία ενισχύει το παραδεισένιο παραθαλάσσιο σκηνικό με τον πιο αρμονικό τρόπο.

Info: Ktima Delmare Pantazara, Επαρ.Οδ. Παλιούριου-Άφυτου, Κασσάνδρα. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι.

Παράσταση «Μαύρη Σαμπούκα» του Τόλη Παπαδημητρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

729664-6BOhC.jpg

Όλα ξεκινούν από μια... λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονυσίου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε).

Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ "Μαύρη Σαμπούκα" δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η "Μαύρη Σαμπούκα" είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν-και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους! Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου. Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος. Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου. Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 21:30.

CINEMA NIGHTS

Open air cinema at ERGON Beach House

snapinstaapp-355597629-226931590268736-605905010947548961-n-1080-1.jpg
Image source: @ergonbeachhouse

Και αυτή τη χρονιά, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, έχουμε την ξεχωριστή ευκαιρία να απολαύσουμε μαζί με την οικογένειά και τους φίλους μας τη διαχρονική σινεφίλ παράδοση του ERGON Beach House. Καθημερινά, μετά το ηλιοβασίλεμα απολαμβάνουμε μια σειρά από αγαπημένα films, τα οποία μέχρι σήμερα μας χαρίζουν στιγμές ανεμελιάς και συγκίνησης.

Don't miss for July: Δευτέρα: Lion King (1994), Τρίτη: Luca (2021), Τετάρτη: Turning Red (2022), Πέμπτη: Lion King (1994), Παρασκευή: Luca (2021), Σάββατο: Turning Red (2022), Κυριακή: Lion King (1994)

Info: Νικήτη. Instagram: @ergonbeachhouse

Κινηματογραφική προβολή «Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» στο σινέ Κλειώ

1-KrpXe.jpg

Το 1969, ο καθηγητής αρχαιολογίας Ιντιάνα Τζόουνς είναι έτοιμος για συνταξιοδότηση, αλλά η κόρη ενός παλιού του φίλου, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και ένας ναζί επιστήμονας που συνεργάζεται στο αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα τον βάζουν σε μια τελευταία, επικίνδυνη περιπέτεια. Από Πέμπτη 13/7 έως Σάββατο 15/7, στο Σινέ Κλειώ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ζούμε την απόλυτη περιπέτεια με το "Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου" , με τον Harrison Ford. Σκηνοθεσία: James Mangold. Συμπρωταγωνιστούν: Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Karen Allen, κ.ά.

Info: Σινέ Κλειώ, Εθνικής Αντιστάσεως 7, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Πέμπτη 13/7 έως Σάββατο 15/7. Ώρα Προβολής 21:15.

DON'T MISS!

7ο Vavdos Trail Run στον Βάβδο Χαλκιδικής

shutterstock-1684148302.jpg

Την Κυριακή 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Χαλκιδική και στο ορεινό χωριό Βάβδος το 7ο Vavdos Trail Run με τους αγώνες 21k Challenge και 6k Fun Run. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 στην αυλή του δημοτικού σχολείου (υψόμετρο 770μ.) με τερματισμό το σημείο έναρξης. 

Info: Βάβδος Χαλκιδικής, Δήμος Πολυγύρου. Έναρξη: Κυριακή 16 Ιουλίου στις 09:00. *Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι σήμερα το απόγευμα τις 19:00. 

Enjoy every day!