fbpixel

Search icon
Search
Detox o'clock: Έτσι θα μπείτε ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές
WELLNESS

Detox o'clock: Έτσι θα μπείτε ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές

Απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν σημαντικά


Είναι πολύ λογικό στην περίοδο των γιορτών να ξεφύγουμε όλοι από το basic πρόγραμμά μας, είτε αυτό αφορά τη διατροφή, είτε γενικότερα τη φροντίδα του εαυτού και του σώματός σας. Ένα μικρό break από την... κανονικότητα δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν, ωστόσο, αν αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε ένα restart τώρα, βγαίνοντας από το festive-mood, είναι η κατάλληλη στιγμή για να επανέρθετε στους κανονικούς σας ρυθμούς, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια και να πεινάσετε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και μπείτε ξανά σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, με πολύ απλά και εύκολα βήματα.

Υπάρχει λύση για όλα!

Ισορροπημένη διατροφή

Το "κλειδί" και το Νο1 step, είναι και σε αυτή την περίπτωση η σωστή διατροφή. Η φυσιολογική επαναφορά και η υιοθέτηση μιας ισορροπημένη διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς ανάλατους καρπούς, αποτελούν το πρώτο και πιο βασικό βήμα, σε όλη αυτή τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, γι΄αυτό και είναι απαραίτητο να έχουν μία -βασική- θέση στην καθημερινότητά σας. Πείτε ένα μεγάλο "ναι", αποφύγετε τις υπερβολές και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά.

shutterstock-1660784320.jpg

Νερό

Μία σειρά από μελέτες όλα τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει πως το νερό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για τον οργανισμό, καθώς η αφυδάτωση σχετίζεται άμεσα με τη μειωμένη λειτουργικότητα του μεταβολισμού και του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά και με την εξωτερική μας εικόνα. Οι ειδικοί, συστήνουν την πρόσληψη τουλάχιστον 9 ποτηριών την ημέρα για τις γυναίκες και 13 για τους άντρες, ενώ αρκετοί experts θεωρούν πως η προσθήκη άλλων συστατικών μέσα στο νερό, μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και τη μείωση του σωματικού βάρους. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείτε να προσθέσετε μερικά φρούτα, λαχανικά ή και βότανα στο ρόφημά σας, προκειμένου να χαρίσετε στο νερό ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό άρωμα και διαφορετική γεύση. Δεδομένου ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχει δεν καταναλώνονται, το ρόφημα αυτό έχει ελάχιστες έως και μηδενικές θερμίδες κι είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Ύπνος

Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, θα πρέπει να αντιληφθείτε πλέον πως ο ύπνος είναι πολύ-πολύ σημαντικός για πολλούς, βασικούς τομείς της καθημερινότητάς μας, ακόμη και στη διαδικασία απώλειας βάρους! Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο ανθρώπινος οργανισμός εργάζεται εντατικά, κάνοντας μια σειρά από εργασίες αποκατάστασης, τακτοποίησης και αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να "καθαρίζει" ο εγκέφαλος από τα extra δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της μέρας. Όταν -λοιπόν- δεν κοιμάστε αρκετά και δεν ξεκουράζεστε όσο θα έπρεπε, το ανοσοποιητικό σύστημα -μεταξύ άλλων- επιβαρύνεται σημαντικά κι αποσυντονίζεται ο μεταβολισμός, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η διαδικασία ελέγχου του βάρους. Ένας σταθερός, καλός ύπνος -λοιπόν- μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, αποχαιρετώντας την festive-season, για να βγει ξανά στην επιφάνεια η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. 

shutterstock-1227113218.jpg

Γυμναστική

Αν αυτό που θέλετε να κάνετε, είναι να επιστρέψετε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και γενικότερα, διατροφής, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε ξανά τη γυμναστική στη ζωή σας. Προσθέστε στο everyday πρόγραμμά σας διάφορες ασκήσεις γυμναστικής, βοηθώντας τον οργανισμό σας να καίει πιο γρήγορα κι εύκολα τις θερμίδες από τις τροφές που καταναλώνετε, χωρίς -βέβαια- να υπερβαίνετε τα όριά σας. Επιλέξτε το είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει κι αν αισθάνεστε πως δεν είστε έτοιμοι να ανανεώσετε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο, τότε μπορείτε απλά να διαμορφώσετε το χώρο σας και να δοκιμάσετε μερικές πολύ εύκολες ασκήσεις ακόμη και στην κατοικία σας, δοκιμάζοντας κάποιο online program, από τα πολλά που είναι πλέον διαθέσιμα και δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό. Εναλλακτικά, ακόμη και μερικά λεπτά περπάτημα ή και τρέξιμο, μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά και θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο σας στόχο.

Βack to basics

Είναι πολύ λογικό, στην περίοδο των γιορτών να μείνουμε μακριά από τα χρονιά όρια που ενδεχομένως έχουμε θέσει όλοι μας, όσον αφορά στα γεύματα μίας ημέρας. Για παράδειγμα, είναι αρκετοί αυτοί που αποφεύγουν να καταναλώνουν κυρίως πιο βαριά meals μετά τις 20:00 το βράδυ, κάτι που προφανώς δεν είναι εφικτό στην festive season, δεδομένου πως αυξάνονται τα καλέσματα και τα parties. Τώρα -λοιπόν- είναι η στιγμή για το μεγάλο comeback! Προσπαθήστε να θέσετε εκ νέου κάποια χρονικά όρια, προκειμένου να δώσετε τη δυνατότητα στο σώμα και τον οργανισμό σας να μπουν σε μία σειρά ξανά κι αποφύγετε τα late dinners, που σας επιβαρύνουν και προκαλούν μία έντονη αδιαθεσία και ενοχλητικό πρήξιμο. 

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά πολύ απλά βήματα...