fbpixel

Search icon
Search
Detox: 8 τροφές για φυσική αποτοξίνωση
WELLNESS

Detox: 8 τροφές για φυσική αποτοξίνωση

Προσθέστε τες στην foodlist σας


Αισθάνεστε υποτονικοί τελευταία; Πολλές τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να καθαρίζει και να αποτοξινώνεται. Αυτές, όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες, αλλά παρέχουν επίσης, θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να ζήσετε μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. 

Αυτές είναι οι 9 διατροφικές επιλογές, που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να κάνετε ένα φυσικό detox και να αισθανθείτε καλύτερα! 

Σπαράγγια

shutterstock-135572054.jpg

Τα σπαράγγια περιέχουν γλουταθειόνη, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό που προάγει την αποτοξίνωση. Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, σιδήρου και βιταμινών Α, C, E και K, ενώ είναι ευεργετικά για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Plus, τα σπαράγγια είναι γνωστό ότι βοηθούν στον αυτοκαθαρισμό των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Μπρόκολο

shutterstock-525463576.jpg

Το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία είναι εξαιρετική για την καταπολέμηση των μολυσματικών κυττάρων στο σώμα μας. Η κατανάλωσή του βοηθά, επίσης τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο και ενισχύει την ικανότητα του ήπατος να καθαρίζει τις κακές χημικές ουσίες.

Γκρέιπφρουτ

shutterstock-1765753781.jpg

Το γκρέιπφρουτ είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Β1, καθώς και παντοθενικό οξύ, φυτικές ίνες, κάλιο και βιοτίνη. Τα ένζυμα που βρίσκονται σε αυτό το φρούτο, μπορούν επίσης να διασπάσουν το λίπος στο σώμα σας για να βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική απώλεια βάρους. Σημειώστε, ότι το γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρά με ορισμένα φάρμακα, οπότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν αυξήσετε την πρόσληψή του.

Αβοκάντο

shutterstock-1277491078.jpg

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σας να αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες. Ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει περίπου 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

Kale

shutterstock-239421886.jpg

Γεμάτο με αμινοξέα που βοηθούν να διατηρείτε το μυαλό σας σε εγρήγορση, το λάχανο είναι επίσης ευεργετικό για την καταπολέμηση και διαχείριση της χοληστερόλης. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην ισορροπία της αρτηριακής πίεσης, λόγω των υψηλών επιπέδων μαγνησίου και καλίου που περιέχει.

Αγκινάρες

shutterstock-1421186405.jpg

Σκεφτείτε το συκώτι σας! Οι αγκινάρες παρέχουν μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών για το αίμα και το συκώτι σας. Δύο φυτοθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στις αγκινάρες βοηθούν το τελευταίο να παράγει χολή, η οποία είναι σημαντική για την πέψη των λιπών.

Παντζάρια

shutterstock-1402195946.jpg

Τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που είναι και αυτά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βεταΐνη, η οποία βοηθά το συκώτι να απαλλαγεί από τις τοξίνες, καθώς και μια ίνα που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία καθαρίζει αυτές τις τοξίνες που απομακρύνονται από το συκώτι.

Σπανάκι

shutterstock-1312044962.jpg

Το σπανάκι είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες A, C, E και K, καθώς και θειαμίνη, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο - και ο κατάλογος συνεχίζεται! Τα φλαβονοειδή στο σπανάκι βοηθούν να μην οξειδώνεται η χοληστερόλη στο σώμα σας, δρώντας ως αντιοξειδωτικά.