fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αντιοξειδωτικά προϊόντα προσώπου: Το κατάλληλο ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας

Ποτέ άλλοτε οι σωστές επιλογές δεν είχαν τόση σημασία


Αντιοξειδωτικά προϊόντα προσώπου: Το κατάλληλο ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας

Εκτός από το αντηλιακό, πιθανότατα δεν υπάρχει μια κατηγορία συστατικών που να είναι πιο αγαπητά από τους ειδικούς του δέρματος από τα αντιοξειδωτικά. Με την ικανότητα τους να προστατεύουν το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες τα αντιοξειδωτικά είναι μια ευπροσάρμοστη προσθήκη σε οποιοδήποτε σχήμα περιποίησης δέρματος. Όπως είναι γνωστό οι ελεύθερες ρίζες είναι εκείνα τα ασταθή μόρια που κλέβουν ηλεκτρόνια από υγιή κύτταρα για να σταθεροποιηθούν, αποδυναμώνοντας τα "αθώα" κύτταρα του δέρματος κατά τη διαδικασία. 

Όταν πρόκειται για την ενσωμάτωση ενός στη ρουτίνα σας, υπάρχει μια ποικιλία από αντιοξειδωτικά για να διαλέξετε. Ενώ όλοι εκτελούν τεχνικά την ίδια λειτουργία προστασίας του δέρματός από το οξειδωτικό στρες, η ανάμειξη αντιοξειδωτικών με άλλα συστατικά μπορεί να ωφελήσει το δέρμα. Με απλούστερα λόγια παν είναι να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα με τον τύπο και τις "ανησυχίες" του δέρματος σας.

retinoli.jpg

Πώς λειτουργούν 

Για να καταλάβετε γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο σημαντικά για το δέρμα σας, πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργούν. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αποτελούν κρίσιμο μέρος της ρουτίνας περιποίησης του καθενός, επειδή είναι το πιο σκληρό συστατικό του skincare "παιχνιδιού". Ουσιαστικά, ο μοναδικός σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τα κύτταρά σας από τις ελεύθερες ρίζες, αφήνοντας μερικά από τα ηλεκτρόνια τους, λειτουργώντας ως ένας φυσικός διακόπτης" απενεργοποίησης "για τις ελεύθερες ρίζες. Το δέρμα καθημερινά λαμβάνει δεκάδες περιβαλλοντικούς, επιθετικούς, παράγοντες - όπως η ρύπανση στον αέρα και το μπλε φως από την οθόνη του υπολογιστή σας - που μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες. Μια διαδικασία που λειτουργεί συσωρευτικά με την πάροδο του χρόνου. Το οξειδωτικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες, απώλεια ελαστίνης, μειωμένη υγρασία, αυξημένη χρώση και μείωση του φράγματος υγρασίας. 

Βιταμίνη C 

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι αγαπητή για τις προστατευτικές της δυνάμεις ενάντια στο οξειδωτικό στρες και την ικανότητα της να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί να διορθώσει τα κοινά προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ο άνισος τόνος του δέρματος, η τραχιά υφή, οι λεπτές γραμμές, τα σημάδια της ακμής και τη γενική θαμπή όψη. Μάλιστα λειτουργεί καλύτερα με αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και το φερουλικό οξύ, μια οργανική ένωση που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών όπως η βρώμη, το καστανό ρύζι και τα μήλα. Η βιταμίνη C είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στο καθημερινό σας πρόγραμμα προστασίας από τον ήλιο. Ενώ το SPF σας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, δεν προστατεύει το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες. Συνδυάζοντας ένα αντιοξειδωτικό όπως η βιταμίνη C με το αντηλιακό ευρέος φάσματος θα διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι πλήρως προστατευμένο.

 C power

C power

C.E.O. Vitamin C Brightening Serum, Sunday Riley, Sephora

BUY ME
 Luxury location

Luxury location

Vitamin E Gel, Jo Malone, Hondos Center

BUY ME
 Vitamin combo

Vitamin combo

Night Force A + E Cream, Frezyderm, Hondos Center

BUY ME
 Magic box

Magic box

Serum Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary, Sephora

BUY ME
 King ingredient

King ingredient

Redermic Retinol, La Roche -Posey, Attica

BUY ME
 Try them

Try them

Freshed Pressed Clinical Daily And Overnight Booster With Pure Vitamins C & A, Clinique, Attica

BUY ME

Βιταμίνη Ε  

Εάν το ξηρό δέρμα είναι το πρόβλημά σας, τότε η βιταμίνη Ε πρέπει να είναι το αντιοξειδωτικό της επιλογής σας καθώς παρέχει ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης πολύ γνωστή για τις ικανότητες επούλωσης πληγών, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για όσους υποφέρουν από ευαισθησία και ερεθισμό. Συχνά θα το βρείτε να αναφέρεται στις ετικέτες των συστατικών με το όνομα τοκοφερόλη. Οι ειδικοί αναφέρουν πως συνδυάζεται καλύτερα με αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η ρεσβερατρόλη.

Νιασιναμίδη 

Η νιασιναμίδη είναι μία από τις δύο κύριες μορφές της βιταμίνης Β3. Συχνά χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της ακμής, της ροδόχρου ακμής, των χρωστικών και των ρυτίδων. Παρόλα αυτά η νιασιναμίδη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού και στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης υγείας του δέρματος. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν επίσης ευεργετικό συστατικό για άτομα επιρρεπή σε κηλίδες και μαύρα στίγματα.

retinol.jpg

Ρετινόλη 

Η ρετινόλη, αλλιώς γνωστή ως βιταμίνη Α είναι σίγουρα το πιο αγαπημένο αντιοξειδωτικό συστατικό από όλα. Βοηθά στον κυτταρικό κύκλο, διεγείρει το κολλαγόνο, επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και επιδιορθώνει το κατεστραμμένο DNA. Μπορεί να είναι λίγο επιθετική για εκείνους που έχουν ευαίσθητο δέρμα, οπότε είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μικρές δόσεις (0,25 τοις εκατό) και να βελτιώσετε με την πάροδο του χρόνου τη συγκέντρωση και τη συχνότητα. Μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε SPF 35 ή υψηλότερο όταν φοράτε προϊόν ρετινόλης. Εάν επιλέξετε ένα προϊόν ρετινόλης υψηλότερης συγκέντρωσης, ενσωματώστε το στη βραδινή σας ρουτίνα και επιλέξτε ένα εναλλακτικό αντιοξειδωτικό όπως η βιταμίνη C ως επιλογή ημέρας.