fbpixel

Search icon
Search
Δεν έχετε χολ; Tips για να το δημιουργήσετε από το μηδέν
INTERIORS

Δεν έχετε χολ; Tips για να το δημιουργήσετε από το μηδέν

Μεταμορφώστε αυτό το μεταβατικό σημείο της κατοικίας σας σε ένα απόλυτα stylish χώρο


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε οριοθετημένα ή άνετα χολ στο σπίτι μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τρόποι να εκμεταλλευτείτε τον χώρο σας και να τον κάνετε λειτουργικό. Είτε έχετε στενή είσοδο, είτε δεν έχετε καθόλου, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Καθώς, ένα συνηθισμένο σενάριο είναι η εξώπορτα να ανοίγει απευθείας στο καθιστικό, χωρίς να υπάρχει χώρος υποδοχής. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόκληση είναι να κατασκευάσετε μια μετάβαση από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο, χωρίς να «σπάσετε» τη ροή. Γι’ αυτές τις καταστάσεις, οι μικρές κονσόλες είναι ιδανικές, καθώς μπορείτε να αφήνετε εκεί τα κλειδιά σας ή την τσάντα σας, προσδίδοντας παράλληλα μια πολύ όμορφη νότα στη διακόσμησή σας.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό στην δημιουργία ενός καλαίσθητου χολ, γι’ αυτό συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα tips!

Οριοθετήστε τον χώρο σας

Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τους χώρους σας στο σπίτι, καθώς αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα, αλλά θα ευνοήσει και την διακόσμηση σας στο έπακρον. Γι’ αυτό, σε περίπτωση που το χολ σας είναι ενιαίο με το σαλόνι τότε καλό θα ήταν να οριοθετήσετε τον χώρο δημιουργώντας κάποια υποτυπώδη όρια. Ένα χαλί μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό και να αναδείξει τους φραγμούς του χολ σας πιο εύκολα. Αφού τοποθετήσετε το χαλί διακοσμήστε μέσα στα πλαίσιά του. Με λίγα λόγια, μπορείτε να τοποθετήσετε λίγα έπιπλα – όπως διάφορα ξύλινα ράφια και να τα στολίσετε με βαζάκια γεμάτα φρέσκα λουλούδια.

door.jpg

Προσδώστε του λειτουργικό χαρακτήρα

Όσον γνωστών, τα έπιπλα τα οποία δεν μας προσφέρουν αποθηκευτικούς χώρους, με άλλα λόγια λειτουργικότητα, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα επιβαρύνουν τον χώρο μας. Ένας τρόπος για να δώσετε λειτουργικό χαρακτήρα στο χολ σας είναι να προσθέσετε στον τοίχο μερικά ράφια και κρεμάστρες για να μπορείτε να βάζετε εκεί όλα τα απαραίτητα, από τα κλειδιά σας μέχρι και τις τσάντες σας. Ακόμα και αν δεν χωράει μια παπουτσοθήκη, μπορείτε να βάλετε μερικές κρεμάστρες επιπλέον για να κρεμάσετε εκεί κάποια από τα ρούχα σας. Plus, μερικά μικρότερα κρεμαστράκια θα εξυπηρετήσουν καλύτερα για κλειδιά και μπρελόκ, ενώ στα ράφια μπορείτε να βάλετε μπολ ή όμορφα κουτάκια για να έχετε σε τάξη όλα τα απαραίτητα, όπως φορτιστές, κινητά, χαρτιά, λογαριασμούς και ό,τι άλλο επιθυμείτε.

3-kbmdZ.jpg

Χρησιμοποιήστε καθαρά, διαχρονικά υλικά

Γενικά, στον χώρο του interior design όταν επενδύουμε στην ποιότητα και στα καθαρά υλικά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα χάσουμε ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν διαχρονική αξία και καταφέρνουν να αντέχουν στον χρόνο. Υλικά που αποτελούν ιδανική επιλογή για το χολ σας είναι το γυαλί, το πλεξιγκλάς και το ανοιχτόχρωμο ξύλο. Πιο συγκεκριμένα, τα υλικά αυτά αν συνδυαστούν όχι μόνο θα ταιριάξουν φανταστικά στον μικρό σας χώρο, αλλά θα δημιουργήσουν και αντανάκλαση με το φως, με σκοπό ο χώρος να φαίνεται πιο μεγάλος.

Προτιμήστε μικρότερα έπιπλα

Σε ένα μικρό χολ ταιριάζουν καλύτερα τα πιο μικρά «λεπτεπίλεπτα» έπιπλα -με μικρότερο πλάτος και όχι τα ογκώδη. Άλλωστε ο στόχος στη σωστή και λειτουργική διακόσμηση είναι ο χώρος μας να δείχνει ταυτόχρονα εκλεπτυσμένος. Γι’ αυτό, βάλτε ένα λεπτό έπιπλο που να είναι ανοιχτό από κάτω, έτσι ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί έξτρα καλάθια, κουτιά και αποθηκευτικά αντικείμενα.

Διακοσμήστε

Για να διακοσμήσετε σωστά την είσοδο του σπιτιού σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε το μικρό σας χολ κατακόρυφα. Αφού τοποθετήσετε τα έπιπλα και τα ράφια που χρειάζεστε, στη συνέχεια διακοσμήστε τα με όμορφα μπολ και βάζα. Επίσης, προσθέστε φρέσκα λουλούδια και artpiecesγια έξτρα στιλ και χρώμα.

1-a1mTo.jpg

Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά είναι τα μόνα διακοσμητικά που ανάλογα με τις εποχές του χρόνου αλλάζουν και μεταμορφώνονται. Γι' αυτό αξίζει να διακοσμήσετε το χολ σας με μερικά όμορφα φυτά αρκεί βέβαια να τα ποτίζετε και να τα φροντίζετε όπως τους αξίζουν. Βρείτε φυτά που δείχνουν όμορφα ακόμα και χωρίς άνθη όλες τις εποχές του χρόνου.