fbpixel

Search icon
Search
Demi Moore: Πώς η εξομολόγηση για το τι έκανε καθημερινά για να χάσει κιλά μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω;
PEOPLE & MOMENTS

Demi Moore: Πώς η εξομολόγηση για το τι έκανε καθημερινά για να χάσει κιλά μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω;

Αντιλήψεις που ανήκουν στο παρελθόν ή μήπως και σήμερα ο τρόπος σκέψης παραμένει ίδιος για πολλούς;


Είναι δεδομένο πως ο μαγικός κόσμος του Hollywood δε διαθέτει μόνο λάμψη, αλλά μπορεί να γίνει και εξαιρετικά σκληρός. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, κυρίως για τις γυναίκες celebrities και ακόμη και σε περιόδους της ζωής τους όπου η καθημερινότητά τους αλλάζει, εκείνες καλούνται να προσαρμοστούν σε δύσκολες καταστάσεις και να μπουν σε πολύ συγκεκριμένα «καλούπια». 

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Demi Moore, όταν μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της «υποχρεώθηκε» να ακολουθήσει μία ιδιαίτερα σκληρή ρουτίνα, προκειμένου να επαναφέρει το σώμα της στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μιλώντας τώρα για εκείνη την περίοδο, η ηθοποιός μας θύμισε το πόσο απαιτητική -ή και κάτι περισσότερο- μπορεί να γίνει η καθημερινότητα για μία γυναίκα...

Ένα θέμα που δεν πρέπει πια να αποτελεί taboo!

Η Demi Moore και η εξομολόγηση

shutterstock-2416752837.jpg

Είναι μία γυναίκα που έχει περάσει πολλά στη ζωή της και έχει δώσει τις δικές της «μάχες» σε όλα τα επίπεδα. Είναι μία γυναίκα που έχει κληθεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον προσωπικό τομέα, ωστόσο, πλέον μοιάζει να διανύει μία πολύ καλύτερη περίοδο. Είναι συνειδητοποιημένη και -κυρίως- έχει στο πλευρό της ανθρώπους που την αγαπούν και στέκονται δίπλα της σε κάθε βήμα. Η Demi Moore παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο CBS Sunday Morning και μεταξύ άλλων, μίλησε σε αυτήν για τον... ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο έχασε βάρος μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, της Scout Willis. 

Η γνωστή ηθοποιός, αποκάλυψε την καθημερινή εξαντλητική ρουτίνα γυμναστικής που ακολούθησε ηια ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και παραδέχθηκε και η ίδια πώς άσκησε υπερβολική πίεση στον εαυτό της προκειμένου να επανέλθει στη φόρμα της, καθώς όλα τα φώτα και η προσοχή ήταν στραμμένα επάνω της. Εκείνη την εποχή, η Moore ζούσε στο Μαλιμπού με τον τότε σύζυγό της, Bruce Willis και μεταξύ άλλων, έκανε καθημερινά 30 μίλια με ποδήλατο. «Έκανα ποδήλατο μέχρι την Paramount, ακόμα και στην τοποθεσία όπου κάναμε γυρίσματα. Μετά έκανα γυρίσματα μια ολόκληρη μέρα, που συνήθως ήταν 12ωρα και στη συνέχεια, ξεκινούσα πάλι από την αρχή. Νομίζω ότι το μωρό μου ήταν περίπου πέντε ή έξι μηνών όταν κάναμε τα γυρίσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, αναφερόμενη στην κόρη της. 

Η Moore, στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι οι προσδοκίες μετά τον τοκετό δεν ήταν τόσο ρεαλιστικές και παραδέχθηκε -ουσιαστικά- πως και η ίδια έβαλε τον εαυτό της στη διαδικασία να πιεστεί, θέλοντας να πετύχει το αποτέλεσμα που περίμεναν όλοι -fans και media- από εκείνη. «Πίεσα τόσο πολύ τον εαυτό μου. Βίωσα το να μου λένε να χάσω βάρος. Ενώ μπορεί να ήταν ντροπιαστικά και ταπεινωτικά όσα μου έλεγαν, το χειρότερο ήταν αυτό που έκανα στον εαυτό μου εξαιτίας αυτού. Ακόμα και η ιδέα του τι έκανα στο σώμα μου, είναι τόσο τρελή, τόσο γελοία», συνέχισε η γνωστή ηθοποιός, για να καταλήξει πως έφτασε στο σημείο να σκέφτεται σχεδόν αποκλειστικά το πώς θα αλλάξει το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη, αδυνατώντας να απολαύσει την περίοδο εκείνη πραγματικά...

Έχει αλλάξει όντως η κατάσταση;

shutterstock-2316141357.jpg

Σίγουρα, πολλοί υποστηρίζουν πως τα λόγια αυτά της Demi Moore ανήκουν σε μία άλλη εποχή. Θέλουν να πείσουν τους εαυτούς τους, πως η πραγματικότητα είναι πλέον πολύ διαφορετική για μία γυναίκα που βλέπει το σώμα της να αλλάζει, φέρνοντας μία νέα ψυχή στον κόσμο. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Τα ίδια, τα γεγονότα, έρχονται να μας δείξουν πως ο κόσμος κυρίως μέσα από τα social media, μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και να ασκήσει απίστευτα μεγάλη πίεση σε μία γυναίκα. Άλλωστε και το παράδειγμα της Adriana Lima είναι αρκετά πρόσφατο, με τον πρώην άγγελο της Victoria’s Secret να έχει μιλήσει ανοικτά για το γεγονός πως έχει «κατηγορηθεί» για πολλές αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπό της, την ώρα που η ίδια απλώς απολάμβανε την εγκυμοσύνη και τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή της μετά τη γέννα.

Ειδικά μετά από την εμφάνισή της στην πρεμιέρα της ταινίας "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" στο Λος Άντζελες, ήταν πολλοί αυτοί που υποστήριξαν πως η Lima είχε κάνει μία πλαστική επέμβαση, με την ίδια να απαντά: «Το πρόσωπο μιας κουρασμένης μαμάς μιας έφηβης, δύο προεφήβων, ενός 1χρονου που μαθαίνει να περπατάει και τριών σκύλων. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας». Σε άλλη τοποθέτησή του, το iconic top-model είχε σχολιάσει πως: «Δε με ενόχλησε καθόλου. Είμαι πολύ δυνατή και ειλικρινά, κοίταξα τον εαυτό μου πριν βγω έξω και ένιωθα υπέροχα. Ήμουν με τα παιδιά μου και με κοίταξαν και είπαν: "Μαμά! Είσαι τόσο όμορφη!". Ένιωθα πολύ ωραία. Δεν προσβλήθηκα όμως ή κάτι τέτοιο – γελούσα. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι 16 ετών πια. Η καριέρα μου σαν μοντέλο ξεκίνησε στα 16, αλλά δε θα ξαναγίνω ποτέ 16 ετών. Είμαι 42 ετών, έχω πέντε παιδιά και είμαι η πιο ευτυχισμένη που έχω υπάρξει- η πιο ευτυχισμένη με τον εαυτό μου. Αγκαλιάζω την ηλικία μου και δε θα αλλάξω για κανέναν».

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο γεγονός ότι όλοι, είτε πρόκειται για τα media, είτε για τους απλούς ανθρώπους που θεωρούν πως έχουν μία άποψη για όλα, πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, πριν να κρίνουμε έναν άνθρωπο -γυναίκα ή άντρα- για την εικόνα και την εμφάνισή του, από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα. Η Demi Moore, είναι μία γυναίκα που έχει αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα αναφορικά με την εικόνα και το βάρος της, όπως έχει παραδεχθεί και η ίδια και σίγουρα, το τελευταίο που χρειαζόταν, ήταν να δεχθεί τέτοιου είδους πίεση για να αλλάξει το σώμα της πολύ-πολύ άμεσα κι αυτό, είναι κάτι που ισχύει για όλους. Δεν είναι κάτι που το έχουμε αφήσει πίσω μας, δεν είναι αντιλήψεις που ανήκουν στο παρελθόν και δυστυχώς, υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Την αλλαγή, πρέπει να τη φέρουμε εμείς...