fbpixel

Search icon
Search
December Getaway: Τα must-dos στις πόλεις της Ευρώπης για τις γιορτές
ESCAPE

December Getaway: Τα must-dos στις πόλεις της Ευρώπης για τις γιορτές

Ετοιμάστε την travel bag σας κι απολαύστε το ταξίδι σας


Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει κι η Ευρώπη έχει ήδη μπει σε Christmas mood. Η πιο λαμπερή, η πιο φανταχτερή season της χρονιάς είναι εδώ κι εμείς, ετοιμαζόμαστε να την απολαύσουμε, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εντός ή εκτός των συνόρων. Αυτή την περίοδο τα ταξίδια έχουν την τιμητική τους, καθώς οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης φορούν τα καλά τους και μοιάζουν πιο ελκυστικές και σαγηνευτικές από ποτέ, καλώντας τους visitors να τις γνωρίσουν από κοντά κι εμείς, επιλέξαμε τις must-visit sities, που θεωρούνται must-visit και φέτος.

Travel mode on!

Παρίσι, Γαλλία

shutterstock-670666879.jpg

Τι μπορεί να πει κανείς για το Παρίσι; Είναι μία πόλη ιδιαίτερη, μία πόλη μαγική που σαγηνεύει όσους καταφθάνουν σε αυτήν από το πρώτο λεπτό. Μία πόλη που κάθε εποχή του χρόνου αποκτά διαφορετική ομορφιά κι ειδικά τώρα, μπαίνοντας σε festive-mood, μοιάζει να έχει ακόμη περισσότερη λάμψη. Η γαλλική πρωτεύουσα προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, για shopping therapy και για αμέτρητες επισκέψεις στα εντυπωσιακά μουσεία και τα αξιοθέατά της, ενώ φημίζεται και για τη γαστρονομία της και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως την επιλέγουν όσοι αγαπούν το καλό φαγητό και τις εκλεκτές γεύσεις, καθώς στα μεγάλα εστιατόριά της, συναντά κανείς τους κορυφαίους chefs της παγκόσμιας σκηνής.

To eat

2-i4e2m.jpg

Πρόσφατα, έκανε δυναμική είσοδο στην social-life του Παρισιού ένα super-sexy bar-restaurant, που ήδη αποτελεί talk of the town κι έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους locals, αλλά και τους visitors που βρίσκονται στην πόλη κι έχουν την ευκαιρία να κάνουν την κράτησή τους σε αυτό. Το Mondaine, εκτός από όλα τα άλλα, με σαφέστατες επιρροές από τη δεκαετία του '70, ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο στιλ και τη φινέτσα του, με το βελούδο και τα μαξιμαλιστικά prints να κυριαρχούν στους χώρους του, ενώ στο menu του φιλοξενεί μικρά, γαστρονομικά θαύματα και πιάτα υψηλής ποιότητας, που συνδυάζονται άψογα με τα signature drinks και τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιού του bar.

Το stay

402434888.jpg

Λίγο νωρίτερα -χρονικά- έκανε το δικό του grand opening το απόλυτο desigh hotel της πόλης και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί πόλο έλξης, για τους travelers που αγαπούν την χλιδή και την πολυτέλεια. Η μαγευτική θέα στον Σηκουάνα, το unique spa, το restaurant και το club, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν το So/ να μαγνητίζει τα βλέμματα, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του.

Don't miss

cover-fondation-2000x1100.jpg

Last but not least, το Παρίσι θεωρείται ιδανικός προορισμός για τους art-lovers κι αυτό το διάστημα, στο Fondation Louis Vuitton (8 Av. du Mahatma Gandhi) φιλοξενείται η έκθεση "Monet - Mitchell" με τις μοναδικές μοναδικές δημιουργίες του Claude Monet (1840-1926) και της Joan Mitchell (1925-1992), που άφησαν το στίγμα τους όχι μόνο στην εποχή τους αλλά και στις επόμενες γενιές ζωγράφων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Φεβρουαρίου 2023 κι ήδη, έχει συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια. Δείτε περισσότερα εδώ


Λονδίνο, Αγγλία

shutterstock-342536174.jpg

Το Λονδίνο είναι μία πολυπολιτισμική πόλη, γεμάτη με αντιθέσεις και μία ιδιαίτερη ομορφιά. Μία πόλη, που μαγεύει όσους την επισκέπτονται και θέλουν πάντα να επιστρέφουν σε αυτήν. Κάθε χρόνο, οι προετοιμασίες για τις πιο δημοφιλείς γιορτές αρχίζουν από τον Οκτώβριο κι οι locals βλέπουν την πόλη τους να μεταμορφώνεται σε ένα μικρό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι και φυσικά, η φετινή season δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τα αμέτρητα λαμπερά στολίδια, τα εντυπωσιακά παιχνίδια και τις λαχταριστές λιχουδιές δημιουργούν το απόλυτο γιορτινό mood και δημιουργούν κι οι μεγάλοι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας αποκτούν νέα λάμψη και καλούν τους travelers να περπατήσουν σε αυτούς και να αισθανθούν ξανά παιδιά.

Το eat

315504539-5014950985272428-8631433294108183593-n.jpg

Πώς ολοκληρώνεται η ιδανική μέρα στο Λονδίνο; Ένα early dinner στο Sky Garden, που φιγουράρει παντού στα social media και το Pinterest, αποτελεί ιδανική επιλογή. Το συγκεκριμένο restaurant, φιλοξενείται στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη και προσφέρει την πιο μαγευτική, πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. Στο menu συναντά κανείς μία σειρά από γαστρονομικά θαύματα, που ταξιδεύουν το μυαλό και το σώμα, αλλά και δροσερά drinks που συμπληρώνουν την απόλυτη γευστική εμπειρία. Αφήστε τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν κι απολαύστε ξεχωριστές στιγμές σε μία μαγική τοποθεσία.

Το stay

ohs-suite03.jpg

Πριν από μερικούς μήνες, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το One Hundred Shoreditch hotel και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κερδίσει μία θέση στη λίστα με τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Λονδίνου, με τους visitors που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα, να το επιλέγουν για τη διαμονή τους. Τα εντυπωσιακά δωμάτια ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο design και την κομψότητά τους, με τα χειροποίητα χαλιά, τις κυματιστές ιβουάρ κουρτίνες, τα μαργαριταρένια βάζα και τα εντυπωσιακά μπαλκόνια με τη θέα που κόβει την ανάσα να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό κι ίσως, είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ήδη έχει αποκτήσει τεράστια φήμη το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Don't miss

1-1uBBo.jpg

Η Amy Sherald θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και σπουδαίες ζωγράφους της γενιάς της και μέχρι τις 23 του Δεκέμβρη, παρουσιάζει σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα spots του Λονδίνου, στη gallery Hauser & Wirth (23 Savile Row) τα πιο εντυπωσιακά εντυπωσιακά πορτρέτα μικρών και μεγάλων διαστάσεων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της έκθεση μέχρι και σήμερα. Η Sherald έχει καθιερωθεί για τους πίνακές της με κύριο θέμα Αφροαμερικάνους, που έχουν γίνει ορόσημα στη μεγάλη παράδοση της κοινωνικής προσωπογραφίας - μια παράδοση που για πολύ καιρό τους απέκλειε. Είτε ανήκετε στους art-lovers, είτε όχι, αξίζει να την επισκεφθείτε, για να θαυμάσετε από κοντά τις μοναδικές δημιουργίες και τα έργα της. 


Κοπεγχάγη, Δανία

shutterstock-1187048206.jpg

Μία ακόμη πόλη που αυτή την περίοδο αποτελεί πόλο έλξης και φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ευρώπης κι όχι μόνο. Μία ακόμη πόλη που λατρεύει τα Χριστούγεννα και μπαίνει σε festive-mood αρκετά νωρίς. Η Κοπεγχάγη έχει σίγουρα μία θέση στη λίστα με τις πιο ιδιαίτερες πόλεις, για πολλούς λόγους και θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να μείνουν μακριά από τις basic επιλογές. Γιορτές στην πρωτεύουσα της Δανίας, σημαίνουν πατινάζ στα παγοδρόμια του Frederiksberg Gardens κι ατελείωτες βόλτες γύρω από το Tivoli, shopping στα κεντρικά μαγαζιά και ζεστά ροφήματα στα μικρά διαμάντια που κρύβονται στους δρόμους. Σημαίνουν μαγεία και ζεστασιά.

Το eat

1.webp

Είστε λάτρεις της γαστρονομίας και θέλετε να απολαύσετε ένα γευστκό ταξίδι, που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας; Must-visit για τους locals και τους visitors θεωρείτια το Noma, ένα εστιατόριο που συγκαταλέγεται στα κορυφαία όλου του κόσμου. Μην παραλείψετε να κάνετε την κράτησή σας αρκετές ημέρες πριν το επισκεφθείτε, καθώς υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής και να είστε σίγουροι πως φτάνοντας σε αυτό, θα συναντήσετε ένα ιδιαίτερο, cozy περιβάλλον κι ένα menu με εκλεκτά εδέσματα και μαγικούς γευστούς συνδυασμούς, που δύσκολα θα συναντήσετε οπουδήποτε αλλού.

Το stay

aflang-banner-hs12-1-Ag9ol.jpg

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Κοπεγχάγης, είναι το γεγονός ότι τα συνδυάζει όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν είστε λάτρεις της προσιτής πολυτέλειας και των ανέσεων, το πεντάστερο, Hotel Sanders θα σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για τη διαμονή σας κι ίσως και πολλά περισσότερα! Τα 54 super-cozy δωμάτια, ο καταπράσινος winter garden και το φημισμένο bar-restaurant που φιλοξενεί στο εσωτερικό του το ξενοδοχείο συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό, που αφήνει ικανοποιημένους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς guests.

Don't miss

peter-larsen-list.webp

Παραδοσιακά, κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου στην πλατεία του Δημαρχείου της Κοπεγχάγης για τον επίσημο φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης. Πρόκειται για ένα δέντρο ύψους 24 μέτρων κι αναμφίβολα, για ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και για όσους βρίσκονται εκείνη την περίοδο στην πόλη, θεωρείται απαραίτητο να το θαυμάσουν από κοντά. Παράλληλα, από τις 2 Δεκεμβρίου έως και τις 23 του μήνα, στην Bricks Gallery (Blågårdsgade 11B, København) φιλοξενείται μία εντυπωσιακή έκθεση με δημιουργίες του Peter Larsen, που ονομάζεται "Hocus Pocus Therapy". Ταξιδέψτε σε ένα μαγικό μέρος, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, μέσα από τα έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη κι αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει. 


Φλωρεντία, Ιταλία

shutterstock-586679843.jpg

Ένα ταξίδι στην Ιταλία δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Η αλήθεια είναι πως τα φώτα πέφτουν συχνά στη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βενετία, ωστόσο, αν θέλετε αυτή τη φορά να κάνετε μία διαφορετική επιλογή, τότε η Φλωρεντία είναι αυτό που πραγματικά ψάχνετε. Η πρωτεύουσα της Τοσκάνης και για πολλούς, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, μοιάζει ακόμη πιο σαγηνευτική αυτό το διάστημα, μπαίνοντας κι αυτή σε festive-mood. Η επιβλητική αρχιτεκτονική της, τα γραφικά τοπία και το καλό ιταλικό φαγητό τη χαρακτηρίζουν εδώ και δεκαετίες και δικαίως, βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των travel-lovers. Η Φλωρεντία, προσφέρεται για περπάτημα κατά μήκους του Άρνο, ενώ κατά την ώρα της δύσης του ηλίου τα σκαλιά της πλατείας Michelangelo γεμίζουν από κόσμο που απολαμβάνει το τοπίο με κρασί ή μπίρα, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό.

To eat

311109455-1289975271801917-5494106621223067808-n.jpg

Το ιδανικό μέρος να γευτείτε την ιταλική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, είναι η Trattoria ZaZa. Must-try αποτελεί η bistecca alla fiorentina, μία από τις τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ από το πλούσιο menu ξεχωρίζουν το πεντανόστιμο tartare και -προφανώς- οι φρέσκες μακαρονάδες με τα εκλεκτά υλικά και τα πλούσια αρώματα, ενώ το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι στο συγκεκριμένο restaurant ολοκληρώνεται με ένα λαχταριστό -σχεδόν illegal- cheesecake κι ένα ποτήρι λευκό κρασί.

To stay

312328858-631711828422986-6182634164335042802-n.jpg

Η Φλωρεντία είναι μία πόλη με ιδιαίτερα vibes κι ειδικά τώρα, αποκτά έναν cozy χαρακτήρα. Ένα από τα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν σε αυτήν, είναι το Hotel Savoy, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικά σημεία της, πολύ κοντά στην Duomo. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους guests κι είναι συνώνυμο της χλιδής και της κλασικής πολυτέλειας, με τις suites και τα ευρύχωρα δωμάτιά του να φημίζονται για την ομορφιά τους. 

Don't miss

4qigdsvgjjph7lbrknmqpd.jpeg

Αν ανήκετε στους art-lovers, θα πρέπει αναμφίβολα να βρίσκεται στην must-visit list σας μία βόλτα στην solo exhibition του Olafur Eliasson. Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης, με ρίζες από την Ισλανδία και τη Δανία, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έκθεσή του ever στην Ιταλία και καλεί όσους βρίσκονται στη Φλωρεντία να βρεθούν στο Palazzo Strozzi (Piazza degli Strozzi), προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα iconic έργα του. Η έκθεση είναι ανοικτή από τις 22 του Σεπτέμβρη κι ολοκληρώνεται στις 29 Ιανουαρίου του 2023.


Σεβίλλη, Ισπανία

shutterstock-1598544268.jpg

Η Σεβίλλη είναι μία ακόμη πόλη, που ίσως δεν έχει αποκτήσει τη λάμψη που της αξίζει, που αρκετοί την αδικούν, αλλά αν την επισκεφθούν είναι σίγουρο πως θα την αγαπήσουν. Είναι μία πόλη με ιδιαίτερο στιλ, με ξεχωριστή αισθητική, με σαγηνευτικό χαρακτήρα, με απίστευτη ομορφιά. Χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, με πλούσια ιστορία, μεσαιωνικά χρώματα, γραφικές γειτονιές και σπουδαία μνημεία, η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας αποτελεί την καλλιτεχνική και πολιτιστική πρωτεύουσα του ισπανικού Νότου και συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Στη Σεβίλλη συναντά κανείς αξιοθέατα παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Καθεδρικός Ναός της, το Βασιλικό Παλάτι Alkazar κι η Plaza De Espana, ενώ αυτό το διάστημα, πλησιάζοντας στις γιορτές μας δείχνει το άλλο της πρόσωπο, το πιο λαμπερό, το πιο ζεστό, το πιο γιορτινό. Είναι ένας πανέμορφος τόπος, τον οποίο πραγματικά αξίζει να προσθέσετε στην bucket-list σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

To eat

285646196-5587358521283412-2597668821544747545-n.jpg

Εκτός από τα αξιοθέατα και την πλούσια ιστορία της, η Σεβίλλη φημίζεται και για τη γαστρονομία της και δεν είναι τυχαίο, ότι συναντά κανείς σε αυτήν restaurants που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων chef, που έχουν δημιουργήσει το δικό τους παράδεισο. Το El Pintón, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γευτούν την τοπική κουζίνα, καθώς στο menu του φιλοξενεί πλούσιες γεύσεις και πιάτα με ολόφρεσκα, ντόπια υλικά, που συνοδεύονται -πάντα- από την φημισμένη sangria αλλά και τα signature cocktails του bar.

To stay

patio-de-hotel-boutique-sevilla.jpg

Το Boutique Hotel Casa del Poeta, μαγνητίζει τα βλέμματα και δεν αποτελεί τυχαία αγαπημένη επιλογή για όσους καταφθάνουν στη Σεβίλλη, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες διθυραμβικές κριτικές. Το νεοκλασικό αυτό του 17ου αιώνα, που απέκτησε νέα μορφή αλλά διατήρησε τη μοναδική του αύρα, ξεχωρίζει για το traditional style και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του. Το ξενοδοχείο διαθέτει 18 luxurious δωμάτια, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους guests και μοιάζει ιδανικό για πολυήμερη διαμονή στη διάρκεια της festive-season.

Don't miss

article.jpg

Η Σεβίλλη είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία και σε αυτήν, συναντά κανείς μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία συνολικά ολόκληρης της Ευρώπης. Σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Plaza del Museo, βρίσκεται το Museo de Bellas Artes de Sevilla, που χτίστηκε το 1594 και αρχικά λειτούργησε ως μοναστήρι. Το συγκεκριμένο μουσείο, φιλοξενεί σημαντικές art collections των τελευταίων αιώνων, έργα από τη χρυσή εποχή της άνθισης της ισπανικής τέχνης και σημαντικές δημιουργίες των δημοφιλέστερων καλλιτεχνών της Σεβίλλης. Συνδυάστε το ταξίδι σας σε μία επίσκεψη σε αυτό και δημιουργήστε μοναδικές εμπειρίες σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον.


Βιέννη, Αυστρία 

shutterstock-117533932.jpg

Οι περισσότεροι την κατατάσσουν στη λίστα με τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, που κάθε εποχή αποκτά μία διαφορετική ομορφιά. Τώρα, πλησιάζοντας στις γιορτές, η Βιέννη είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και λαμπερή, όπως κάθε χρόνο, καθώς οι locals αντιμετωπίζουν τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς με τεράστιο ενθουσιασμό, ξεκινώντας από τις αρχές του Νοέμβρη τους στολισμούς. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, έχει να επιδείξει αμέτρητα αξιοθέατα, εμβληματικά μουσεία και μία σειρά από σπάνια έργα τέχνης κι όσοι καταφθάνουν σε αυτήν, την ερωτεύονται από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η Βιέννη προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες και shopping, ενώ μοιάζει ιδανικός προορισμός για οικογένειες, καθώς τα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα τη λατρέψουν!

To eat

dscf9432-kopie-kopie-25703-1-6d82efde9899ad1b70512afed37962a0.jpg

Οι food-lovers αγαπούν τη Βιέννη για πολλούς λόγους, καθώς φημίζεται για τη γαστρονομία, αλλά και τα λαχταριστά desserts της κι αν θέλετε να μιμηθείτε τους locals, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το κλασικό, βιεννέζικο strudel με μήλο στο -πασίγνωστο- Café Residenz, όπου -μεταξύ άλλων- θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τη διαδικασία παραγωγής του από κοντά. Συνοδέψτε το με κάποιο τοπικό, βιεννέζικο ρόφημα και προχωρήστε σε ένα πεντανόστιμο dinner, το οποίο θα ξεκινήσει με το παραδοσιακό ζεστό κρασί, το Gluhwein. Στο menu του συναντά κανείς πεντανόστιμα, ντόπια εδέσματα και πλούσιες γεύσεις και δεν είναι τυχαίο, ότι το συγκεκριμένο spot αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους locals, αλλά και τους travelers.

To stay

288884012-697355251374108-7503669488349633626-n.jpg

Ta boutique hotels κερδίζουν όλο και περισσότερους fans στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης κι ένα από αυτά, που ήδη έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των travel-lovers είναι το Hotel Rathaus Wein & Design. Σήμα κατατεθέν του, είναι η εξαιρετική, minimal αισθητική, αλλά κι η άψογη εξυπηρέτηση από το φιλόξενο προσωπικό, ενώ αυτό που ίσως δε γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως το ξενοδοχείο φιλοξενεί περισσότερες από 400 labels κρασιού, που μπορεί να δοκιμάσει κανείς κατά τη διαμονή του σε αυτό. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία!

Don't miss

shutterstock-721530685.jpg

Η Βιέννη είναι μία πόλη που φημίζεται για την ζεστή ατμόσφαιρά της κι ήδη, έχουν ξεκινήσει σε αυτήν μία σειρά από events που κορυφώνονται με φόντο τα Χριστούγεννα. Το MuseumsQuartier (Museumsplatz 1) συγκεντρώνει και αυτή την περίοδο όλα τα βλέμματα επάνω του, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή είναι τοποθετημένα μερικά από τα κορυφαία μουσεία και γκαλερί της πόλης, όπως το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας κι αν είστε λάτρεις της ιστορίας, πραγματικά πρέπει να έχουν μία θέση στη must-visit list σας. Φυσικά, δε θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τις Christmas markets που θα συναντήσετε σε διάφορα σημεία της στολισμένης πόλης, όπου τα χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια, δημιουργούν μία παραμυθένια ατμόσφαιρα.