fbpixel

Search icon
Search
Dating after divorce: Ένας πρακτικός οδηγός στο πώς να το διαχειριστείτε
PSYCHOLOGY

Dating after divorce: Ένας πρακτικός οδηγός στο πώς να το διαχειριστείτε

Μεταβείτε ομαλά στο dating scene και μάθετε τους "άγραφους κανόνες"


Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το διαζύγιο ή ο χωρισμός από μια μακροχρόνια σχέση είναι ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της ζωής που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη μπορεί να είναι δύσκολος με ups & downs. Μπορεί επίσης να αποτελέσει τον καταλύτη για να επανεκτιμήσετε όλα όσα νομίζατε ότι γνωρίζατε για την αγάπη και τις σχέσεις. Αλλά είναι σημαντικό να μη χάνετε την ελπίδα ότι θα ξαναβρείτε την ευτυχία: Είναι μια ευκαιρία να καταλάβετε τι πραγματικά θέλετε από την επόμενη σχέση σας και να πάρετε τα διδάγματα μαζί σας.

Το να βγαίνετε ραντεβού μετά από έναν χωρισμό μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Επιπλέον, οι κανόνες του παιχνιδιού εξελίσσονται συνεχώς. Η νέα κανονικότητα για τα ραντεβού κάθε άλλο παρά απλή είναι, οπότε από πού να ξεκινήσετε; Ας ξετυλίξουμε τους βασικούς κανόνες του ραντεβού το 2023.

shutterstock-1909519561.jpg

Πάρτε τον χρόνο σας

Πρώτα απ' όλα, αφιερώστε χρόνο για να καταλάβετε τι αναζητάτε σε έναν σύντροφο. Πολλοί από εμάς επικεντρωνόμαστε στο τι θέλουμε. Αλλά ξεχνάμε εντελώς να προσδιορίσουμε τι χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα, αν ξέρετε ότι χρειάζεστε έναν σύντροφο που να είναι ευγενικός, στοχαστικός ή αστείος, τότε βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι στη λίστα με τα "πρέπει" σας.

Βάλτε τα όρια σας

Γράψτε μια λίστα με τα λεγόμενα deal-breakers ή red flags. Ορίστε, λοιπόν, τα όριά σας πριν αρχίσετε να βγαίνετε ραντεβού και, αν εμφανιστεί κάποιο από αυτά, τότε εγκαταλείψτε. Έχοντας τα στο μυαλό σας, σας επιτρέπει να εντοπίσετε τα αρνητικά σημάδια νωρίς και θα σας προστατεύσει από μη ικανοποιητικές σχέσεις.

Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Τώρα που έχετε θέσει τα όρια σας, δοκιμάστε να βγαίνετε με άτομα εκτός του συνηθισμένου σας τύπου. Όχι μόνο τον φυσικό σας τύπο, αλλά και τις άλλες παραμέτρους που μπορεί να έχετε επιβάλει στις επιλογές σας. Σκεφτείτε το αυτό για συνειδητές και ασυνείδητες επιλογές. 

Διατηρήστε το open-mindedness σας και στα dating apps, διότι μπορούν να ενισχύσουν εύκολα την αυτοπεποίθησή σας. 

Προγραμματίστε ένα video call πριν το first date

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απογοήτευση μιλώντας μέσω βίντεο πριν συμφωνήσετε να συναντηθείτε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πηγαίνετε σε ένα ραντεβού και να ανακαλύπτετε ότι δεν μοιάζει καθόλου με τη φωτογραφία του. 

shutterstock-1079578931.jpg

Σκεφτείτε καλά το πρώτο ραντεβού

Ένας σύντομος περίπατος ή ένας γρήγορος καφές μπορεί να είναι ιδανικός για να δείτε αν υπάρχει χημεία. Θυμηθείτε να αφήσετε τον αληθινό σας εαυτό να λάμψει στην πρώτη συνάντηση και να προτείνετε κάτι που πραγματικά σας εκφράζει.

Μη φοβηθείτε να κάνετε ερωτήσεις

Μάθετε τι ψάχνει το ραντεβού σας.Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε περισσότερα γι' αυτούς, πόσο συμβατοί είστε και αν το να το πάτε παραπέρα έχει προοπτική.

Μην ξεχνάτε: Τα ραντεβού μπορεί να είναι ένα πραγματικά ισχυρό σκαλοπάτι που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να επιβεβαιώσετε την πίστη σας ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι συμβατοί με εσάς. Φυσικά, μην ξεχνάτε να περνάτε καλά και να βάζετε τον εαυτό σας πρώτα, ακούγοντας το ένστικτό σας.