fbpixel

Search icon
Search
Gisele Bündchen: Ο χωρισμός, η νηφαλιότητα και η σχέση της με το ολιστικό wellness
PEOPLE & MOMENTS

Gisele Bündchen: Ο χωρισμός, η νηφαλιότητα και η σχέση της με το ολιστικό wellness

Το μοντέλο μίλησε για όλα αυτά στο People US, ίσως στην πιο ειλικρινή συνέντευξη της ζωής του


Αφού ξεπέρασε τον αγώνα με τις εξουθενωτικές κρίσεις πανικού, το άγχος και την κατάθλιψη στη δεκαετία του 2000, το super model, που σήμερα είναι 43 ετών, πέρασε και πάλι αρκετά έντονα το τελευταίο διάστημα. Παρακάτω, ανοίγεται αποκλειστικά στο PEOPLE για το πώς πέρασε τις δύσκολες στιγμές, κεντράρισε τον εαυτό της και εμφανίστηκε ακόμα πιο δυνατή για την οικογένειά της.

Βρίσκοντας τα πατήματά της

346659128-980171173164986-3058509915209584231-n.jpg
Με την πανδημία, η Bündchen μεταπήδησε στην κατ' οίκον εκπαίδευση του γιου της Ben, 13 ετών, και της κόρης της Vivian, 10 ετών, με τον πρώην σύζυγό της, συνταξιούχο ποδοσφαιρικό είδωλο Tom Brady. Πλέον, έχει εγκατασταθεί στο Miami, μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου τους τον περασμένο Οκτώβριο.

"Ήταν πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου. Ήταν πολλά - σε κάθε τομέα της ζωής μου", λέει. "Αισθάνομαι ότι όποτε βρέχει, βρέχει. Με όλες τις διαφορετικές ανατροπές που παίρνει η ζωή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το καλύτερο που μπορούμε, δεδομένου του τι συμβαίνει στο περιβάλλον μας".

Η Bündchen βασίστηκε στο διαλογισμό, την καθημερινή άσκηση ("γυμνάζομαι κάθε μέρα", λέει, σημειώνοντας ένα μείγμα από περιπάτους, γιόγκα και βάρη) και την αφοσίωση στην ευεξία μέσω της διατροφής. Επίσης, εγκατέλειψε το αλκοόλ σε μια προσπάθεια να κοιμάται καλύτερα και να νιώθει πιο παρούσα στην καθημερινή της ζωή.

"Αμέσως μόλις έκλεισα τα 40, για την ακρίβεια, ένιωσα μια τεράστια διαφορά μεταξύ του πότε έπινα το ποτήρι κρασί και του πότε δεν έπινα", λέει. "Είναι κοινωνικά αποδεκτό να πίνεις ένα ποτήρι κρασί. Και οι άνθρωποι λένε ακόμη και: "Ω, είναι υγιεινό για σένα". Λοιπόν, δεν είναι υγιεινό για μένα. Αν θέλετε να ζητήσετε από το σώμα σας ό,τι ζητάω εγώ από το σώμα μου, που είναι πολλά, δεν μπορώ να πίνω όλα αυτά τα πράγματα (αλκοόλ, καφεΐνη) γιατί αθροίζονται".

Η πολυάσχολη star λέει ότι αμέσως ένιωσε μια αλλαγή στην καθημερινότητά της, μόλις σταμάτησε να πίνει. "Έγινα πιο ξεκάθαρη. Τώρα είμαι πολύ παρούσα και παρατηρώ πράγματα που δεν παρατηρούσα πριν", λέει. "Όταν δεν πίνω, κοιμάμαι πολύ καλύτερα. Πρέπει να είστε στοργικοί με τον εαυτό σας. Ζητάς πολλά από το σώμα σου, πρέπει να κάνεις μια επανεκκίνηση. Πρέπει να φροντίσεις αυτό το μοναδικό όχημα που έχεις, σωστά;".

Υπερασπίζοντας το self-care

351100666-574938601390076-1010974362413851871-n.jpg

Η Bündchen λέει ότι το να βάζει τον εαυτό της και την ευημερία της σε προτεραιότητα ήταν μια συνειδητή επιλογή που έκανε. "Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για σένα. Ο μόνος άνθρωπος που θα κάνει αυτές τις επιλογές είσαι εσύ. Γιατί τελικά, είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα επηρεαστεί από αυτό. Αλλά στη συνέχεια, είναι τα παιδιά σου, είναι ο σύζυγός σου, είναι η οικογένειά σου", λέει. "Πρέπει να βάλεις πρώτα τη μάσκα οξυγόνου σε σένα".

Συμβουλεύει επίσης τις γυναίκες -ιδιαίτερα τις μητέρες- ενάντια στη διάχυτη σκέψη ότι η αυτοφροντίδα είναι εγωιστική. "Δεν είναι κάτι εγωιστικό. Οι άνθρωποι μας έχουν διδάξει ότι είναι εγωιστικό αν φροντίζεις τον εαυτό σου. Πώς είναι αυτό εγωιστικό;" λέει. "Όταν αισθάνεσαι καλά, είσαι καλύτερη μαμά, είσαι καλύτερη φίλη, είσαι πιο ήρεμη, είσαι πιο υπομονετική, είσαι πιο τρυφερή, είσαι πιο προσγειωμένη. Οπότε δεν μπορείς να αισθάνεσαι ενοχές που δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου. Γιατί αυτό σημαίνει να αγαπάς εσένα και να αγαπάς τους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο, οι οποίοι θα επηρεαστούν από το πόσο καλά είσαι. Γιατί αν είσαι άρρωστος, όλοι πονάνε".

Μετακόμιση στο Miami

351751750-672365558062591-7544278758768397184-n.jpg

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Bündchen μεταμόρφωσε τη ζωή της. Η ίδια και τα παιδιά της εγκαταστάθηκαν στο Miami ως τη νέα τους βάση. "Λατρεύω τη λιακάδα. Όπου υπάρχει ήλιος, νιώθω πάντα η πιο ευτυχισμένη", λέει. "Απλά νιώθω τον ήλιο, απλά κάνω μια βουτιά στον ωκεανό, απλά τρέχω στην άμμο και απλά νιώθω το γρασίδι στα πόδια μου. Το να βρίσκεσαι στη φύση σου δίνει ενέργεια. Σε κάνει να αισθάνεσαι καλά".

Επίσης, ολοκλήρωσε έναν τελευταίο χρόνο εκπαίδευσης στο σπίτι πριν τα γράψει σε νέο σχολείο. (Ο μεγαλύτερος γιος του Brady, ο Jack, με την Bridget Moynahan, μεγάλωσε κυρίως στη Νέα Υόρκη, αλλά η Bündchen παραμένει πολύ κοντά του).

Εστιάζοντας στο μέλλον

"Νομίζω ότι για μένα επιτυχία σημαίνει ότι έχω μεγαλώσει παιδιά που έχουν σωστές αξίες. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Διότι τότε, όποτε είμαι έτοιμη να φύγω, ξέρω ότι έχω αφήσει πίσω μου κάτι όμορφο και ότι αποτελεί πλεονέκτημα έναντι κάτι διαφορετικού", λέει. "Με κάνει περήφανη να βλέπω πώς όλα γίνονται ο δικός τους μικρός ατομικός εαυτός, αλλά πώς οι αρχές και οι αξίες τους είναι τόσο ισχυρές. Με κάνει τόσο ευτυχισμένη να το βλέπω αυτό".

Images: @gisele