fbpixel

Search icon
Search
Clogged pores: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να ξεφορτωθείτε τους πόρους και τα μαύρα στίγματα
HEALTH

Clogged pores: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να ξεφορτωθείτε τους πόρους και τα μαύρα στίγματα

Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε το skincare routine σας!


Τα μαύρα στίγματα είναι σίγουρα κάτι ενοχλητικό σαν θέαμα, αφού αλλοιώνουν την υφή της επιδερμίδας και την κάνουν να φαίνεται αφυδατωμένη και θαμπή, δίχως ίχνος ζωντάνιας. Ο μεγαλύτερος ένοχος για την εμφάνισή τους είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Συγκεκριμένα, το σώμα μας παράγει με φυσικό τρόπο σμήγμα, ωστόσο μερικές φορές αυτό μπορεί να παγιδευτεί στους πόρους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται εκεί, μαζί με άλλα βακτήρια και δερματικά κύτταρα

Οι φραγμένοι πόροι είναι ένα κοινό πρόβλημα του δέρματος που μπορεί να οδηγήσει σε ακμή. Συνήθως συμβαίνει σε άτομα με πολύ λιπαρό δέρμα και τις περισσότερες φορές εμφανίζονται στο πρόσωπο. Ωστόσο, μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής, του λαιμού, της πλάτης, των ώμων και του στήθους.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τους ασφαλέστερους και τους πιο αποτελεσματικούς τρόποι για να ξεφορτωθείτε τα clogged pores..

1. Χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων διασπώντας και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αλλά και τη λιπαρότητα. Χρησιμοποιήστε το σε serum, κρέμες ή και σαπούνια καθαρισμού. Παρολαυτά, μην ξεχνάτε πως το σαλικυλικό οξύ μπορεί να προκαλέσει ήπιες παρενέργειες, όπως ερεθισμό του δέρματος ή ξεφλούδισμα.

shutterstock-2278414345.jpg

2. Μάσκα από ενεργό άνθρακα ή άργιλο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι συγκεκριμένες μάσκες προσώπου καταπολεμούν την ακμή με εξαιρετικά συστατικά για την αποσυμφόρηση των πόρων. Μπορούν ακόμα να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων και του σμήγματος/ελαίου από τους πόρους. Εκτός αυτού προσφέρουν και στο skincare routine σας μια έξτρα δόση pampering. 

3. Εντάξτε τη ρετινόλη στη ρουτίνα σας

Οι κρέμες ρετινοειδών μπορούν να χτίσουν κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου, ενισχύοντας έτσι τα τοιχώματα των πόρων και κάνοντάς τους να φαίνονται μικρότεροι. Δρουν επίσης για την απολέπιση του δέρματος.

4. Θεραπείες για απολέπιση

Οι θεραπείες, όπως το Hydrafacial και η μικροδερμοαπόξεση που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε έα δερματολογικό ιατρείο είναι καλά παραδείγματα θεραπειών που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των πόρων με μηχανική απολέπιση του δέρματος. Επιτρέπουν επίσης στα συστατικά που καθαρίζουν τους πόρους, όπως το σαλικυλικό οξύ, να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στη λάμψη του δέρματος, στην ομοιόμορφη μελάγχρωση. 

shutterstock-2280987139.jpg

5. Κάντε απολέπιση με AHA.

Για να αρχίσετε να αποβάλλετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να σπάσετε τους πόρους, δοκιμάστε τα άλφα υδροξυοξέα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και το κιτρικό οξύ.

6. Χρήση εργαλείων στο σπίτι

Αποδεικνύεται ότι οι αυτοκόλλητες λωρίδες για τους πόρους είναι στην πραγματικότητα εγκεκριμένες από τους δερματολόγους για χρήση μια φορά την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι αυτοκόλλητες ταινίες πόρων μπορούν να βελτιώσουν προσωρινά τους φραγμένους πόρους αφαιρώντας την παγιδευμένη βρωμιά και τη λιπαρότητα. Εκτός αυτού ένα pore extractor μπορεί επίσης να κάνει ικανοποιητική δουλειά - και είναι επίσης dermatologist-approved.