fbpixel

Search icon
Search
Christmas welcome menu: Τα 5 κύρια συστατικά για την πιο «γευστική υποδοχή» των καλεσμένων μας
TASTE

Christmas welcome menu: Τα 5 κύρια συστατικά για την πιο «γευστική υποδοχή» των καλεσμένων μας

Οι κομψές επιλογές των fingers foods που θα πρωταγωνιστήσουν στο χριστουγεννιάτικο party που οργανώνουμε


Η κουζίνα μας έχει ήδη μοσχομυρίσει χάρη στις γλυκιές μυρωδιές των αγαπημένων μας χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Και αυτές τις γιορτές, προετοιμαζόμαστε με σταθερά βήματα για να υποδεχθούμε με τον πιο θερμό τρόπο τους προσκεκλημένους μας και να περάσουμε μαζί τους μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Σίγουρα για ακόμη μια χρονιά το festive menu αποτελεί ένα κεντρικό προσωπικό μας στοίχημα, καθώς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δημιουργήσουμε τις πιο eclectic γευστικές επιλογές που θα μοιραστούμε μαζί τους. Πέρα, όμως, από αυτό, είναι καλό να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το welcome menu. Παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς διαμορφώνει την πρώτη εικόνα για την ατμόσφαιρα και το concept που θα ακολουθήσουν στο λαμπερό dinner. 

Εμείς σας προτείνουμε τις 5 elegant επιλογές υλικών για να δημιουργήσετε τα πιο εκλεπτυσμένα welcome menus των Χριστουγέννων!

Γαρίδα

e5f87ec8bd09986f64509a496fd46d7b.jpg

Αποτελεί μια από τις πιο chic γαστρονομικές options που έχει συνδυαστεί τις περισσότερες φορές με ένα πολυτελές menu υποδοχής. Η γαρίδα διακρίνεται για τον δροσερό και fresh αρωματικό της χαρακτήρα, στοιχείο απαραίτητο για την έναρξη των γευστικών δοκιμών των προσκεκλημένων μας. Μπορούμε πολύ εύκολα να τυλίξουμε μικρές γαρίδες με μπέικον και να απογειώσουμε τις αισθήσεις με μια διακριτικά πικάντικη πινελιά. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να συνδυάσουμε τις ψητές γαρίδες με απολαυστική σάλτσα mango, μια ισπανική συνταγή, έτοιμη σε λιγότερο από δέκα πέντε λεπτά. 

Σολομός

e9b9f4a537bd906d589eb59cf90eb059.jpg

Ένα premium ingredient που αναβαθμίζει αυτόματα τον γευστικό χαρακτήρα αλλά και το styling ενός dish. Ο σολομός πρωταγωνιστεί πάντα στα festive appetizers, κάνοντάς μας την πιο deluxe παρέα. Μπορούμε να προετοιμάσουμε έναν γλυκοκαυτερό συνδυασμό σε μικρά bites, με κυρίαρχα υλικά την teriyaki sauce, το ginger, το μέλι και αρκετά μπαχαρικά που θα συναντήσουν τον elegant σολομό. Ακόμη μια επιλογή είναι να δημιουργήσουμε surf n' turf κύβους από κρέας και σολομό, μαζί με εποχιακά λαχανικά και μπαχαρικά. 

Τυρί

65688a5c3965da61d2374a2027e8d23c.jpg

Ένα συστατικό - χαμαιλέοντας, όπως μπορούμε να το αποκαλέσουμε χαϊδευτικά, καθώς έχει την ιδιότητα να συνδυάζεται άρτια και αρμονικά με ποικίλα υλικά και να δημιουργήσουν μαζί γευστικά "θαύματα". Το τυρί μας χαρίζει πλήθος επιλογών, ειδικά για το festive welcome menu μας, κάτι που μας γλιτώνει από χρόνο και άγχος. Με φαντασία και εύκολα βήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε λαχταριστές και κομψές μπουκίτσες. Μια mainsteram - αλλά ποτέ βαρετή συνταγή- είναι να ετοιμάσουμε sandwich appetizers, "παντρεύοντας¨ μια ποικιλία τυριών με μπαχαρικά και λαχανικά, βασιλικό και μανιτάρια. 

Αβοκάντο

b6c553643b67779cb7ab269161b7a2b2.jpg

Η κατάλληλη vegan και vegetarian επιλογή για τους προσκεκλημένους μας που ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφική κουλτούρα. Το αβοκάντο διακρίνεται για την υψηλή θρεπτική του αξία και μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος αγαπημένων υλικών. Μια fresh επιλογή είναι να "μπλέξουμε" την υπέροχη γεύση του με γλυκοπατάτα και microgreens και να δημιουργήσουμε healthy καναπεδάκια. Ακόμη μια αγαπημένη version με ιταλικό χαρακτήρα είναι να ετοιμάσουμε μπρουσκέτες με ντοματίνια, βασιλικό, βαλσάμικο και πλήθος μπαχαρικών, που θα ενισχύσουν τις μυρωδιές και τη γεύση του αβοκάντο. 

Κοτόπουλο

4580623608920bb25c3039fe84fb2821.jpg

Ακόμη μια υγιεινή επιλογή που έχει πολλούς οπαδούς και αποτελεί τη βάση για ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις στο welcome menu μας είναι το κοτόπουλο. Οι μαριναρισμένες με σάλτσα σόγιας φτερούγες θα ιντριγκάρουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μια πιο soft και δροσερή option είναι να προσθέσουμε στα αλμυρά cups μας Ταϋλανδέζικη σαλάτα κοτόπουλου με μπαχαρικά. 

Enjoy your festive welcome menus!