fbpixel

Search icon
Search
Χειμώνας και lockdown: 6 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τώρα στο σπίτι
WELLNESS

Χειμώνας και lockdown: 6 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τώρα στο σπίτι

Ποτέ ξανά η απομόνωση δεν είχε τόσες επιλογές


Η πιθανότητα να φύγετε από το σπίτι για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα απαραίτητα -όπως η δουλειά και η απόκτηση των πρώτων ειδών- μειώνεται εκθετικά με την εξωτερική θερμοκρασία και με τις απαγορεύσεις κυκλοφίας. Και μπορεί ο καιρός στην Ελλάδα, πολλές ημέρες, να μοιάζει ανοιξιάτικος αλλά το σπίτι σας παραμένει ακόμη ο πρώτος προορισμός. Καθορίζοντας, λοιπόν, το δικό σας πρόγραμμα και βάζοντας σε τάξη όλες τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητες μπορείτε να περάσετε υπέροχα ακόμη και εκεί. Ναι, για όσους αναρωτιέστε υπάρχει ζωή πέρα από το Netflix calling και από τις χουχουλιάρικες αγκαλιές με τον τετράποδο φίλο σας. 

Ανακαλύψτε παρακάτω όλα όσα θα κρατήσουν το πολυάσχολο μυαλό σας σε "ορθή πορεία" και βρείτε το δικο σας τρόπο για να περνάτε υπέροχα κάθε μέρα!

1. Πειραματιστείτε στην κουζίνα

spiti-lockdown.jpg

Όσον αφορά το μαγείρεμα, υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που μαγειρεύουν για να ζήσουν και εκείνοι που ζουν για να μαγειρέψουν. Δοκιμάστε να μπείτε στη δεύτερη κατηγορία δημιουργώντας νέα πιάτα, συνταγές και μεθόδους. Πειραματιστείτε με νέες κουζίνες ή προφίλ γεύσης και γίνετε η πιο chef εκδοχή του εαυτού σας.  

Από πού να αρχίσετε: Εάν το μαγείρεμα δεν αποτελεί για εσάς τίποτα πέρα από το (παρά)βράσιμο ενός αυγού και αισθάνεστε έξω από τα νερά σας, δοκιμάστε πρώτα να επενδύσετε σε ένα καλό βιβλίο μαγειρικής. Καθώς οι νέες συνταγές και οι νέοι συνδυασμοί γεύσης θα αρχίσουν να λειτουργούν για εσάς, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όλο και λιγότερο το βιβλία για να δημιουργήσετε κάτι υπέροχο με τη δική σας υπογραφή.

2. Βρείτε την ισορροπία με τη yoga

spiti-lockdown-JsHHE.jpg

Ακόμα κι αν λατρεύετε το HIIT είδος προπόνησης, σκεφτείτε τη yoga ως άσκηση για την ανακούφιση από το άγχος και όχι μόνο τη σωματική εκγύμναση. Ορισμένες στάσεις μπορούν να βοηθήσουν στο stress ή να μειώσουν τα βλαβερά αποτελέσματα του καθίσματος σε ένα γραφείο όλη την ημέρα. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρακτική yoga στην καθημερινή σας ρουτίνα για να εμβαθύνετε την αναπνοή σας, να παραμένετε συνδεδεμένοι με το σώμα σας και για να βγείτε από το lockdown με όσο λιγότερες έγνοιες γίνεται.

Από πού να αρχίσετε: Εάν το να αφιερώσετε χρόνο για τη yoga σας φαίνεται δύσκολο, ενσωματώστε μερικές ροές και στάσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε μια ενεργητική ροή το πρωί για να σας ξυπνήσει, μια ροή ανέμου πριν από το κρεβάτι.

3. Μάθετε μια νέα γλώσσα

spiti-lockdown-drastiriotites.jpg

Γιατί να μην περάσετε όλο το χειμώνα μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα και, στη συνέχεια, να δοκιμάστε τις νέες σας ικανότητες στις καλοκαιρινές σας διακοπές; Αυτό το χόμπι θα κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση και, αν το διατηρήσετε, θα δώστε στο βιογραφικό σας μια σημαντική ώθηση.

Από πού να αρχίσετε: Κατεβάστε μια εφαρμογή γλώσσας (όπως το DuoLingo) στο τηλέφωνό σας. Διαλέξτε μια γλώσσα και ξεκινήστε να μαθαίνετε! Είναι πραγματικά τόσο απλό.

4. Ξεκινήστε το γράψιμο

spiti-drastiriotites-lockdown.jpg

Ενώ η φυσική ικανότητα θα παίζει πάντα ρόλο στα περισσότερα ταλέντα, το γράψιμο είναι πρώτα απ 'όλα μια ικανότητα που μαθαίνεται. Αν, λοιπόν, αποφασίσετε να γίνετε συγγραφέας ή απλώς να καταγράφετε τις σκέψεις σας, είστε τυχεροί, γιατί απλώς μπορείτε. Απλά χρειάζεστε εξάσκηση.

Από πού να αρχίσετε: Εάν αισθάνεστε ότι έχετε πολλά που πρέπει να μάθετε για το θέμα, ρίξτε μια ματιά στα μαθήματα γραφής στο Skillshare. Κάντε ένα σχέδιο για το πόσο συχνά θέλετε να γράφετε και, στη συνέχεια, βρείτε μια λίστα προτροπών γραφής που σας αρέσουν και ξεκινήστε! Εάν θέλετε κάτι πιο διαδραστικό, εγγραφείτε σε καθημερινά μαθήματα.

5. Πείτε "ναι" στο πλέξιμο

drastiriotita-spiti-lockdown.jpg

Το πλέξιμο αποτελεί το τέλειο χόμπι για διάφορους λόγους. Πρώτον, αφού διαθέτετε όλα τα απαραίτητα tools, μπορείτε να το κάνετε παράλληλα και με άλλα πράγματα. Παρακολουθήστε τηλεόραση, ακούστε ένα υπέροχο podcast ή ένα audiobook ή ακόμη καλέστε και τις φίλες σας για ένα διαδικτυακό καφέ. Αυτή η δραστηριότητα πραγματικά μπορεί να κάνει μια νύχτα με το Netflix απόλυτα παραγωγική, γιατί θα καταλήξετε να έχετε και ένα νέο πλεκτό πουλόβερ.

Από πού να αρχίσετε: Θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι βελόνες πλεξίματος, νήματα, ένα γάντζο βελονάκι για να μαζεύετε τις βελονιές και μια βελόνα νήματος για να ενώνετε τα κομμάτια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοτίβο για να ξεκινήσετε. Εάν είστε απόλυτα αρχάριος, ρίξτε μια ματιά σε online μαθήματα ή πειραματιστείτε με videos στο youtube.

6. Βρείτε το παιδί που κρύβετε

lockdown-spiti.jpg

Όταν ήσασταν νεότεροι περνούσατε ολόκληρα βράδια παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή παζλ, Μπορείτε να κάντε ακριβώς το ίδιο και σαν ενήλικες. Θα περάσετε παραγωγικό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα τονώσετε τον εγκέφαλο σας και θα προσθέσετε λίγη επιπλέον ψυχαγωγία στην καθημερινότητα σας. 

Από πού να αρχίσετε: Πρώτα, διαλέξτε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας (duh). Στη συνέχεια, μια νύχτα που θα την περνούσατε παρακολουθώντας, επιλέξετε να παίξετε τα παιχνίδια με τους σημαντικούς άλλους που έχετε στη ζωή σας. Φυσικά, μπορείτε και να διοργανώσετε βραδιές επιτραπέζιου παιχνιδιού με κρασί και τυριά που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.