fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να μάθετε ξένες γλώσσες; Ανακαλύψαμε τα καλύτερα apps για το 2020
LIFE & CAREER

Θέλετε να μάθετε ξένες γλώσσες; Ανακαλύψαμε τα καλύτερα apps για το 2020

Αξιοποιήστε το lockdown με τον καλύτερο τρόπο


Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας εξαρτάται από λίγα πράγματα. Ο χρόνος που διαθέτετε καθώς και ο τρόπος με τον οποίο το κάνετε αποτελούν ίσως τα κυριότερα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μελέτες δείχνουν, μάλιστα, μια συσχέτιση μεταξύ της διγλωσσίας και της νοημοσύνης καθώς ο εγκέφαλος αναπτύσσει αυξημένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον δεν απαιτείται να μπείτε σε μια τάξη αλλά με το σωστό πρόγραμμα θα μπορέσετε να απορροφάτε καθημερινά τις απαραίτητες γνώσεις από όπου κι αν βρίσκεστε, με το πάτημα ενός κουμπιού.  

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τις καλύτερες εφαρμογές για το 2020!

Rosetta Stone

learning-apps-1.jpg

Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90. H Rosetta Stone είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία που θα βρείτε στο internet καθώς η εταιρεία προσφέρει μαθήματα σε περισσότερες από 20 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, των βιετναμέζικων, των αραβικών και των ολλανδικών, στα οποία οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω των κινητών συσκευών, των tablet και των υπολογιστών τους. Μερικές από τις ωραιότερες δυνατότητες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τα audio books, μια συλλογή των βασικών χαιρετισμών και φράσεων καθώς και εκφράσεις στη γλώσσα που θέλετε να κατακτήσετε. 

Καλύτερο για: να μάθετε πραγματικά μια γλώσσα.

Babbel

learning-apps-4.jpg

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το app Babbel ανήκει τη λίστα μας με τις καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών, καθώς δεν απαιτεί να σπαταλήσετε το χρόνο σας για να επιταχύνετε τους στόχους σας. Μετά το αρχικό download, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ένα προαιρετικό test τριών λεπτών για να ανακαλύψετε ποιο είναι το επίπεδό σας. Σε αυτό το σημείο θα δείτε τις δεξιότητές σας μέσα από μια σειρά από ερωτήσεις όπως το αν μπορείτε να μεταφέρετε κάποια μικρά κείμενα, να εξηγήσετε τις απόψεις σας και πόσο ικανοί είστε με την αργκό της γλώσσας που επιλέγετε. Μόλις οριστεί το επίπεδό σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τα περισσότερα από τα μαθήματα που βασίζονται στη συνομιλία και διαρκούν 10 έως 15 λεπτά το καθένα. Προσφέρονται 14 διαφορετικές γλώσσες.

Καλύτερο για: να μιλάτε σαν ντόπιοι.

Duolingo

apps-gia-xenes-glwsses.jpg

Αναμφίβολα το Duolingo είναι ένα από τα πιο απλά «προϊόντα» στην αγορά εκμάθησης γλωσσών. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι αρκετά απλή. Καλείστε να ολοκληρώσετε μια ποικιλία από ενότητες -όπως σύντομα κουίζ, ακρόαση ή ανάγνωση και αγώνες λέξεων- σε 36 διαφορετικές γλώσσες. Στην πορεία, κερδίζετε πόντους για τις σωστές απαντήσεις και αργά αλλά σταθερά ανεβαίνετε τάξεις. Μάλιστα, σας γίνεται ερώτηση για τον ημερήσιο στόχο σας, ο οποίος ισοδυναμεί με ένα ορισμένο αριθμό λεπτών που θα πρέπει να περάσετε οnline κάνοντας εξάσκηση.

Καλύτερο για: να έχετε αποτελέσματα με τα λιγότερα χρήματα.

Drops

learning-apps.jpg

Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας σε μόλις πέντε λεπτά την ημέρα. Αυτό υπόσχεται η εφαρμογή Drops σε όσους προσπαθούν να μάθουν μια νέα γλώσσα. Εδώ, θα κάνετε καθημερινά βήματα, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το tablet σας για να συμμετάσχετε στα διασκεδαστικά και γρήγορα σεμινάρια της εφαρμογής, τα οποία σας βοηθούν να μάθετε λεξιλόγιο και σύντομες φράσεις στη γλώσσα-στόχο σας με τη βοήθεια μνημονικών εικόνων. Ουσιαστικά, τα μαθήματα σας διδάσκουν νέες λέξεις συνδυάζοντας μια εικόνα με καθεμία από αυτές. Είναι σημαντικό πως το λεξιλόγιο χωρίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως «θεμέλιο», το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα για βασικά θέματα, όπως χρώματα, σχήματα και αριθμούς, «φαγητό και ποτά» και «φύση και ζώα». Το Drops διαθέτει μαθήματα σε περισσότερες από 35 γλώσσες. 

Καλύτερο για: oπτική μάθηση