fbpixel

Search icon
Search
Cheer Up: 8 ιδέες για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας άμεσα
PSYCHOLOGY

Cheer Up: 8 ιδέες για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας άμεσα

Ακόμα κι αν η μέρα σας ξεκίνησε με δυσκολίες


Τα συναισθήματα μας μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν και να έχουμε έντονες μεταπτώσεις. Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιες ημέρες να μην είμαστε ευδιάθετοι. Άλλωστε, η καθημερινότητα μας είναι απαιτητική με πολλές υποχρεώσεις αλλά και με τους γρήγορους ρυθμούς της. Βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να απορροφά αρνητισμό. Οτιδήποτε κι αν μας συμβαίνει, ή ακόμα κι αν απλά περνάμε μια άσχημη ημέρα, να μας προσφέρουμε χαρά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της προσπάθειας με διάφορους τρόπους, οι οποίοι εκ φύσεως προκαλούν ευδαιμονία. Σίγουρα, ορισμένες φορές δεν θα μας βοηθήσουν, λόγω το ότι δεν γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας να αποφεύγουμε τα δυσχερή feelings. Επομένως, πως μπορεί να βελτιωθεί η διάθεσή μας;

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω 10 tips που θα συνεισφέρουν θετικά στην όρεξή σας.

1. Ακούστε δυνατά ευχάριστη μουσική

Απολαύστε τα αγαπημένα σας κομμάτια που σας δημιουργούν όμορφα συναισθήματα και ζήστε τη στιγμή. Χορέψτε και αποβάλλετε όλο το έντονο στρες και νιώστε ελεύθεροι.

2. Περιποιηθείτε την εικόνα σας

Όταν είμαστε όλη μέρα με τα ρούχα που φοράμε στο σπίτι και με απεριποίητα μαλλιά δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για να έχουμε ανεβασμένη διάθεση. Γι ’αυτό, κάντε ένα ζεστό αφρόλουτρο, χαλαρώστε όση ώρα χρειαστείτε και έπειτα ετοιμαστείτε. Φτιάξτε το χτένισμά σας, βαφτείτε και θα είστε «άλλος» άνθρωπος.

1-7Vgkl.jpg

3. Πηγαίνετε μια βόλτα

Όταν οι τοίχοι μας «καταπλακώνουν» η λύση είναι να αποφασίσουμε να περπατήσουμε. Ο καθαρός αέρας μας ανανεώνει, ειδικότερα εάν είναι και πρωί με τον ζεστό ήλιο να μας καίει. Ένας περίπατος μας δίνει χρόνο να αποσυνδεθούμε, να αναπνεύσουμε και να απολαύσουμε τη «μητέρα» φύση.

4. Τα οφέλη μιας αγκαλιάς

Όταν διεγείρονται οι υποδοχείς πίεσης στο δέρμα, όταν δύο κορμιά γίνονται ένα, μπορείτε να μειώσετε τις ορμόνες του στρες. Επιπλέον, διεγείρεται η οξυτοκίνη, η οποία έχει θετική επίδραση στη διάθεση μας.

5. Απολαύστε ένα γεύμα που σας αρέσει

Το φαγητό βοηθάει στο να νιώσουμε καλύτερα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για τις λατρεμένες μας λιχουδιές. Άλλωστε, έρευνες αναφέρουν την επίδραση που έχει όταν είμαστε στεναχωρημένοι. Ας θυμηθούμε όλες τις φορές που καταναλώναμε μεγάλη ποσότητα τροφής λόγω αρνητικών συναισθημάτων.

2-1OU0J.jpg

6. Γελάστε δυνατά

Το γέλιο αυξάνει την ντοπαμίνη στον εγκέφαλό μας, η οποία είναι μια ουσία που ανεβάζει τη διάθεση. Παρακολουθήστε κωμωδίες, stand-up comedy, ή μιλήστε με φίλους σας που γνωρίζουν το χιούμορ σας, αλλά ακόμη και μόνοι σας μπορείτε να καθίσετε και να ξεκινήσετε να γελάτε για λίγα λεπτά θα δείτε πως θα σας βοηθήσει.

7. Skin care

Είτε στο σπίτι σας είτε σε κάποιο χώρο ευεξίας είναι από τις πιο ιδανικές επιλογές. Εμείς οι γυναίκες διαθέτουμε πληθώρα προϊόντων για την περιποίηση του προσώπου μας, αλλά σκεφτείτε να επισκεφθείτε και να κλείσετε ένα ραντεβού, π.χ για μασάζ. Θα σας προσφέρει, φεύγοντας, μια χαλαρή, θετική αίσθηση.

shutterstock-1389286688.jpg

8. Γυμναστείτε

Όποιο είδος άσκησης και αν προτιμάτε, γιόγκα, πιλάτες, κ.ά., αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Ανεξάρτητα από το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της προπόνησης ξεχνάμε όσες έννοιες μας απασχολούν, παράλληλα εκτονωνόμαστε και ο οργανισμός μας εκκρίνει δύο ορμόνες, τη σεροτονίνη και τις ενδορφίνες, οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.