fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Checked print: Έτσι θα φορέσετε το απόλυτο φθινοπωρινό μοτίβο

Και θα δημιουργήσετε πλήρως ενημερωμένες εμφανίσεις


Checked print: Έτσι θα φορέσετε το απόλυτο φθινοπωρινό μοτίβο

Τα μοτίβα είναι ένα ιδιαίτερο κι ξεχωριστό «κεφάλαιο» στο χώρο της μόδας. Παρατηρούμε ότι σχεδιαστές αλλά και fashionistas τα προτιμούν ολοένα και περισσότερο. Αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς και κατά τη διάρκεια των Fashion Weeks που διανύουμε τις τελευταίες μέρες. Κορίτσια του streets style δεν έχασαν ευκαιρία για να μας παρουσιάσουν πλήρως ενημερωμένα σύνολα, βασισμένα σε διάφορα prints.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και με σιγουριά μπορούμε να σας πούμε ότι ο «βασιλιάς» αυτής της κατηγορίας είναι το καρό. Τα checked items πρωταγωνιστούν, έχοντας την ικανότητα να απογειώσουν τα all day looks. Είτε το επιλέξετε σ’ ένα blazer είτε σ’ ένα total checked outfits, θα λατρέψετε το αποτέλεσμα. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους πιο hot τρόπους για να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας!

Suits

plaid-4.jpg
Image source: @streetstylestars

Μία πολύ εύκολη και ασφαλής λύση που θα σας χαρίσει ανανέωση είναι τα καρό κοστούμια. Υπάρχουν πάρα πολλές χρωματικές επιλογές που ταιριάζουν στην εποχή που διανύουμε. Άλλωστε σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε κομμάτια, τα οποία μπορείτε να τα φορέσετε είτε μαζί είτε ξεχωριστά. Τα κοστούμια θα διατηρήσουν την έντονη δημοτικότητά τους και φέτος, οπότε μη χάνετε χρόνο και επενδύστε στο αγαπημένο σας asap.

Outwear

plaid-6.jpg
Image source: @streetstylestars

Η θερμοκρασία διατηρείται ακόμα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, οπότε τις πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες μπορούμε να επιλέξουμε ελαφρά outwears όπως shacket ή jacket. Μη διστάσετε να κινηθείτε σε καρό επιλογές, χαρίζοντας στιλ στην εμφάνιση σας. Συνδυάστε το καθημερινό σας τζιν παντελόνι μ’ ένα white button up shirt και προσθέστε ένα checked oversized outwear. Ένα σύνολο που μπορείτε να επιλέξετε από το πρωί μέχρι το βράδυ για άνεση και ευελιξία.

Skirt

plaid-10.jpg
Image source: @manrepeller

Οι φούστες αποτελούν βασικό κομμάτι και για τις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις. Άλλωστε αυτήν την περίοδο υπάρχουν πολλές επιλογές για να τις φορέσουμε. Η αγαπημένη μας είναι ο συνδυασμός μίας midi skirt με on the knee boots. Έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα επιλέγοντας μία καρό φούστα, σε καφέ αποχρώσεις –είναι must χρώμα- και να την ταιριάξετε με λευκές μπότες. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να κινηθείτε και σε mini εκδοχές μαζί με αμάνικο πλεχτό γιλέκο και πουκάμισο για να ακολουθήσετε κατά γράμμα το κολεγιακό στιλ.

Total checked looks

plaid-5.jpg
Image source: @streetstylestars

Για εσάς που ανήκετε στους τολμηρούς ή που έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στα μοτίβα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ένα καρό σύνολο head to toe. Μάλιστα το συγκεκριμένο ανήκει στην κατηγορία των ουδέτερων, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να το πετύχετε. Για ένα πιο σίγουρο αποτέλεσμα, επιλέξτε κομμάτια, τα οποία θα κινούνται στους ίδιους χρωματικούς τόνους και στο ίδιο μέγεθος του print. Τις περισσότερες φορές, οι neutrals αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το λευκό ή το γκρι είναι και η πιο εύκολη και ασφαλής επιλογή. Πειραματιστείτε με την εικόνα σας και δοκιμάστε το!

Coat

plaid-3.jpg
Image source: @net-a-porter

Η περίοδος που θα φορέσουμε ξανά τα αγαπημένα μας παλτό δεν είναι μακριά. Αποτελούν το κομμάτι που κάνει την πρώτη εντύπωση καθώς καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια του συνόλου μας. Γι αυτό το λόγο όλες θέλουμε να έχουμε ένα stylish coat που θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ένα καρό παλτό λοιπόν θα μας χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Επιλέξτε το χρώμα ανάλογα με το προσωπικό σας στιλ και το χαρακτήρα σας. Εμείς αγαπάμε τα λίγο πιο έντονα σχέδια.

Pants

plaid-1.jpg

Τα καρό παντελόνια είναι ένα κομμάτι που πραγματικά δεν το επιλέγουν πολλές γυναίκες. Ήρθε η στιγμή να «βγείτε» από τη ζώνη άνεση σας και να πάτε το στιλ σας ένα βήμα παρακάτω. Αν δεν αισθάνεστε πολύ άνετα γιατί θεωρείται ότι το μοτίβο τονίζει τη σιλουέτα σας μπορείτε να κινηθείτε σε πιο slouchy γραμμές. Βρείτε ποιο είναι το μέγεθος του print που ταιριάζει στο σωματότυπό σας και αναδεικνύει τα πόδια σας με τον καλύτερο τρόπο και δε θα το μετανιώσετε.

Accessories

plaid-2.jpg

Αν διστάζετε να προσθέσετε αυτό το μοτίβο στα βασικά σας κομμάτια αλλά θέλετε να ακολουθείτε τις τάσεις με διακριτικό τρόπο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Διαλέξτε το στα αξεσουάρ σας. Μία shopper checked bag θα «κλέψει» σίγουρα την παράσταση και αναβαθμίσει την εικόνα σας. Από την άλλη, τα κασκόλ και τα φουλάρια σ’ αυτό το print είναι πολύ συχνά, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε εκείνο που θα ταιριάζει σε πλήθος συνόλων.

1

Checked wool coat

Miu Miu, Mytheresa.com BUY HERE

2

Knit cape

Barbour, Notos BUY HERE

3

Houndstooth wool-blend blazer

Comme de garçon, Net-A-Porter.com BUY HERE

4

Asymmetric houndstooth wool-blend skirt

Comme de garçon, Net-A-Porter.com BUY HERE

5

Checked outwear

ZARA BUY HERE

6

Oversized shacket

H&M BUY HERE

7

Double-breasted blazer

Marella BUY HERE

8

Cotton twill trousers

MaxMara BUY HERE

9

Pleated skirt

H&M BUY HERE

10

Checked pencil skirt

Marks & Spencer BUY HERE

11

Checked leather-trimmed tote

Victoria Beckham, Mytheresa.com BUY HERE

12

Scarf

Falconeri BUY HERE