fbpixel

Search icon
Search
Charlotte Casiraghi: Αναδείχθηκε η νέα πρέσβειρα του οίκου Chanel
FASHION NEWS

Charlotte Casiraghi: Αναδείχθηκε η νέα πρέσβειρα του οίκου Chanel

H εγγονή της Grace Kelly αποτελεί το πρόσωπο των ημερών που αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα


Σε μια εποχή που τα νέα πρόσωπα αποτελούν ελπίδα για κάθε τομέα, παρουσιάζοντας νέες ιδέες και φέρνοντας ανανεωμένο αέρα, υπάρχουν φορές που ο κόσμος της μόδας έχει ανάγκη από αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά και θα ξεχωρίσουν μέσα στο ανταγωνιστικό κλίμα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε πως δίνονται ευκαιρίες σε ανερχόμενους δημιουργούς με απίστευτο ταλέντο αλλά και σε ανθρώπους με έντονο το star quality που αποπνέουν.

Τρανό παράδειγμα για την εξέλιξη και τις νέες ευκαιρίες, αποτελεί η είδηση που γέμισε τις κοινωνικές πλατφόρμες και αφορά στο νέο πρόσωπο του οίκου Chanel που πρόκειται να μας απασχολήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και δεν είναι άλλο από την πανέμορφη Charlotte Casiraghi. Η ίδια θα είναι το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας για τη συλλογή Ready-to-Wear Spring-Summer 2021 του γαλλικού fashion house.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και φτάνοντας στο σήμερα που φαντάζει για εκείνη!

Success Story

5852abf2e3d613c03e1e805b-charlotte-casiraghi-inez-vinoodh-760-759.jpg

Ως εγγονή της Grace Kelly και κόρη της πριγκίπισσας του Μονακό, η Charlotte Casiraghi είχε έρθει από μικρή ηλικία σε επαφή με διακεκριμένους ανθρώπους της τέχνης, του πολιτισμού, καθώς και της μόδας. Την περίοδο που ήταν μαθήτρια, είχε δείξει τρομερή αφοσίωση στην εκμάθηση, με ουσιαστικό όμως τρόπο και όχι με επιφανειακό απλά και μόνο για να διακριθεί μεταξύ των συμμαθητών της.

Με την αγάπη της για τα γράμματα να κορυφώνεται, η Charlotte -ούσα ακόμα σε νεαρή ηλικία- ήρθε σε επαφή με τον Karl Lagerfeld, ο οποίος την μύησε να ακολουθήσει το όνειρό της και να μείνει προσηλωμένη σε αυτό. Ακολουθώντας, λοιπόν, τα λόγια του διακεκριμένου designer και γνωρίζοντας πολύ καλά τι ακριβώς αγαπά στη ζωή της, κατάφερε να σπουδάσει φιλοσοφία και να αποκομίσει γνώσεις για τη λογοτεχνία και την ποίηση, γεγονός για το οποίο έτρεφε απερίγραπτο πάθος.

Ωστόσο, ο χώρος της μόδας για εκείνη ήρθε σχεδόν αυθόρμητα στη ζωή της κι εύκολα μπορούμε να πούμε πως της ταιριάζει πολύ!
carlota-t.jpg

Αποδεικνύοντας σε όλους πως το πάθος της για τη λογοτεχνία και την ποίηση είναι ανεξάντλητο στην καρδιά της, έπειτα από πολλή δουλειά κατάφερε να ιδρύσει το 2015 την ένωση "Rencontres philosophiques de Monaco", στην οποία είναι Πρόεδρος. Στόχος αυτής είναι είναι ο εορτασμός και η προώθηση της φιλοσοφίας μέσω μηνιαίων θεματικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στον προβληματισμό, τη συζήτηση και τη μετάδοση ιδεών. Ήταν ακριβώς αυτό που ονειρευόταν από πάντα και ίσως μια ακόμα καλύτερη έκδοση της ιδέας που είχε αρχικά στη φαντασία της κι επιθυμούσε να υλοποιήσει.

Reaching today

19789e5f3c608ae40bb6578060385a74.jpg
Με τη μία γνωριμία να διαδέχεται την επόμενη, της δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες -τη λογοτεχνία και τη μόδια- και το αποτέλεσμα προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον!

Συγκεκριμένα, έχοντας υπάρξει κοντά στον οίκο Chanel από τα εφηβικά της χρόνια, η Charlotte Kasiraghi υπήρξε ανέκαθεν πιστή σε αυτόν, ενώ ανά τα χρόνια έχει παρευρεθεί σε catwalks και events τιμώντας τις δημιουργίες του αγαπημένου της fashion house, με τον οποίο τώρα συνεργάζεται. Η φιλία της με τον Karl Lagerfeld και αργότερα με την Virginie Viard ήταν μόνο η αρχή για μια σχέση εμπιστοσύνης και ο προπομπός για μελλοντικές συνεργασίες.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, η Charlotte Kasiraghi και η Virginie Viard θα παρουσιάσουν ένα έργο για τον εμβληματικό οίκο, με τίτλο "Les Rendez-vous littéraires rue Cambon". Εμβαθύνοντας στο όλο concept, μέσα στο νέο έτος θα υπάρξουν θεματικές συναντήσεις, που θα μεταδίδονται στο site και τα social media του οίκου και θα φέρνουν σε επαφή γυναίκες συγγραφείς και ηθοποιούς για να διαβάσουν, να συζητήσουν και να μοιραστούν τη μοναδική τους οπτική για το δικό τους έργο, καθώς και για άλλες ιστορικές ή σύγχρονες λογοτεχνικές προσωπικότητες που θαυμάζουν.

201221182141-01-ss-2021-rtw-ad-campaign-making-of-1-ld.jpg
Στιγμιότυπο από τη φωτογράφιση της καμπάνιας

Παράλληλα, η philosophy lover συνεργάζεται με τη Chanel συμμετέχοντας στην καμπάνια για την collection Spring/Summer 2021 ready-to-wear, η οποία φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή της Virginie Viard. Η φωτογράφιση για την καμπάνια πραγματοποιήθηκε στο Μονακό, από τους διακεκριμένους φωτογράφους Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin.