fbpixel

Search icon
Search
Carine Roitfeld: Γνωρίστε το νέο project της απόλυτης Γαλλίδας fashion influencer
PEOPLE & MOMENTS

Carine Roitfeld: Γνωρίστε το νέο project της απόλυτης Γαλλίδας fashion influencer

Μια αυθεντική mademoiselle της βιομηχανίας


Fashion editor, πρώην fashion model, εκδότρια και πολλά άλλα. Η Carine Roitfeld είναι μία σύγχρονη, πετυχημένη γυναίκα που θέτει υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνει. Η επιμονή κι η υπομονή είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και δεν είναι τυχαίο ότι όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, αλλά παραμένει εκεί επί δεκαετίες κι εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες εμάς. Η μόδα ήταν κι είναι το μεγάλο της πάθος και μοιάζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Συνεργάστηκε με τους πιο σπουδαίους οίκους μόδας, με εμβληματικούς ανθρώπους, με μοναδικούς σχεδιαστές. Θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές fashion editors στον κόσμο και σε κάθε της εμφάνιση, μαγνητίζει τα βλέμματα. Ποια είναι όμως η πραγματική, Carine;

Μία γυναίκα που δεν εφησυχάζει ποτέ!

Who is who

d6a92cbc-67fb-4263-9c67-fbf3af05b2bc.jpeg
Γεννήθηκε το 1954 στο Παρίσι κι είναι κόρη του Yakov Motelevich Roitfeld, Ρώσου μετανάστη από το Belgorod-Dnestrovsky και της Nicola Roitfeld. Ο πατέρας της ήταν κινηματογραφικός παραγωγός και του είχε ιδιαίτερη αδυναμία από πολύ μικρή, ενώ σε πολλές συνεντεύξεις της έχει πει πως ήταν το απόλυτο είδωλό της. Η Carine ήταν μία πολύ καλή μαθήτρια, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως λάτρευε τις τέχνες. Στα 18 της, μπήκε στη ζωή της το modelling και κάπως έτσι, όλα πήραν το δρόμο τους. Η ίδια έχει παραδεχτεί, πως δεν ήταν αυτό το μεγάλο της πάθος, γι' αυτό και δεν έκανε μία σπουδαία καριέρα, ωστόσο, μέσα από την εμπειρία της αυτή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολύ σημαντικούς ανθρώπους από το χώρο της μόδας, που μετέπειτα τη βοήθησαν να εξελιχθεί και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της

Από τότε δήλωνε fashion-lover και δεν έκρυψε ποτέ, πως αυτή ήταν η μεγάλη της αγάπη. «Δεν ήμουν ένα supermodel, ούτε καν ένα αστέρι. Ήμουν απλά ένα κορίτσι που έκανε μερικά εξώφυλλα», λέει κι ο ρεαλισμός της αν μη τι άλλο προκαλεί θαυμασμό. Όταν η κόρη της, Julia βρέθηκε σε μία φωτογράφιση με τον Mario Testino για την ιταλική Vogue Bambini το 1990, είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει καλά και σύντομα, ξεκίνησε να συνεργάζεται ως freelancer μαζί του. «Δεν ήμουν η καλύτερη στιλίτρια όταν δούλευα στο French Elle, αλλά όταν γνώρισα τον Mario Testino κάτι συνέβη! Ήταν το σωστό άτομο, στη σωστή στιγμή», έχει πει σε συνέντευξή της. Οι δυο τους δούλευαν σαν μία ομάδα κι άφησαν εποχή.

Καριέρα γεμάτη στιγμές

2b41d8ef-df44-4020-bad1-8bb7e4563419.jpeg
Η καριέρα της ήταν κάτι παραπάνω από λαμπερή. Συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του χώρου της μόδας, για 15 περίπου χρόνια ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της γαλλικής έκδοσης του περιοδικού Elle, ενώ υπήρξε κι αρχισυντάκτρια της γαλλικής Vogue. Πλέον, είναι εκδότρια και editor-in-chief του CR Book. Με λίγα λόγια, αποτελεί μία από τις πιο διάσημες φιγούρες της παγκόσμιας fashion σκηνής. Η Roitfeld ένωσε τις δυνάμεις της με θρύλους όπως ο Tom Ford, ο Gucci κι ο Yves Saint-Laurent για πολλά χρόνια, ενώ πάντα ξεχώριζε με το ιδιαίτερο στιλ της. Δεν προσπάθησε ποτέ να μοιάσει σε κάποια άλλη και το αναγνώριζαν ακόμη κι οι «αντίπαλοί» της. Όταν καλείται να μιλήσει για τη μόδα και τη γυναικεία ομορφιά, είναι ξεκάθαρη: «Η μόδα δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά ούτε επιφανειακό. Ένα υπέροχο χρώμα ή ένα πολύ καλό ρούχο μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα. Με τίποτα όμως δεν πρέπει να καταπιεζόμαστε για να προσαρμοστούμε εμείς σε αυτήν. Η θηλυκότητα είναι attitude. Μπορεί να μη φοράω έντονο μακιγιάζ ή κόκκινο κραγιόν, αλλά θεωρώ ότι είμαι πολύ θηλυκή. Ο Karl Lagerfeld εκτιμούσε στις γυναίκες την "κρυμμένη" θηλυκότητα». Έχει μία ξεκάθαρη φιλοσοφία κι όταν της δίνεται η ευκαιρία, τη μοιράζεται με όλους εμάς.

Μεταξύ άλλων, η Γαλλίδα αποτέλεσε προσωπική σύμβουλος του Tom Ford, όσο βρισκόταν στον οίκο Gucci, αλλά και του Yves Saint Laurent για έξι ολόκληρα χρόνια, ενώ κορυφαίοι οίκοι, όπως ο Missoni, ο Versace κι ο Calvin Klein, τη συμβουλεύονταν κατά καιρούς σχετικά με το image making τους. Είχε το δικό της, προσωπικό ύφος, μία μοναδική αισθητική κι έμεινε για πάντα πιστή σε αυτά. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο, ότι πολλές φορές δέχθηκε διθυραμβικά σχόλια για τα αψεγάδιαστα looks της. Τον Μάρτιο του 2013 ο Guardian τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις fifty best-dressed γυναίκες άνω των 50 ετών, ενώ έχουν γίνει πολλά αφιερώματα γύρω από το στιλ της. Αγαπάει τα minimal looks και λατρεύει τα κλασικά pieces, ενώ πάντα υπάρχουν κι οι μικρές, sexy πινελιές που κάνουν spicy ακόμη και το πιο απλό της outfit. Τον Γενάρη του 2011 έκλεισε ο κύκλος της στη γαλλική Vogue κι όπως έχει παραδεχτεί, αυτή, ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα της. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη ζωή, έτσι και στη δική της περίπτωση, έφτασε το τέλος. Ήταν πάντα ρεαλίστρια και το κατάλαβε αμέσως.

88146e3c-2baa-444f-bbf3-fa9ec2aa7763.jpeg

Και φυσικά, σαν μία γνήσια γυναίκα που δεν εφησυχάζει ποτέ και για κανένα λόγο, δημιούργησε και τη δική της σειρά αρωμάτων, με την ονομασία "7 Lovers", που συγκέντρωσε πολλά, θετικά σχόλια. Εκτός από τα fashion pieces, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα αρώματα και τις ιδιαίτερες μυρωδιές, γι' αυτό και δημιούργησε το δικό της brand, που μετράει πολλούς fans σε όλο τον κόσμο. «Το άρωμα είναι το τελευταίο συστατικό της υψηλής μόδας κι είναι το πιο απαραίτητο «αξεσουάρ» για μία περιποιήμενη εμφάνιση, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ», εξηγεί, μιλώντας για την απόφασή της να κάνει αυτό το big step.

Η σχέση με τον Karl Lagerfeld

cd237593-dda9-4f02-a3ab-9fa0bf38d2e4.jpeg

Το ένα πρόσωπο που θαύμαζε από μικρή και θαυμάζει μέχρι και σήμερα, είναι ο πατέρας της. Το άλλο, είναι ο Karl Lagerfeld. Τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε και σε κάθε ευκαιρία, τον περιγράφει ως το απόλυτο πρότυπο ανθρώπου και χαρακτήρα. Είναι ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη ζωή της κι όπως λέει η ίδια: «Έχω δει τον πατέρα μου να συμμαζεύει τα μολύβια της γραμματέας του με τον πιο φυσικό τρόπο και τον Karl Lagerfeld να καλημερίζει κάθε μέρα καθεμία από τις συνεργάτιδές του, που τις ήξερε όλες με το μικρό τους όνομα. Κομψότητα είναι να νιώθεις άνετα με όλους. Στην ευγένεια δε χωράει ιεραρχία». Σε άλλη συνέντευξή της έχει πει πως: «Ο Karl ήταν ο μέντορας και προστάτης μου. Φεύγοντας από τη Vogue, ένιωσα χαμένη. Εκείνος με συνέφερε. Είχαμε κάτι κοινό, εκείνος ήταν Γερμανός κι εγώ είχα ζήσει πολλά χρόνια στο Βερολίνο. Με ρώτησε αν ήξερα την ηθοποιό και τραγουδίστρια Hildegard Knef κι όταν του είπα ότι τη γνωρίζω, μειδίασε σαν να έλεγε "Κοίτα που τελικά θα τα πάμε καλά εμείς οι δύο!”. Πολύ γρήγορα θέλησε να με φωτογραφίσει, διότι, όπως έλεγε, είχα "body language”. Για μένα, ξέρετε, δεν έχει φύγει και δε θα φύγει ποτέ. Όπως αργούσε πάντα στα ραντεβού του, απλώς εξακολουθώ να τον περιμένω».

Για τη Γαλλίδα είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να τιμά τις ρίζες του και να θυμάται όλους όσους πέρασαν από τη ζωή του κι έκαναν κάτι καλό, κάτι σημαντικό. Ο Karl, ήταν ένας από αυτούς, γι' αυτό και δεν τον ξεχνάει. Όταν μιλάει γι' αυτον δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της και δε θέλει κιόλας. Είναι μία κανονική γυναίκα σας όλες τις άλλες, είναι ευαίσθητη και δυναμική ταυτόχρονα. Είναι η Carine. Ένα από τα πιο hot πρόσωπα του fashion world, με πλούσια ιστορία και μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες!