fbpixel

Search icon
Search
Ακμή από τη γυμναστική: 7 tips για να την αποτρέψετε
FACE & BODY

Ακμή από τη γυμναστική: 7 tips για να την αποτρέψετε

Γιατί στην επιδερμίδα κάθε λεπτομέρεια μετράει


Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι καλή, ακόμη και για το δέρμα μας, καθώς η αυξημένη ροή αίματος φέρνει θρεπτικά θρεπτικά συστατικά στο μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Ωστόσο, η ακμή που σχετίζονται με την προπόνηση είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για πολλές γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αυξημένος ιδρώτας και η συγκεντρωμένοι ρύποι μπλοκάρουν τους πόρους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το δέρμα να αντιδράσει με τη μορφή της ανεπιθύμητης ακμής.  

Τα breakouts αυτά προκαλούνται από τον ιδρώτα που εμποδίζει τους πόρους, τη "βρωμιά" και τα έλαια που υποβοηθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ορισμένα βακτήρια που ονομάζονται propionibacterium acnes (P. acnes) πολλαπλασιάζονται σε μπλοκαρισμένους πόρους και προκαλούν ανοσολογική απόκριση που οδηγεί σε σπυράκια. 

gym-time.jpg

1.Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας και ξεκινήστε με καθαρό πρόσωπο  

Το πλύσιμο του προσώπου πριν από την προπόνηση μπορεί να σας απαλλάξει από βακτήρια και ρύπους που υπάρχουν ήδη στο δέρμα σας. Δεδομένου ότι η άσκηση ανοίγει τους πόρους σας, όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να εισχωρήσουν ευκολότερα. Η αφαίρεση του μακιγιάζ σας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς το μακιγιάζ, ακόμη και οι κρέμες προσώπου ή το αντηλιακό μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους σας αυξάνοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων. 

2. Καθαρίστε το πρόσωπο σας μετά την προπόνηση 

 Φυσικά, το πλύσιμο του προσώπου σας αμέσως μετά την προπόνηση είναι απαραίτητο. Ιδανικά, ένα καθοριστικό με σαλικυλικό οξύ για να καθαρίσει τους πόρους από τον ιδρώτα και το λάδι θα σας κάνει ότι ακριβώς χρειάζεστε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε απαλά το πρόσωπο σας μετά.

3. Πάντα καθαρή πετσέτα

Οι πετσέτες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε σε κάθε προπόνηση λόγω του ότι απορροφούν τον ιδρώτα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι επίσης απορροφούν και οτιδήποτε άλλο έχετε στο πρόσωπο σας. Έτσι, μπορεί η αίσθηση να είναι αναζωογονητική, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καθαρή πετσέτα για κάθε νέα προπόνηση. 

pamela-reif-gym.jpg

4. Για ακμή σώματος, ντους αμέσως 

 Το ντους αμέσως μετά την προπόνηση μπορεί να αποτρέψει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν ρήξη να "καθίσουν" στο δέρμα σας και να πολλαπλασιαστούν. Είναι συνηθισμένο για τους δερματολόγους να βλέπουν μυκητιακή θυλακίτιδα που μπορεί να μοιάζει με ακμή και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με αυτό το απλό βήμα. Ακόμη, για να αποφύγετε τα σπυράκια, δοκιμάστε έναν καταπραϋντικό ορό ακόμη και για το σώμα. 

5. Καθαρίστε τον εξοπλισμό σας

Ο κοινόχρηστος εξοπλισμός ή ακόμη και ο δικός σας εξοπλισμός που χρησιμοποιείται χωρίς πλύσιμο μπορεί να περιέχει βακτηριακή ανάπτυξη που οδηγεί σε breakouts. Ο καθαρισμός του εξοπλισμού σας πριν από τη χρήση, ειδικά εάν είναι κοινός, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποτρέψετε την έκθεση σε αυτά τα βακτήρια. Πάντα σκουπίζετε τον εξοπλισμό γυμναστικής σας είτε πρόκειται για γυμναστήριο στο σπίτι είτε για δημόσιο γυμναστήριο. Το βήμα αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τη βρωμιά που ενδέχεται να βρεθούν στο δέρμα σας. 

gym-time-cpfRW.jpg

6. Πλένετε πάντα τα ρούχα σας  

Οι ειδικοί συστήνουν να πλένετε πάντα τα ρούχα σας προπόνησης μετά από κάθε χρήση. Τα ιδρωμένα ρούχα μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια και μύκητες που οδηγούν σε ακμή. Μην ξεχνάτε ακόμη και τα καπέλα ή τα πάντα που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια. 

7. Επιλέξτε το κατάλληλο ρούχο 

Η επιλογή ρούχων που αναπνέουν μπορεί να συμβάλει πολύ στην πρόληψη της ακμής σώματος και προσώπου. Εάν ο ιδρώτας παγιδευτεί κάτω από υφάσματα που δεν αναπνέουν, μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις. Επίσης, εάν τα ρούχα σας είναι σφιχτά και κολλάνε στο δέρμα σας, μπορούν να σπρώξουν βακτήρια και βρωμιά στο δέρμα και να το ερεθίσουν σε σημείο που αντιδρά με σπυράκια.