fbpixel

Search icon
Search
Breathtaking: Τα κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο με τις πιο καθηλωτικές πισίνες
ESCAPE

Breathtaking: Τα κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο με τις πιο καθηλωτικές πισίνες

Όταν το σαγηνευτικό μπλε γίνεται «ένα» με την υψηλή αισθητική


Καλοκαίρι σημαίνει καθηλωτικά τοπία και απέραντη θέα στο ατελείωτο μπλε. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που έχουν ξεχωρίσει από τους travellers χάρη στις απίθανες πισίνες τους, που έχουν τον τρόπο να απογειώνουν τις αισθήσεις. Γι' άλλη μια φορά, ο νους μας ταξιδεύει σε τόπους που «κόβουν» την ανάσα και δε βλέπουμε την ώρα να τους επισκεφθούμε, προκειμένου να αφεθούμε στο απόλυτο mentality ηρεμίας, βιώνοντας στο έπακρο το high-end living.

Hotel du Cap-Eden-Roc, Γαλλία

daypooltout-hotelducapedenroc-france-crhotel.jpg

Το Hotel de Cap-Eden-Roc βρίσκεται στην πόλη-θέρετρο μεταξύ των Καννών και της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή (Γαλλική Ριβιέρα). Είναι ένα δημοφιλές ξενοδοχείο, το οποίο συχνά επισκέπτονται celebtities. Η πισίνα του είναι μια από τις πιο famous στον κόσμο και βρίσκεται στην άκρη του εντυπωσιακού κτιρίου, ενώ από ψηλά δίνει την αίσθηση πως γίνεται «ένα» με τη θάλασσα. Η χαλάρωση, η πολυτέλεια και η υψηλή αισθητική πρωταγωνιστούν και το μόνο σίγουρο είναι πως ένα τέτοιο ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.

Our Habitas AlUla, Σαουδική Αραβία

nav2hxqw8usmanfqsyn8pn-768-80jpg.webp

Το πρωινό ξύπνημα με μια εντυπωσιακή θέα αποκτά νέα σημασία στο Habitas AlUla. Ακριβώς στο κέντρο της κοιλάδας Ashar στη Σαουδική Αραβία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το κατάλυμα εξασφαλίζει την απέραντη ομορφιά της φύσης και το μεγαλείο των ανθρώπινων δημιουργιών. Η πισίνα του προσφέρει θέα από τη πρώτη σειρά στις χρυσαφένιες αμμουδιές και τις βραχώδεις προεξοχές που ξεπροβάλλουν από την έκταση της ερήμου. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε κόμβος εμπορίου και πολιτιστικών ανταλλαγών για χιλιετίες, η AlUla, που συχνά παρομοιάζεται με υπαίθριο μουσείο, είναι ένας ολοκαίνουριος τουριστικός προορισμός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα Our Habitas ανέλαβε να δημιουργήσει τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, ζωντανεύοντας τις εμπειρίες των επισκεπτών και τις ανθρώπινες σχέσεις.


Viceroy Los Cabos, Μεξικό

viceroy-los-cabos.jpg

Το Viceroy βρίσκεται στο San José del Cabo στη Baja California Sur. Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει κινηματογραφική θέα κι εντυπωσιακή αρχιτεκτονική όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Ο Miguel Angel Aragonés σχεδίασε αυτό το ξενοδοχείο για να εξυμνήσει τη μαγεία που προσφέρει η θάλασσα. Στην πραγματικότητα, το νερό τυλίγεται γύρω από τα κτίρια του θέρετρου κάνοντάς τα να μοιάζουν σαν να επιπλέουν. Υπάρχει μια συλλογή από πέντε καμπυλόγραμμες πισίνες, ή «καθρέφτες νερού», όπως τις αποκαλούν, που απλώνονται στην ανοιχτή θάλασσα και τον μακρινό ορίζοντα. Ποτέ άλλοτε ένα ταξίδι στο Μεξικό δε φάνταζε τόσο δελεαστικό.


Capella Ubud, Μπαλί

k79f6xtvfgvrenzjdfwkwn-768-80jpg.webp

Εμπνευσμένο από τους πρώτους Ευρωπαίους εποίκους στο Μπαλί στις αρχές του 1800, το Capella Ubud μοιάζει σαν μια κατασκήνωση μέσα τροπικό δάσος, παρέχοντας 22 σκηνές ενός υπνοδωματίου κι ένα καταφύγιο δύο υπνοδωματίων. Ο διάσημος Αμερικανός αρχιτέκτονας Bill Bensley, η δημιουργική δύναμη πίσω από το έργο, εξασφάλισε ότι δεν κόπηκαν δέντρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής, διατηρώντας το resort ως ένα απομονωμένο καταφύγιο με μέγιστη θέα στη ζούγκλα. Παρά το γεγονός ότι κάθε χώρος φιλοξενουμένων διαθέτει ατομικές πισίνες με θαλασσινό νερό, το στολίδι του Capella Ubud είναι η δεξαμενή The Cistern, μια τεράστια πισίνα που προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στην κοιλάδα Keliki. Αποτελείται από ατσάλινες πλάκες θαλάσσιου τύπου, οι οποίες έπρεπε να μεταφερθούν χειροκίνητα στον χώρο λόγω του βάρους τους των 100 κιλών.

Mandarin Oriental, λίμνη Como

chygcw79yyfc55dslxdksn-768-80jpg.webp

H αιθέρια ομορφιά του Mandarin Oriental στη λίμνη Como είναι πραγματικά εντυπωσιακή, όπως και η πρόσφατα εισαχθείσα θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα και το κατάστρωμα ηλιοθεραπείας, τα οποία αιωρούνται πάνω από τις σχεδόν κινηματογραφικές νοτιοανατολικές ακτές της λίμνης. Σχεδιασμένη από το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & de Meuron, η πισίνα 40 μέτρων τοποθετείται κομψά σε μια χαμηλότερη θολωτή πέτρινη κιονοστοιχία. Εκεί, το NAMI Café, προσφέρει ένα υπέροχο μενού δίπλα στην πισίνα με κλασικά ιταλικά γεύματα στην ύπαιθρο, τα οποία συμπληρώνονται από δροσιστικά cocktails και φρέσκους χυμούς - όλα αυτά μέσα στις αυθεντικές πέτρινες καμάρες του 19ου αιώνα του κτιρίου, που κάποτε ήταν το σπίτι της διάσημης Ιταλίδας τραγουδίστριας της όπερας Giuditta Pasta.

Κεντρική φωτογραφία: Our Habitas AlUla, Σαουδική Αραβία