fbpixel

Search icon
Search
Breathe Hellas: Η φιλανθρωπική εκδήλωση με αφορμή τις προκλήσεις ψυχικής υγείας στην Ελλάδα
PEOPLE & MOMENTS

Breathe Hellas: Η φιλανθρωπική εκδήλωση με αφορμή τις προκλήσεις ψυχικής υγείας στην Ελλάδα

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη της κοινότητας ψυχικής υγείας της Θεσσαλίας


Η Breathe Hellas επικεντρώνει τη δράση της στην προώθηση της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στη δημιουργία μιας «κουλτούρας» ψυχικής ευεξίας και πρόληψης. Στο πλαίσιο του έργου της, η Breathe Hellas πραγματοποίησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, μια φιλανθρωπική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε για τις προκλήσεις ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προέκυψαν λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία, στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη ανακούφιση των πληγέντων και στην ανάγκη προστασίας της ψυχικής τους υγείας, η Breathe Hellas θα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της για την υποστήριξη οργανισμών παροχής επαγγελματικής μέριμνας ψυχικής υγείας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία.

2-pan-0491.jpg
Tatiana Blatnik, Πρίγκιπας Νικόλαος

Η Breathe Hellas ιδρύθηκε το 2020 από την Τατιάνα Μπλάτνικ με σκοπό την εξάλειψη του στίγματος που συνδέεται με την ψυχική υγεία, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη λειτουργία της κοινότητας και στην ενημέρωση. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω της δημιουργίας εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σπίτι, απλοποιώντας παράλληλα την πρόσβαση σε επαγγελματική μέριμνα ψυχικής υγείας.

75-pan-0960.jpg
Μαίρη Κατράντζου, Μυρτώ Δανελιάν, Βίκυ Καγιά

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία επιθυμώντας να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίδιο σύνολο εργαλείων για την ψυχική τους ευεξία. Η Breathe Hellas συνεργάζεται με το Milamou.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεθεραπείας στην Ελλάδα, η οποία λειτουργεί 24 ώρες καθημερινά, με στόχο να απλοποιήσει την πρόσβαση στις πλατφόρμες ψυχικής υγείας για χιλιάδες άτομα που βιώνουν άγχος και κατάθλιψη. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το Milamou έχει βοηθήσει στο να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 50.000 ραντεβού, ενώ μετρά περισσότερες από ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα του τα τελευταία 2 χρόνια.

50-pan-0003.jpg
Blanca Brillembrourg

Στη φιλανθρωπική εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Τατιάνα Μπλάτνικ καθώς και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κύριος Γιώργος Τσούνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική παράσταση του Guy Manoukian, του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη γνωστού και ως "Νομά της Μουσικής".

84-pan-0412-KWb52.jpg
Βασιλική Αμυρά

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ανέφερε στην ομιλία της πως «… Σχεδόν το 80% των ανθρώπων δεν αναζητά θεραπεία για τις ανάγκες της ψυχικής τους υγείας λόγω του στίγματος που συνδέεται με τα θέματα ψυχικής υγείας αλλά και του αισθήματος ντροπής που αισθάνονται. Στόχος της Breathe Hellas είναι να προσεγγίσουμε κάθε άτομο, οικογένεια και παιδί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η αποστολή μας τους αμέσως επόμενους μήνες είναι να διασφαλίσουμε ότι οι καλύτερες, ποιοτικότερες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, της πρόληψης και της παρέμβασης στην ψυχική υγεία, ώστε να μην βρίσκεται κανείς χωρίς πρόσβαση σε υποστήριξη».

Προσθέτοντας στη συνέχεια πως «μέχρι αρκετά πρόσφατα, η ευεξία θεωρούνταν ένα προνόμιο, διαθέσιμο μόνο για λίγους. Τα εργαλεία ψυχικής υγείας δεν αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς μας. Σήμερα, επιδιώκουμε την αλλαγή: όχι μόνο στη θεραπεία, αλλά και στην πρόληψη και την πρόσβαση. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την ψυχική και σωματική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα. Η αποστολή μας στη Breathe είναι να αποστιγματίσουμε την ψυχική υγεία, να προωθήσουμε την αυτοφροντίδα και να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα εστιασμένη στη συναισθηματική ευεξία και την πρόληψη».

Σχετικά με την Breathe Hellas:

Η Breathe Hellas συνεργάζεται με δεκάδες οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ινστιτούτου Έρευνας Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρυσι, δημιούργησε μια ολιστική πλατφόρμα διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα σε συνεργασία με το Peak State. Η Breathe υποστηρίζει τη δωρεάν πλατφόρμα Milamou που παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεθεραπείας και είναι διαθέσιμη 24 ώρες καθημερινά. Επιπλέον, συνεργάζεται με κλινικούς εμπειρογνώμονες, με καλλιτέχνες, αθλητές και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας προκειμένου να δημιουργήσει τη δεύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης που θα μεταδοθεί σε εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Online at www.breathehellas.com

Σχετικά με την Τατιάνα Μπλάτνικ:

Η ιδρύτρια της Breathe Hellas, Τατιάνα Μπλάτνικ, είναι η σύζυγος του Πρίγκιπα Νικολάου. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Georgetown, έχει εργαστεί στον τομέα της μόδας για την Diane von Furstenberg, ενώ σήμερα είναι στρατηγική σύμβουλος της Ergo Capital, στην οποία δραστηριοποιείται για την προώθηση επενδύσεων στον χώρο της τεχνολογίας, της φιλοξενίας και της ευεξίας. Το 2016 συνέγραψε το «A Taste of Greece» με την Diana Farr Louis με σκοπό να προωθήσει τις αξίες της ελληνικής κουζίνας. Έχει συνεργαστεί με την Lemon Tree Trust, υποστηρίζοντας νεόφυτες επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα σε προσφυγικές κοινότητες στο Βόρειο Ιράκ, την Ελλάδα και την Ιορδανία.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Τατιάνα Μπλάτνικ

Φωτογραφία: Studio Panoulis