fbpixel

Search icon
Search
Brazilian Butt Lift: Η πιο εξελιγμένη τεχνική λιπομεταφοράς για να αποκτήσετε τους τέλειους γλουτούς
MAGAZINE

Brazilian Butt Lift: Η πιο εξελιγμένη τεχνική λιπομεταφοράς για να αποκτήσετε τους τέλειους γλουτούς

Ο Πλαστικός Χειρουργός δρ Σωτήριος Ιωαννίδης μάς μιλά για την πιο εξελιγμένη τεχνική λιπομεταφοράς, που στοχεύει στη σύσφιξη, στην ανόρθωση και στην τελειοποίηση του σχήματος των γλουτών


Ήρθε η ώρα να σμιλεύσετε τους γλουτούς σας και να νιώσετε υπέροχα! Η ανόρθωση γλουτών με λιπογλυπτική, ή αλλιώς Brazilian Butt Lift, είναι η επέμβαση κατά την οποία χρησιμοποιείται το δικό σας λίπος, με σκοπό να ανορθωθούν και να γεμίσουν οι γλουτοί, χαρίζοντάς σας απόλυτες καμπύλες.

Τι είναι το BBL και πώς εφαρμόζεται;

Η ανόρθωση γλουτών με λιπογλυπτική, ή αλλιώς Brazilian Butt Lift (BBL), είναι ένα χειρουργείο που ανήκει στην κατηγορία Body Contouring. Το BBL δεν αφορά μόνο τους γλουτούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται λιποαναρρόφηση στον κορμό και στους μηρούς, άρα ουσιαστικά σε όλο το σώμα. Σε πρώτο στάδιο γίνεται high-definition λιποαναρρόφηση στον κορμό, προσδίδοντας γράμμωση στην κοιλιά. Στη συνέχεια, ο γιατρός προχωρά με την πρόσθια επιφάνεια των μηρών, τους έσω μηρούς, την πλάτη και τα ψωμάκια, απ’ όπου αφαιρείται το τοπικό λίπος. Στο δεύτερο στάδιο, αφού προηγηθεί διαχωρισμός των λιποκυττάρων από τα υγρά του σώματος, ολοκληρώνεται η έγχυση λίπους σε περιοχές των γλουτών για καλύτερο σχήμα, μέγεθος και ανόρθωση. Εάν η λιποαναρρόφηση γίνει σωστά και αδειάσουν οι λιποαποθήκες αυτές, το αποτέλεσμα θεωρείται μόνιμο και θα σας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής σας.

906677.jpg


Π
όσο χρόνο διαρκεί η αποκατάσταση;

Η αποκατάσταση μετά την επέμβαση είναι πολύ γρήγορη. Χρειάζονται έως και δύο εβδομάδες για να επανέλθει πλήρως ο οργανισμός και να επιστρέψετε κανονικά σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στους τρεις μήνες, ενώ τον πρώτο μήνα το αποτέλεσμα είναι ορατό κατά 80%.

Είναι ασφαλής η επέμβαση;

Η ανόρθωση γλουτών με λιπογλυπτική με τη λιποαναρρόφηση PAL είναι μία απόλυτα ασφαλής επέμβαση, όταν το λίπος τοποθετείται πάνω από τον γλουτιαίο μυ. Η επέμβαση τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ δημοφιλής παγκοσμίως, ωστόσο αναφέρθηκαν σοβαρές επιπλοκές σε περιπτώσεις που το λίπος τοποθετήθηκε κάτω από τους μυς του γλουτού κι όχι υποδόρια.

Ποιες είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για το BBL;

Οποιαδήποτε γυναίκα διαθέτει περίσσεια τοπικού λίπους στο σώμα της. Σε πολλές περιπτώσεις, η δίαιτα και η άσκηση δεν αρκούν για να απαλλαγούμε από τις επίμονες αποθήκες λίπους. Συνεπώς, αν έχετε το επιθυμητό βάρος με βάση τον δείκτη μάζας σώματος, αλλά έχετε ανεπιθύμητο τοπικό λίπος σε σημεία όπως το στομάχι, οι γοφοί, οι μηροί, το στήθος, η πλάτη, τα χέρια ή ακόμα και ο λαιμός, και η κατάσταση δε βελτιώνεται με τη διατροφή ή την άσκηση, η λιποαναρρόφηση, σε συνδυασμό με τη λιπομεταφορά στους γλουτούς επιτυγχάνοντας σμίλευση και ανόρθωση, είναι αυτό που χρειάζεστε.

drioannidis.jpg

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό δρα Σωτήρη Ιωαννίδη για τις πληροφορίες. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ειδικεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Πανεπιστημιακή Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μετεκπαιδεύτηκε στην Ταϊβάν στο E-DA Hospital, Kaoushioung. Διαθέτει σημαντική εμπειρία, καθώς έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες τέτοιες επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία, έχοντας πάντα ως πρωταρχικό μέλημά του την ασφάλεια του ασθενή.

Info: Plastic Surgery Clinic, Τσιμισκή 85, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος, τηλ.: 2316009988 και 6947660011, plastic-surgery-clinic.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024