fbpixel

Search icon
Search
Bottega for Bottegas: Ένα εορταστικό project που τιμά την ιταλική δεξιοτεχνία
FASHION NEWS

Bottega for Bottegas: Ένα εορταστικό project που τιμά την ιταλική δεξιοτεχνία

Η συνεργασία του οίκου Bottega Veneta με 12 αναγνωρισμένα ιταλικά εργαστήρια και τους τεχνίτες τους


Το 2001 ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta εισήγαγε μία φρέσκια και πρωτοποριακή τεχνική για την κατασκευή δερμάτινων ειδών, με την κυκλοφορία της ιστορικής, πλέον, "Cabat" tote bag. Η ιδιαίτερη ύφανση intrecciato άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές και οι τεχνίτες δουλεύουν με τα δερμάτινα υλικά και αποτελεί δείγμα της ιταλικής δεξιοτεχνίας.

Εξάλλου, η δεξιοτεχνία είναι αποτυπωμένη στο σχεδιαστικό DNA του οίκου που ξεκίνησε από τη Βενετία, όπου ακμάζουν διάφορες μορφές τέχνης. Φέτος, ο οίκος αποτίνει φόρο τιμής στο ταλέντο και τη δημιουργικότητα των Ιταλών artisans με ένα άκρως εορταστικό project.

Bottega σημαίνει «εργαστήριο» και, έτσι, το Bottega for Bottegas είναι ένα project αφιερωμένο στο έργο 12 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορες ιταλικές πόλεις και αποτελούν κομμάτι της ιταλικής κουλτούρας, λόγω της μακράς παρουσίας τους. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα δίκτυο επιχειρήσεων το οποίο δημιουργήθηκε για να στηρίξει την τοπική αγορά και την ιταλική αριστοτεχνία και, παράλληλα, είναι ένας εμπλουτισμένος οδηγός για τα πιο ξεχωριστά και ποιοτικά χριστουγεννιάτικα δώρα.

screenshot-2-m2VaF.png

Τη λίστα συμπληρώνουν εργαστήρια που παράγουν παραδοσιακά ιταλικά εδέσματα και είδη τροφίμων, ποτά, κεραμικά είδη και πάσης φύσεως products. Ο οίκος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με επιλεγμένα εργαστήρια κι επιχειρήσεις, διακοσμώντας τις βιτρίνες των καταστημάτων του με διαφημιστικά banners.

Ανατρέχοντας στη λίστα με τους συνεργάτες, παρατηρούμε ότι ο οίκος δίνει -δικαιολογημένα- προτεραιότητα στην προώθηση της ιταλικής κουζίνας ως μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα ιταλικά pasta είναι αδιαμφισβήτητα το σήμα-κατατεθέν της τοπικής κουζίνας και σε αυτήν την κατηγορία ο οίκος μάς συστήνει στην οικογένεια Martelli, που από το 1926 φτιάχνει τα δικά της χειροποίητα μακαρόνια.

Το ριζότο είναι μία άλλη κλασική ιταλική συνταγή και δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το ρύζι Riso Pozzi που καλλιεργείται στo Landriano της Παβίας, συνδυασμένο με ένα ποτήρι κρασί του Bottega Cantina Bisson με την υπογραφή του Pierluigi Lugano που ξεκίνησε να φτιάχνει κρασιά στην ηλικία των 6 ετών, χρησιμοποιώντας τους καρπούς από τους αμπελώνες του φίλου του. Εναλλακτικά, η Νο1 επιλογή σε ποτό για τα εορταστικά gatherings είναι σίγουρα το Made in Italy Gin Ginepraio που κατασκευάζεται από τρία είδη αρκεύθου.

screenshot-3-NfmZz.png
Bottega Olio Vanini, μία οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ελαιόλαδου με πάνω από 170 χρόνια ιστορία

Για όσους προτιμούν τις γλυκές γεύσεις, το Bottega Gay-Odin προσφέρει μία γκάμα από τις πιο δημοφιλείς σοκολάτες της Νάπολης, των οποίων η συνταγή παραμένει αναλλοίωτη εδώ και δύο αιώνες, ενώ τα φημισμένα μπισκότα Krumiri Rossi είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το τσάι ή τον καφέ σας.

Το project, φυσικά, τιμά τους Ιταλούς καλλιτέχνες και τεχνίτες, όπως την Enza Fasano και τα υπέροχα γλυπτά της που μιμούνται τη ζωγραφική και τον Angelo Orsoni, το δημιουργό πολύχρωμων μωσαϊκών που κοσμούν σπουδαία ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία (Sagrada Família και L’École des Beaux-Arts στο Παρίσι).

Για τους music lovers, οι Alessandro Respighi και Daniele Accardo του Bottega Respighi Drums κατασκευάζουν τα παγκοσμίου φήμης drums και προσφέρουν μία μοναδική ακουστική εμπειρία. Παρά την έλευση της ψηφιακής εποχής, το Bottega Amatruda συνεχίζει σταθερά την παραγωγή ειδικής ποιότητας χαρτιού, ύστερα από 750 χρόνια παρουσίας, χάρη στο προσεγμένο περίβλημα και στην απαλότητα του κάθε φύλλου που του δίνουν μία elegant όψη.

06-amatruda-1013x1433.jpg

Tο προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από τη self care routine μας είναι το σαπούνι του Bottega Saponificio Varesino που χάρη στην ειδική του σύνθεση και τα φυσικά συστατικά του χρειάζεται τουλάχιστον 20 ημέρες για να κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με τον CEO Bartolomeo Rongone, ο Bottega Veneta πρόκειται να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο project και μέσα στα επόμενα χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλες μικρές luxury επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύτερο κοινό, εκτός των ιταλικών συνόρων.