fbpixel

Search icon
Search
WELLNESS

Blue Light: Όλοι οι τρόποι για να προστατευτείτε από το φως υψηλής ενέργειας

Τα οπτικά Lenshop μας συστήνουν τον ειδικό φακό οράσεως της Maui Jim


Blue Light: Όλοι οι τρόποι για να προστατευτείτε από το φως υψηλής ενέργειας

Από τότε που οι υπολογιστές και τα smartphones μετατράπηκαν σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, γίνεται συνεχώς λόγος για τις επιβλαβείς συνέπειες που έχουν στα μάτια μας. Πολλά eyewear brands παρουσιάζουν γυαλιά -τόσο οράσεως, όσο και ηλίου- με εξειδικευμένη τεχνολογία που προστατεύει από το φως υψηλής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, το μπλε φως (blue light) ανήκει στην κατηγορία των βασικών επιπτώσεων που προέρχονται από τις πιο συχνές σε χρήση ηλεκτρονικές συσκευές. 

eyj3ijo0odasimgiojq4mcwic2nvcguioijhchaifq.png



Καλύτερος σύμμαχος στη διαδικασία προστασίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα οπτικά Lenshop, τα οποία όχι μόνο μας εξηγούν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το μπλε φως, αλλά μας παρουσιάζουν και το high brand, Maui Jim, που ειδικεύεται σε super stylish σχέδια. Άλλωστε, τα πολωτικά γυαλιά ηλίου της Maui Jim είναι γνωστά γιατί μπλοκάρουν το 100% των επιβλαβών ακτινών UV και ουσιαστικά κάθε αντανάκλαση. Plus, μας βοηθούν να προστατέψουμε τα μάτια μας και την υγεία τους, ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους. Πώς το πετυχαίνουν; Με τον φακό Maui Blue Light Protect Lens™, ο οποίος λειτουργεί σαν «ασπίδα» σε κάθε επιβλαβή πηγή φωτός. 

Ενημερωθείτε για το ορατό φως υψηλής ενέργειας και προστατέψτε τα μάτια σας με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο!

What you need to know 

Γνωστό και ως ορατό φως υψηλής ενέργειας (HEV), το μπλε φως έχει στην πραγματικότητα μπλε-ιώδες χρώμα. Προέρχεται από τον ήλιο και υπάρχει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Από τα πιο σημαντικά, το οποίο αναφέραμε και προηγουμένως είναι ότι το μπλε φως εκπέμπεται από υπολογιστές και ψηφιακές συσκευές, όπως smartphone και tablet, καθώς και από ορισμένα συστήματα εσωτερικού φωτισμού, γεγονός που μας κάνει να καταλάβουμε ότι ερχόμαστε καθημερινά και πολλές ώρες σε επαφή μαζί του.

The riskiness 

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει και το μπλε φως που δεν είναι επικίνδυνο. Ωστόσο, εμείς κάνουμε λόγο για το HEV. Αυτό παρόλο που εκπέμπει χαμηλότερη ενέργεια από τις ακτίνες UV, μπορεί να φτάσει στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να επιταχύνει την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επιπλέον, προκαλεί οπτική καταπόνηση, κούραση στα μάτια, πονοκεφάλους και θολή όραση. Εξαιτίας μάλιστα της εξελιγμένης πλέον τεχνολογίας, είμαστε περισσότερο από ποτέ εκτεθειμένοι στο επιβλαβές μπλε φως. Μελέτες δείχνουν ότι πάνω από τα 3/4 του πληθυσμού χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για δύο και περισσότερες ώρες την ημέρα -ένας αριθμός που αυξάνεται ακόμη περισσότερο όσο μικραίνει η ηλικία.

glow-magazine.jpg

The solution is...

Είναι απολύτως λογικό και κατανοητό πως δε γίνεται να αφήσουμε στην άκρη ούτε τα κινητά ούτε τους υπολογιστές μας, τα οποία τις περισσότερες φορές αποτελούν εργαλεία δουλειάς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την υγεία των ματιών σας είναι να επιλέξετε ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως με φακούς Maui Jim Blue Light Protect. Το αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι μοναδικό, καθώς επιτρέπουν να διαπεράσει το 90% του ωφέλιμου blue light, ενώ φιλτράρουν το επιβλαβές φως HEV που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα μάτια σας, να διαταράξει τον ύπνο σας, να επηρεάσει τη διάθεσή σας και να μειώσει τη μνήμη σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τους φακούς Maui Blue Light Protect σε πολλούς από τους σκελετούς των γυαλιών οράσεως Maui Jim, οπότε είναι εύκολο να βρείτε ένα μοντέλο που ταιριάζει στην προσωπικότητα, στο στιλ αλλά και στο σχήμα του προσώπου σας. Φυσικά, για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορίες επί του θέματος, μπορείτε να ρωτήστε το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων οπτικών Lenshop. 

Αbout Maui Jim Blue Light Protect

Η Maui Jim είναι μια εταιρεία που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην τεχνολογία των φακών της, oπότε μετέφερε την εμπειρία δεκαετιών σχετικά με την εξέλιξη των φακών των γυαλιών ηλίου στους φακούς οράσεως που προστατεύουν από το μπλε φως. 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο φακός είναι ουσιαστικά διαυγής χωρίς μπλε ή κίτρινη απόχρωση.
  • Η προστασία από το μπλε φως είναι ενσωματωμένη στον φακό - δεν είναι επίστρωση.
  • Η αντανακλαστική επίστρωση, τόσο μπροστά όσο και πίσω, βελτιώνει την όραση.
  • Η προστασία από γρατζουνιές προφυλάσσει τον φακό από τη φθορά.

1

Glasses

Maui Jim BUY HERE

2

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

3

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

4

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

5

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

6

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

7

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

8

Sunglasses

Maui Jim BUY HERE

Info

Site: Lenshop.gr, FB: Lenshop, Instagram: @lenshop.gr

Διευθύνσεις:

AΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ

Ακαδημίας 34, Κέντρο,Τ. 210 2208622

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΟ

Τσιμισκή 99, Κέντρο,Τ. 231 0266412

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Βενιζέλου 85, Αμπελόκηποι,Τ. 231 0734984

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΟΥΜΠΑ

Γρηγορίου Λαμπράκη 169, Τούμπα, Τ. 2310909599

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πλατεία Ελευθερίας 4,Τ. 235 1023395

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μεγάλου Αλεξάνδρου 20,Τ 235 1035333

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΕΝΤΡΟ
Ρούσβελτ 23, T. 2411-416102