fbpixel

Search icon
Search
B(l)ack in Time: Μία αναδρομή στα πιο iconic παλτό των τελευταίων δεκαετίων
FASHION NEWS

B(l)ack in Time: Μία αναδρομή στα πιο iconic παλτό των τελευταίων δεκαετίων

Κι άλλα fashion news που αξίζει να γνωρίζετε


Μπορεί να πλησιάζουμε στο τέλος του έτους αλλά η δημιουργικότητα και η φαντασία των διάσημων οίκων και των creative directors δεν σταματάει πουθενά. Συνεχώς, καινούριες συλλογές κάνουν την εμφάνιση τους για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να μας εντυπωσιάσουν. Με τη γιορτινή περίοδο να έχει ξεκινήσει σταδιακά, τα fashion brands παρουσιάζουν για τις Χριστουγεννιάτικες collection τους κι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να τις προσθέσουμε στη γκαρνταρόμπα μας. 

Ανακαλύψτε τα πιο updated fashion news που θα κερδίσουν την προσοχή σας!

Sportmax, B(l)ACK IN TIME

colette-01-1900-sportmax-black-in-time-fw-2021.jpg

H Sportmax αποφάσισε να παρουσιάσει το project B(l)ack in Time για τη σεζόν Fall Winter 2021/22. Πρόκειται για μία σύγχρονη αναβίωση έξι ολόμαυρων εικονικών παλτό — μια ωδή στο παρελθόν, μέσα από γυναίκες που καθόρισαν την ιδέα του στυλ κατά τον 20ο αιώνα. Διαφορετικοί όγκοι και αναλογίες ενσαρκώνουν το στυλ της εποχής στην οποία δημιουργήθηκαν, έχοντας επαναπροσδιοριστεί με μια σύγχρονη οπτική. Σε απόλυτο μαύρο, κάθε παλτό συνδέεται με αμέτρητα πρόσωπα στον κόσμο της μόδας, ενώ είναι μοναδικό μέσα από τον επαναστατικό και λιτό σχεδιασμό του αλλά και μέσα από το διαφορετικό στυλ το οποίο πρεσβεύει. Έξι παλτό συνδέονται με έξι αξεπέραστες γυναίκες, όλες εκ των οποίων πρεσβεύουν μια τολμηρή, αποφασιστική θηλυκότητα και διακατέχουν ένα πνεύμα ανεξαρτησίας: η Colette, η Renée Breton, η Dovima, η Penelope Tree, η Lauren Hutton και η Guinevere Van Seenus.

1900 Το σώμα είναι επιτέλους ελεύθερο: Η ζωή της Colette, της Γαλλίδας συγγραφέα και ηθοποιού, γνωστή για τον αντικομφορμιστικό, απελευθερωμένο και γοητευτικό τρόπο ζωής της, χαρακτηριστικός στις αρχές του 1900, εκφράζεται μέσα από ένα μάλλινο super-stretch redingote που προσφέρει τη μέγιστη άνεση.

1940 Μεταξύ σχήματος και αισθησιασμού: Φόρος τιμής στο μοντέλο και μούσα Renée Breton, αυτό το εξαιρετικά θηλυκό παλτό με διπλό κούμπωμα, χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη γραμμή στη μέση η οποία διαμορφώθηκε με την αισθητική της δεκαετίας του 1940.

1950 Πολυτέλεια και κομψότητα: Το πλούσιο σχέδιο και οι λεπτομέρειες από faux γούνα θυμίζουν τη γοητεία της δεκαετίας του 1950, η οποία έγινε διάσημη από την Dovima, ένα μοντέλο του οποίου η εικόνα απαθανατίστηκε από τον Ρίτσαρντ Άβεντον.

penelope-02-1960-sportmax-black-in-time-fw-2021.jpg


1960 Πειραματισμός, καινοτομία, τόλμη: H Penelope Tree, το μοντέλο που ξεχώρισε στο θρυλικό Black and White Ball του Truman Capote, λατρεύτηκε από καταξιωμένους φωτογράφους που εκτόξευσαν την καριέρα της. Ενσαρκώνει επάξια τη δεκαετία του 1960 μέσα από ένα vinyl jacket.

1970 Η γκαρνταρόμπα μου, η επιλογή μου: Η αβίαστη κομψότητα της Lauren Hutton και η άνοδός της στο Χόλυγουντ με την ταινία American Gigolo συνέβαλε στην αβίαστα κομψή ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1970 και ενέπνευσε το αλπακά παλτό με τη ζώνη και τους δυναμικούς ώμους.

1990 Η ουσία είναι η πιο αγνή κατάσταση: Ένα παλτό εμπλουτισμένο με μια φουτουριστική πινελιά παίρνει μερικά στοιχεία από το αμερικανικό top model Guinevere Van Seenus, της οποίας η υπνωτική, μινιμαλιστική γοητεία της δεκαετίας του 1990 άφησε ανεξίτηλο σημάδι μεταξύ των δύο χιλιετιών.

Η συλλογή B(l)ack in Time είναι διαθέσιμη στις Max Mara Boutique.

Karl Lagerfeld, Holiday collection 

kl-holidays21-05-0055.jpg

O διάσημος οίκος για ακόμα μία φορά κατάφερε να στρέψει όλο το ενδιαφέρον στην Holiday collection μέσα από την οποία, καλωσορίζει τη νέα χρονιά και γιορτάζει μια καινούργια αρχή. Η γιορτινή περίοδος φέρνει έναν αέρα ανανέωσης και μια ευκαιρία για διασκέδαση. Το ikonik μονόγραμμα του οίκου πρωταγωνιστεί σε όλη την σειρά, δίνοντας έναν σοφιστικέ χαρακτήρα και ένα παιχνιδιάρικο ύφος. Τα αξεσουάρ εμπλουτίζονται με lucky charms στα cartoonish σχέδια των Karnimals, που μοιάζουν με ζέβρες, κροκόδειλους και λεοπαρδάλεις και προσθέτουν μια fun πλευρά. Τα Karnimals έχουν μια fashion forward νότα και αποτελούν φόρο τιμής στο iconic trademark του Karl Lagerfeld, τα γυαλιά ηλίου του. To καρό print κοσμεί την outerwear σειρά, όπως την κάπα, με κομμάτι κλειδί το gender-neutral παλτό. Το ίδιο μοτίβο κυριαρχεί και στα αξεσουάρ. 

karl-holiday-2.png

Στις evening wear επιλογές της Holiday Collection, παρουσιάζονται σκούρα, πολυτελή χρώματα που θυμίζουν πολύτιμους λίθους και αποπνέουν έναν luxurious αέρα. Χαλαρές σιλουέτες και sparkly υφάσματα, με αποκορύφωμα την ολόσωμη sequined φόρμα και τo εντυπωσιακό monogram σακάκι, αποτελούν το τέλειο ταίρι για τις γιορτινές εξόδους. Τελευταία προσθήκη στην σειρά είναι η K/Kushion τσάντα και η degrade πλισέ φούστα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

MaxMara, Magic 

Η ομάδα της Max Mara δουλεύει πυρετωδώς για να δημιουργήσει τις πιο ευφάνταστες εορταστικές ημέρες για τους λάτρεις της μόδας. Είναι η λαμπερή αποκορύφωση μια χρονιάς, γεμάτης με εορτασμούς για την ίδρυση του brand το 1951. 70 χρόνια μετά, το 2021 έδωσε την ευκαιρία το διάσημο brand να προβάλλει το ταξίδι μιας γυναίκας, μέσα από εφτά εκπληκτικές δεκαετίες. Παράλληλα με την πολυπόθητη catwalk συλλογή, θα διατίθενται και capsule συλλογές, οι οποίες έχουν ειδικά επιμεληθεί με γνώμονα την τέχνη του δώρου. Η επετειακή συλλογή περιλαμβάνει το MaxMaraGram και το λογότυπο 1951, σε συλλεκτικά φούτερ και t-shirts καθώς και σε κρυστάλλινα κοσμήματα και συλλεκτικές τσάντες. Ο #MaxTheTeddy έχει ζητήσει τη βοήθεια μιας οικογένειας από χνουδωτούς συντρόφους για την περίσταση. Θα εμφανίζονται παντού, από μεταξωτά prints, σε λαμπερές καρφίτσες και το απόλυτο δώρο για το σπίτι, που γεμίζει τέλεια τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες: ένα θαυμάσιο σετ μολυβιών. 


Το εικονικό κομμάτι του brand, το παλτό Teddy, ξεγλιστρά από το τμήμα των παλτό, επηρεάζοντας με την μοναδική fluffy αίσθησή του τσάντες, slippers, leisure κομμάτια, είδη για το σπίτι, ακόμα και καπέλα baseball. Plus, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν παντοτινά δώρα που θα είναι το επίκεντρο της προσοχής για όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, από βραχιόλια και κολιέ από επιχρυσωμένη αλυσίδα μέχρι διαχρονικές τσάντες στα αγαπημένα χρώματα όλων. Πίσω από αυτούς τους χαρακτήρες που ζωντανεύουν, είναι ο διάσημος καλλιτέχνης με έδρα το Μιλάνο, Virgilio Villoresi, ο οποίος περιστρέφει τη σουρεαλιστική γοητεία του γύρω από τη δημιουργία μιας σειράς από κινούμενα σχέδια μικρού μήκους, με τίτλο Max Mara Magic, που θα προβληθούν παγκοσμίως.