fbpixel

Search icon
Search
Βιώσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας στο απόλυτο Autumn Wellness Retreat μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη
WELLNESS

Βιώσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας στο απόλυτο Autumn Wellness Retreat μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη

Το barefootfinds μαζί με το Blue Carpet Luxury Suites στη Χαλκιδική υποδέχθηκαν το φθινόπωρο με τον πιο αναζωογονητικό τρόπο


Οι ξέγνοιαστες ημέρες του καλοκαιριού ήδη φαντάζουν μακρινές, η ανάγκη μας όμως για χαλάρωση, επαφή με τη φύση και σύνδεση με τον εαυτό μας δε σταματά. Ορμώμενοι από αυτό, λοιπόν, ένα από τα κορυφαία boutique hotels στo Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, το Blue Carpet Luxury Suites, και η κοινότητα ευεξίας barefootfinds υποδέχθηκαν τον Οκτώβριο οργανώνοντας μια άκρως αναζωογονητική φθινοπωρινή απόδραση ευεξίας.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί και βιώσαμε την πιο ξεχωριστή well-being εμπειρία, απολαμβάνοντας παράλληλα τις updated εγκαταστάσεις και τη ζεστή φιλοξενία του ξενοδοχείου.

6+1 TOP EXPERIENCES


1. THE EXCEPTINAL FACILITIES: Αρχικά, φτάνοντας στο Blue Carpet Luxury Suites, αυτό που μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή -μετά τη ζεστή υποδοχή του προσωπικού- ήταν το υπέροχο design του ξενοδοχείου και η γαλήνια ατμόσφαιρά του. Σε γήινους τόνους και με όλα τα σύγχρονα comforts, τα δωμάτια διέθεταν τη δική τους private πισίνα για στιγμές χαλάρωσης ακόμα τις ημέρες του φθινοπώρου.

blue-carpet-123-as.jpg


2.
THE OUTSIDE SCENE: Αφού αφήσαμε τα πράγματά μας στο δωμάτιο, περιηγηθήκαμε στους εξωτερικούς του χώρους, οι οποίοι αυτήν την εποχή εκπέμπουν μια άλλη μαγευτική αίσθηση. Η θάλασσα -ήρεμη ακόμα- είναι το βασικό στοιχείο που κάνει το outdoor σκηνικό να σαγηνεύει τους επισκέπτες, ενώ, παράλληλα, η μεγάλη πισίνα και οι ξαπλώστρες γύρω από αυτήν μετατρέπονται στο ιδανικό spot για να απολαύσει κανείς το απόλυτο relaxing vibe.

unnamed-nuyE2.jpg


3.
MORNING MEDITATION & POWER YOGA: Εκεί, καταλάβαμε πως δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου από τον πρωινό διαλογισμό, ο οποίος σε βοηθά στο να βγάλεις από το μυαλό σου οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη, να επικεντρωθείς στο παρόν, να νιώσεις τη στιγμή και να δεις καθαρά τους στόχους σου. H yoga instructor και ιδρύτρια της κοινότητας, Μαρία Καραπαντελή, μας καθοδήγησε με τις γνώσεις της, κάνοντάς μας να δούμε τις ανάγκες του σώματος και του μυαλού μας, ακολουθώντας μια σειρά από ασκήσεις που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ινδία. Μέσα από τις στάσεις yoga κατανοήσαμε πόσο σημαντική είναι η ευθυγράμμιση του σώματος για την ενδυνάμωση των μυών και τη σωστή στάση του κορμιού μας.

unnamed-3.jpg
Μαρία Καραπαντελή


4.
 NATURE HIKE & SUNSET YOGA: Η δύναμη της φύσης είναι ικανή να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, ανανεώνοντας στο 100% σώμα και πνεύμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο καταπράσινο ακόμα σκηνικό της Χαλκιδικής, και συγκεκριμένα στη Σάνη με ένα έμπειρο οδηγό βουνού (kingsofmountains). Είναι πραγματικά μαγικό το πόσο εύκολα μπορείς να αποφορτιστείς περπατώντας στη φύση, ειδικά αυτήν την περίοδο που ο δροσερός αέρας συμπληρώνει τέλεια την όλη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα δέντρα και με τον ήλιο να δύει μπροστά μας, βρήκαμε το ωραιότερο σημείο για μερικές ακόμα ασκήσεις yoga.

img-8303.jpeg


5.
THE SOUND HEALING: Το φθινόπωρο είναι η εποχή που θέτουμε καινούριους στόχους, κάνουμε νέες αρχές κι ετοιμαζόμαστε για μικρά και μεγάλα challenges που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας. Αποχαιρετώντας, λοιπόν, τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές και ξεκινώντας πάλι από την αρχή, η Μαρία Καραπαντελή και η sound healing facilitator, Νικολέττα Γεωργιάδου, μας μύησαν στην ηχοθεραπεία, μέσα από χαλαρωτικά ακούσματα, αλλά και υπό τον ήχο των κυμάτων, καθώς κατά τη διάρκεια αυτού το session βρισκόμασταν ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Bonus, τα αρωματικά sticks και τα κεριά, πέρα από το ότι απογείωσαν το σχεδόν κατανυκτικό setting, μας βοήθησαν να αφεθούμε σε μια ολιστική εμπειρία ευεξίας που στόχο είχε να αναδείξει τις μικρές απολαύσεις της ζωής - από έναν ήχο που μας ηρεμεί πλήρως μέχρι μια μυρωδιά που μας ξυπνάει αναμνήσεις.

unnamed-2.jpg


6.
 THE RESORT'S PLEASURES: Παράλληλα, δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Blue Carpet Luxury Suites, πέρα από την ιδιωτική παραλία και την πισίνα του. Συγκεκριμένα, αφού περάσαμε από τη fitness area ώστε να συνεχίσουμε το workout μας, highlight ήταν οι στιγμές που αφιερώσαμε για τον εαυτό μας στη σάουνα του resort, αλλά και στο spa για μασάζ. A must-do!

mk204858.jpg


7.
THE FLAVORS: Ανάμεσα στα well-being courses, ξεκλέβαμε χρόνο για να απολαύσουμε τις εκλεκτές γεύσεις για τις οποίες ξεχωρίζει το resort. Τόσο το πρωινό με την αφθονία σε αλμυρές και γλυκές επιλογές όσο και οι εξαιρετικές προτάσεις του εστιατορίου Canela εξίταραν τον ουρανίσκο μας και απογείωσαν την όλη εμπειρία. Το πιο tasty break ώστε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να εξοπλιστούμε με ενέργεια για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον κόσμο της ευεξίας.

Namaste!