fbpixel

Search icon
Search
Binge-watching, fall edition: Οι καλύτερες κλασικές ταινίες για να απολαύσετε
ARTS & CULTURE

Binge-watching, fall edition: Οι καλύτερες κλασικές ταινίες για να απολαύσετε

Παλιές αλλά και πιο σύγχρονες παραγωγές που θα λατρέψετε


Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για να απολαύσουμε βραδιές στο σπίτι, είτε μόνοι είτε με παρέα. Η καλύτερη συντροφιά μας δε θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από μια ταινία, ενώ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια παραγωγή που θα μας βάλει στο απόλυτο φθινοπωρινό mood. Γι' αυτό κι εμείς καταγράψαμε παρακάτω τις all time classic αλλά και τις πιο σύγχρονες κυκλοφορίες, που ενδείκνυνται γι' αυτόν τον σκοπό και είμαστε σίγουρο πως θα τις λατρέψετε όσο εμείς.

Ανακαλύψτε τες και γίνεται κομμάτι της ιστορίας τους!

Dead Poets Society (1989)


mv5bmtkzmdu4mtm1nf5bml5banbnxkftztcwmjq3njaynw-at-at-v1.jpg

Μια back to school ταινία, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Η επιστροφή στα θρανία, η επανασύνδεση με τους συμμαθητές κι ένας καινούριος καθηγητής που δίνει ελπίδα στον καθένα πως θα πετύχει τους στόχους του - ακόμη και τους πιο άπιαστους. Στον ρόλο αυτού ο Robin Williams. Οι συζητήσεις του με τα παιδιά είναι πραγματικό παράδειγμα τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για όλον τον κόσμο, με την αισιοδοξία και τη βαθιά πίστη να κρατούν το κοινό μπροστά στην οθόνη με αμείωτο το ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστούν επίσης: Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles κ.ά.


When Harry Met Sally (1989)


when-harry-met-sally.jpg

Κάνοντας τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο κοινό να νοσταλγεί τις 80's στιγμές ερωτισμού, η ταινία "When Harry met Sally" αποτελεί μια από τις διαχρονικότερες ρομαντικές κομεντί. Ο Harry και η Sally πορεύονται στη ζωή ως δύο πολύ καλοί φίλοι χωρίς, αρχικά, να έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο μιας ερωτικής σχέσης που θα άλλαζε ολοκληρωτικά το χρόνο που περνούσαν από κοινού. Έρχεται, όμως, η στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν πως είναι δύσκολο να υπάρξει μια δυνατή φιλία μεταξύ δύο εκπροσώπων του αντίθετου φύλλου, ειδικά όταν τρέφονται ερωτικά αισθήματα μεταξύ τους. Τελικά η μεταξύ τους σχέση οδηγείται στο ερωτικό κομμάτι; Πρωταγωνιστούν: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher κ.ά.


October Sky (1999)


4-eek1j.jpg

Ο τίτλος από μόνος του φανερώνει το fall mood που εκπέμπεται μέσα από συγκεκριμένη ταινία, γεγονός που ο θεατής μπορεί να διαπιστώσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της προβολής της. Με '50s διάθεση και σκηνικό, διατυπώνεται η ιστορία ενός αγοριού στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που η μόνη του επαγγελματική διέξοδος, μεγαλώνοντας, είναι τα ορυχεία της περιοχής του. Η εκτόξευση, όμως, του δορυφόρου Sputnik, τον Οκτώβριο του 1957, του αλλάζει τη ζωή και κάνει αυτόν και την παρέα του να προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να φτιάξουν τους δικούς τους πυραύλους. Φαντασία ή πραγματικότητα; Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern κ.ά.


Far From Heaven (2002)


image-w1280.jpg

Μια ταινία που κατέκτησε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ -ανάμεσα στις οποίες μια για την Julianne Moore, αλλά και μια στην κατηγορία Καλύτερης Φωτογραφίας-  γεγονός που την κάνει μια από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών. Μια φθινοπωρινή καρτ ποστάλ, μια μελαγχολική πρωταγωνίστρια και η ατμόσφαιρα αυτής της εποχής σε όλο της το μεγαλείο. Μια γυναίκα ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είναι ομοφυλόφιλος, αλλά το πραγματικό σκάνδαλο ξεσπά όταν η ίδια εμφανίζεται δημόσια με τον μαύρο κηπουρό της - κάτι το τολμηρό για το ρατσιστικό Κονέκτικατ του 1957. Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Dennis Quaid, Dennis Haysbert κ.ά.


Lost in Translation (2003)


lostintranslation.jpg

Πρόκειται για ακόμη μια all time classic ταινία, που έκανε ευρέως γνωστή την Scarlett Johansson και είμαστε σίγουροι πως θα σας βάλει σε φθινοπωρινή διάθεση. Η άφιξη του φθινοπώρου αποτυπώνεται στις πρώτες δροσερές ημέρες, η μελαγχολία της πρωταγωνίστριας μοιάζει να συμπληρώνει την όλη ατμόσφαιρα, ενώ όλες οι αιωρούμενες ψυχές αυτού του κόσμου βρίσκονται στο επίκεντρο. Έρωτες και πάθη και όλα τα προβλήματα που αυτά μπορεί να φέρουν θα σας συναρπάσουν. Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Bill Murray, Akiko Takeshita κ.ά.


500 Days of Summer (2009)


500-days-of-summer.jpg

Η ταινία ακολουθεί την πορεία μιας σχέσης κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών, κι ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι βρίσκουν τον πρωταγωνιστή Tom στην πιο χαρούμενή του περίοδο, το φθινόπωρο φέρνει και τον χωρισμό με την καλή του, Summer. Μέσα από την μελαγχολία και τη θλίψη, όμως, πολλές φορές υπάρχει και κάτι καινούριο που περιμένει να ανθίσει. Μια ταινία που δίνει ελπίδα για το αύριο, για τους έρωτες που δε «σβήνουν» ποτέ και για τα καλά της ζωής που βρίσκονται μπροστά μας και πολλές φορές αγνοούμε. Πρωταγωνιστούν: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend κ.ά.


Κεντρική φωτογραφία: When Harry Met Sally