fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Bilbao & San Sebastian: Ταξιδεύουμε στους top trend προορισμούς της φετινής σεζόν

Ανακαλύψτε υπέροχα εξωτικά μέρη μία ανάσα μακριά


Bilbao & San Sebastian: Ταξιδεύουμε στους top trend προορισμούς της φετινής σεζόν

Κάθε μήνα ταξιδεύουμε με την Original Senses στους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς για να ζήσουμε μια luxury travel εμπειρία. Για τον Νοέμβριο, επιλέγουμε ένα ταξίδι υψηλής γαστρονομίας στο Bilbao και το San Sebastian.

Το Bilbao, µια προηγουµένως άγνωστη, βιοµηχανική πόλη της Ισπανίας, µόλις πριν δύο δεκαετίες µπήκε στις λίστες των connoisseurs ως ο απόλυτος γαστρονοµικός προορισµός. Συνδυάζοντας µοναδικά τη σηµαντική παράδοση της βασκικής κουζίνας, µε τις µεσογειακές comfort συνταγές αλλά και τις σύγχρονες τάσεις του fine dining, το Bilbao είναι ένα τεράστιο πεδίο προς εξερεύνηση.

Πριν γνωρίσετε τη γαστρονοµική κουλτούρα, αξίζει να ανακαλύψετε τον πολιτιστικό πλούτο αυτής της πόλης, ξεκινώντας φυσικά από το Μουσείο Guggenheim, την αιτία αυτού που αργότερα αποκαλέστηκε Φαινόµενο Bilbao. Ένα από τα πιο σηµαντικά κτήρια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που στεγάζει µια συναρπαστική συλλογή µοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, το Μουσείο Guggenheim έβαλε το Bilbao στον παγκόσµιο πολιτιστικό χάρτη. Το έργο του Frank Gehry αποτέλεσε τον κύριο λόγο του ολοένα και αυξανόµενου αριθµού επισκεπτών στην πόλη, από την ολοκλήρωσή του το 1997 και έπειτα, δείχνοντας πως η αρχιτεκτονική και η τέχνη έχουν τη δύναµη να αλλάξουν ολοκληρωτικά την ισορροπία µιας οικονοµίας. Περιηγηθείτε σ’ αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργηµα και ανακαλύψτε γιατί χαρακτηρίστηκε ως «θαύµα» από τους New York Times.

niclas-dehmel-bafk-mr8vu4-unsplash.jpg
Bilbao, Spain

Το Bilbao εκτείνεται στις δύο όχθες του ποταµού Nervion, που το χωρίζει σε δύο κοµµάτια: την καρδιά της νέας πόλης και το γραφικό, µεσαιωνικό Casco Viejo. Κάποτε ήταν ένα µικρό ψαροχώρι, ενώ σήµερα είναι γεµάτο εξαιρετικά εστιατόρια, πολλά από τα οποία είναι βραβευµένα µε αστέρια Michelin. Απολαύστε ένα ποτήρι txakoli, το τοπικό αφρώδες κρασί, µαζί µε pinchos ή pintxos -µεζεδάκια σε µέγεθος µικρής µπουκιάς- και µυηθείτε στην καθηµερινότητα των κατοίκων, µπαίνοντας από µπαρ σε µπαρ, διαλέγοντας και δοκιµάζοντας τα δικά σας αγαπηµένα.

Σειρά έχει το San Sebastian, η πόλη που συγκεντρώνει τον µεγαλύτερο αριθµό Michelin εστιατορίων ανά τετραγωνικό χιλιόµετρο στην Ευρώπη. Μια πανέµορφη, παραθαλάσσια πόλη µόλις 180.00 κατοίκων, χτισµένη στις όχθες του ποταµού Urumea. To αγαπηµένο θέρετρο της ισπανικής αριστοκρατίας από τον 19ο αιώνα, το San Sebastian φέρει ακόµα το ένδοξο παρελθόν που είχε κατά την Belle Epoque. ∆οκιµάστε το µαγευτικό κόκκινο πικάντικο κρασί από την κοντινή οινοπαραγωγική περιοχή Rioja και γευτείτε τις πιο πρωτοποριακές τάσεις στη σύγχρονη γαστρονοµία σε ένα από τα αµέτρητα εστιατόρια ή pintxos bar της πόλης.

Η χώρα των Βάσκων αποτελεί έναν ιδανικό προορισµό για µια σύντοµη, αλλά ιδιαίτερα συναρπαστική και απροσδόκητη απόδραση.

Not just PINTXOS…

tomato.jpeg
Tomato soup with jamón and idiazábal

Πέντε παραδοσιακά πιάτα από τη χώρα των Βάσκων που πρέπει να δοκιµάσετε!

1. Merluza en salsa verde

Ένα διεθνούς φήµης πιάτο της βασκικής κουζίνας, µε µπακαλιάρο και µυρωδικά

2. Roast John Dory, alubias de Tolosa and pancetta

Ψητό χριστόψαρο µε φασόλια Tolosa (ισπανικά µαύρα φασόλια)

3. Basque-style Mussel and White Bean Stew

Στιφάδο µυδιών µε λευκά φασόλια, sherry και λευκό κρασί

4. Chocolate pots with tejas de Tolosa

Κούπες σοκολάτας σε συνδυασµό µε καφέ και µπισκότα

5. Tomato soup with jamón and idiazábal

Μια νόστιµη σούπα ντοµάτας µε jamon και τυρί idiazabal

mikri.jpg

* Σχεδιάστε αξέχαστες tailor-made ταξιδιωτικές εµπειρίες µε την Original Senses.

www.originalsenses.gr | info@originalsenses.gr | Τ: 210 3641890

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 153 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2019

What to pack:

Backpack, Etro

CHLOE

Ακουστικά, B&O

Sneakers, Chloé