fbpixel

Search icon
Search
Beyoncé: H δημόσια στήριξη στην Kamala Harris και η εμφάνιση που συζητήθηκε -ξανά- πολύ
PEOPLE & MOMENTS

Beyoncé: H δημόσια στήριξη στην Kamala Harris και η εμφάνιση που συζητήθηκε -ξανά- πολύ

«Μιλάω ως μία μητέρα που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο», σημείωσε μεταξύ άλλων η πασίγνωστη star


Το τελευταίο διάστημα, είδε πολλά βλέμματα να στρέφονται επάνω της για τους πιο λάθος λόγους. Το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο ράπερ, Diddy μονοπωλεί το ενδιαφέρον των διεθνών media και συνεχώς, στο «κάδρο» προστίθενται και νέα, διάσημα πρόσωπα που -φέρονται- να συνδέονται μαζί του, με την Βeyoncé και τον Jay-Ζ να είναι μερικά από αυτά. Τα social media κατακλύστηκαν από διάφορα σενάρια και φήμες για το διάσημο ζευγάρι, που -αρχικά- επέλεξε το δρόμο της σιωπής, με την Βeyoncé να κάνει τώρα μία εξαίρεση για έναν σημαντικό λόγο.

Έδωσε το «παρών» σε μία σημαντική ομιλία της Kamala Harris κι εκεί, έστειλε τα δικά της μηνύματα στον κόσμο με φόντο τις εκλογές των ΗΠΑ...

Τι ακριβώς ειπώθηκε;

The big move

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τον κόσμο να στρέφεται μέσα από τα social media κατά των διάσημων celebrities, με διάφορες αφορμές κι αυτό συνέβη τώρα και στην περίπτωση της Βeyoncé. Το όνομά της συνδέθηκε με τον Diddy και δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους πολλές φήμες και σενάρια, με φόντο διάφορες ιστορίες και υποτιθέμενα γεγονότα. Η ίδια, η διάσημη star, δε θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο για όλο αυτό και η στάση της δεν άλλαξε ούτε όταν hashtag #cancelΒeyoncé έγινε viral στα social media, με τον κόσμο να εκφράζεται με πολύ σκληρά λόγια για την ίδια και την οικογένειά της. Ωστόσο, το δημόσιο comeback της Βeyoncé είναι πλέον γεγονός, με μία πολύ-πολύ σημαντική αφορμή. Ποια ήταν αυτή;

Λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές των ΗΠΑ, βρέθηκε στο πλευρό της Kamala Harris, θέλοντας -προφανώς- να υποστηρίξει την υποψήφια των Δημοκρατικών σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, με κεντρικό θέμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Η Βeyoncé παρακολούθησε τη συγκέντρωση στη γενέτειρά της μαζί με τη μητέρα της Tina Knowles, την Kelly Rowland και τον θρύλο της country μουσικής Willie Nelson, για να ανέβει και η ίδια στην σκηνή και να στείλει τα δικά της μηνύματα, μέσα από μία αρκετά «φορτισμένη» ομιλία. «Δεν είμαι εδώ ως διασημότητα, δεν είμαι εδώ ως πολιτικός. Είμαι εδώ ως μητέρα. Μια μητέρα που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο στον οποίο ζουν τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά μας, έναν κόσμο όπου έχουμε την ελευθερία να ελέγχουμε το σώμα μας, έναν κόσμο όπου δεν είμαστε διχασμένοι», σημείωσε στην αρχική της τοποθέτηση, για να συνεχίσει:

«Φανταστείτε τις κόρες μας να μεγαλώνουν βλέποντας τι είναι εφικτό χωρίς ανώτατα όρια, χωρίς περιορισμούς. Πρέπει να ψηφίσουμε και σας χρειαζόμαστε. Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ δώστε ένα μεγάλο, δυνατό, τεξανό καλωσόρισμα στην επόμενη πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, την αντιπρόεδρο Kamala Harris». Το θέμα των αμβλώσεων έχει μπει πολύ ψηλά στην ατζέντα της Harris, την ώρα που η ρητορική του Donald Trump, που βρίσκεται απέναντί της, είναι τελείως διαφορετική και κινείται σε μία πολύ διαφορετική κατεύθυνση κι αυτό είναι που -ουσιαστικά- προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε εκατοντάδες γυναίκες στις ΗΠΑ, με την Βeyoncé να παίρνει ξεκάθαρα θέση.

The elections

Την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών -όπως σημειώνουν οι ειδικοί- η Kamala Harris βλέπει αρκετούς διάσημους και celebrities να παίρνουν θέση δίπλα της κι εκτός από την Βeyoncé, σε ομιλία που πραγματοποίησε στην Τζόρτζια βρέθηκε κι ο Barack Obama, που κι αυτός έχει εκφράσει δημόσια την στήριξή του. «Η ελευθερία σας είναι το θεόσταλτο δικαίωμά σας, το ανθρώπινο δικαίωμά σας. Πρέπει να ψηφίσουμε. Και σας χρειαζόμαστε. Ήρθε η ώρα να τραγουδήσουμε ένα νέο τραγούδι. Η Kamala Harris, είναι μία γυναίκα που πιέζει γι' αυτό που πραγματικά χρειάζεται αυτή η χώρα αυτή τη στιγμή - την ενότητα. 

Είναι αδύνατο να μην αισθανθείς την ενέργεια σε αυτή την αίθουσα, τη θετικότητα, την κοινότητα, την ανθρωπιά. Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας απίστευτης αλλαγής. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας», σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Βeyoncé, θέλοντας να παροτρύνει όσους την παρακολουθούσαν να ψηφίσουν, λέγοντάς τους ότι η φωνή και η ψήφος τους έχουν σημασία, με την αγκαλιά της με την Harris να γίνεται viral.

Είναι μία σημαντική στιγμή για όλους στις ΗΠΑ και ειδικά για τις γυναίκες. Είναι μία στιγμή, στην οποία όλοι μαζί -κι ο καθένας ξεχωριστά- καλούνται να πάρουν μία πολύ-πολύ κρίσιμη απόφαση με φόντο όχι το «σήμερα», αλλά το μέλλον. Η Kamala Harris βρίσκεται από τη μία πλευρά κι από την άλλη, έχει πάρει θέση ο Donald Trump, την ώρα που δεκάδες διασημότητες και celebrities παίζουν τον δικό τους ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Πού θα μας οδηγήσει όλο αυτό; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα, με την Βeyoncé να κάνει ένα step μπροστά, κλείνοντας τα αυτιά της σε όσα λέγονται και γράφονται για εκείνη...