fbpixel

Search icon
Search
Baecation: Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για να ταξιδέψετε με το άλλο σας μισό
TRAVEL

Baecation: Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για να ταξιδέψετε με το άλλο σας μισό

Ονειρικές αποδράσεις με το ζευγάρι σας για το απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι γεμάτο ρομαντισμό


Με τοπία που κόβουν την ανάσα, κρυστάλλινα νερά και γοητευτικά χωριά, η Ελλάδα προσφέρει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για ζευγάρια που αναζητούν μια ρομαντική απόδραση! Τα ελληνικά νησιά ειδικότερα, φημίζονται για την ομορφιά και τη γοητεία τους. Ακόμη, παρέχουν τόσες πολλές δραστηριότητες για να απολαύσουν τα ζευγάρια μαζί. Από την εξερεύνηση αρχαίων ερειπίων μέχρι τις γραφικές πεζοπορίες, υπάρχει κάτι για όλους. Αφεθείτε στην ελληνική κουζίνα και το ελληνικό κρασί για μία έξτρα ρομαντική πινελιά. Η Ελλάδα διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για ρομαντικές αποδράσεις. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με το έτερό σας ήμισυ και αναζητάτε ταξιδιωτική έμπνευση. 

Αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία ελληνικά νησιά για ζευγάρια που μπορείτε να επισκεφθείτε για μια αξέχαστη εμπειρία.

Σαντορίνη

shutterstock-1925237906.jpg

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εμβληματικούς και ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα, η Σαντορίνη είναι διάσημη για τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, τα ασβεστωμένα κτίρια με τους μπλε τρούλους και τους δραματικούς βράχους με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά νησιά για νεόνυμφους ή για όσους βρίσκονται σε μια ρομαντική απόδραση, η γοητεία του είναι αδιαμφισβήτητη. Η εμβληματική, ηλιοκαμένη αρχιτεκτονική του νησιού και οι μαγευτικοί λευκοί βράχοι του, στολισμένοι με γραφικές εκκλησίες, προσφέρουν ένα σκηνικό που αποτελεί την επιτομή του ρομαντισμού. Τα ζευγάρια μπορούν να περιπλανηθούν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Οίας ή των Φηρών, να εξερευνήσουν γραφικά οινοποιεία ή να χαλαρώσουν στις χαρακτηριστικές παραλίες με τη μαύρη άμμο. Παρ' όλα αυτά, δεδομένης της δημοτικότητάς της, η Σαντορίνη παρουσιάζει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά την περίοδο αιχμής. Για μια πιο οικεία εμπειρία, αν επιθυμείτε να προγραμματίσετε μία επίσκεψη με το ζευγάρι σας καλό είναι να επιλέξετε κάποια στιγμή εκτός αυτών των περιόδων.

Σίφνος

shutterstock-2312722773.jpg

Η Σίφνος, με τα άγρια τοπία, τα παραδοσιακά χωριά και τις γαστρονομικές απολαύσεις της, προσφέρει μια γαλήνια απόδραση ανάμεσα στα ελληνικά νησιά για ζευγάρια που αναζητούν αυθεντικότητα και ηρεμία. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα γοητευτικά δρομάκια της Απολλωνίας, να κάνετε πεζοπορία στην ιστορική πόλη Κάστρο στην κορυφή του λόφου ή να απολαύσετε τη φημισμένη κουζίνα του νησιού στις τοπικές ταβέρνες. Για τη διαμονή σας, σκεφτείτε να μείνετε σε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στην Απολλωνία ή σε έναν άνετο ξενώνα σε ένα από τα γραφικά χωριά του νησιού. Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς επιλογές για ζευγάρια που αναζητούν ένα ρομαντικό καταφύγιο μέσα στο κυκλαδίτικο τοπίο.

Φολέγανδρος

shutterstock-2164421927.jpg

Η Φολέγανδρος, με τους απόκρημνους βράχους, τις μαγευτικές παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά, προσφέρει ένα ρομαντικό καταφύγιο μακριά από τα πλήθη. Τα ζευγάρια μπορούν να περιπλανηθούν στα γραφικά δρομάκια της Χώρας, να πεζοπορήσουν στην ιστορική εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε έναν βράχο ή να χαλαρώσουν στις απομονωμένες παραλίες της Αγκάλης ή του Λιβαδακίου. Για τη διαμονή σας, σκεφτείτε να μείνετε σε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στη Χώρα με πανοραμική θέα στο Αιγαίο ή σε έναν γοητευτικό ξενώνα σε ένα από τα γραφικά χωριά του νησιού.

Μήλος

shutterstock-2248903333.jpg

Η Μήλος είναι ένας παράδεισος για ζευγάρια που αναζητούν απομονωμένες παραλίες, δραματικά τοπία και κρυμμένους όρμους. Τα ζευγάρια μπορούν να εξερευνήσουν τα σεληνιακά τοπία της παραλίας Σαρακήνικο, να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά του Κλέφτικου ή να ανακαλύψουν τα πολύχρωμα ψαροχώρια που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος της ακτογραμμής. Για διαμονή, επιλέξτε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στον Αδάμαντα ή στα Πολλώνια, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα ήσυχο περιβάλλον με θέα στη θάλασσα και να απολαύσετε τις βόλτες σας στα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Feature image source: Dolce & Gabbana