fbpixel

Search icon
Search
Baby botox: Μήπως κι εσείς έχετε μπει στον πειρασμό να μάθετε τι σημαίνει;
FACE & BODY

Baby botox: Μήπως κι εσείς έχετε μπει στον πειρασμό να μάθετε τι σημαίνει;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Οι αισθητικές επεμβάσεις γίνονται όλο και περισσότερο ο κανόνας που προστίθεται στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου. Lip fillers, ενέσιμα, mini face lifts και πολλά άλλα έχουν γίνει μέρος της ρουτίνας ομορφιάς με αποτέλεσμα να καταλήγουν «εποχικές υποχρεώσεις». Ανάμεσα τους φυσικά βρίσκεται και το baby botox, μια λέξη που όλες ακούμε όλο και πιο συχνά. Για τους πιο μυημένους αυτή είναι μια κλασική θεραπεία. Για τους αρχάριους, είναι μια άγνωστη έκφραση που θέλουν να ανακαλύψουν. Το baby botox είναι η πιο πρόσφατη, αγαπημένη προσθήκη στον κόσμο της αισθητικής ιατρικής που υπόσχεται τα ίδια οφέλη του botox χωρίς τα τρομακτικό «παγωμένο» πρόσωπο. Παρόλα αυτά εδώ, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι κάθε επιδερμίδα είναι υπέροχη ανεξαρτήτως ρυτίδων και πανάδων. Επιλέγοντας μια τέτοια πρακτική κάνετε κάτι για εσάς, μόνο αν πραγματικά το επιθυμείτε.

Τι είναι το Baby botox;

gigi-hadid-orange-eyeliner.jpg

Το baby botox αναφέρεται σε μια νέα τεχνική για τη χορήγηση της πιο γνωστής ενέσιμης θεραπείας botox (Botulinum toxin). Ή, με απλούστερα λόγια είναι ένας όρος που επινοήθηκε για να περιγράψει το ίδιο προϊόν απλώς σε χαμηλότερη δοσολογία και με καταλληλότητα για νεότερους ασθενείς. 

Σε τι διαφέρει πραγματικά 

bella-hadid-headerrr.jpg

Η απάντηση κρύβεται στον όγκο. Τεχνικά, το διάλυμα που εγχέεται στο δέρμα σας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που υπάρχει στο κανονικό botox με τα ίδια αποτελέσματα, αλλά η ποσότητα που εγχύνεται είναι κατά πολύ μικρότερη. Πράγμα που σημαίνει πιο διακριτικό, φυσικό αποτέλεσμα που φαίνεται λιγότερο «παγωμένο» ή εμφανές. Άλλωστε, αυτή είναι και η τάση. Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί που επιθυμούν να χαρίσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα επιμένουν στην ελαφριά αλλαγή του προσώπου και στην αντιστροφή των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στους δυναμικούς μύες του προσώπου, αντί για τις πιο βαριές δόσεις για να παραλύσουν απόλυτα τους μύες. 

Στο παρελθόν, το botox γινόταν με στόχο την πλήρη εξάλειψη κάθε κίνησης για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Έτσι, με τα νέα πιο απλά δεδομένα, είτε είστε επιφυλακτικοί, είτε απλώς θέλετε ομοιόμορφα αποτελέσματα, μπορείτε να πείτε το «ναι». 

Τι να περιμένετε

Όπως αναφέραμε, μια θεραπεία baby botox λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το κανονικό botox, και παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα βήματα:

1. Πρώτα θα κάνετε μια συνάντηση με τον ειδικό που θα περιλαμβάνει και μερικές φωτογραφίες για να βρείτε το ιδανικό αποτέλεσμα.

2. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσετε ενδεχομένως κάποια κρέμα που μουδιάζει την περιοχή

3. Ο γιατρός θα σημειώσει το πρόσωπο σας με ένα μολύβι για να προσδιορίσει ποιες είναι οι περιοχές της μεγαλύτερης μυϊκής έντασης, όπου και θα κάνει τις ενέσεις. 

4. Τέλος οι ενέσεις γίνονται με μια μικροσκοπική βελόνα και όλα αυτά δεν παίρνουν παραπάνω από 5 λεπτά.

Μετά τη θεραπεία μπορεί να έχετε μικρά εξογκώματα στα σημεία που έχει εγχυθεί το botox, τα οποία συνήθως εξαφανίζονται σε περίπου 5 λεπτά. Τις περισσότερες φορές τίποτε δεν είναι εμφανές αφού φύγετε από το γραφείο του γιατρού σας.

1515753515-gigi-bella-yolanda.jpg

Σε ποιες περιοχές του προσώπου επικεντρώνεται

Όπως και με το κανονικό botox, τα οφέλη των μικρότερων δόσεων ή του baby botox είναι εμφανή σε παρόμοιες περιοχές του προσώπου σας. Συνήθεις περιοχές περιλαμβάνουν το μέτωπο και την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, το πόδια της χήνας, την περιοχή κάτω από τα μάτια και την περιοχή του πηγουνιού. Το κύριο αποτέλεσμα είναι φυσικά η μείωση της εμφάνισης των γραμμών και των ρυτίδων.

Σε ποιους απευθύνεται

Είναι αυτονόητο ότι η εφαρμογή οποιασδήποτε ενέσιμης θεραπείας είναι περισσότερο επιλογή, παρά ανάγκη. Ένα πρόσωπο με γραμμές και κίνηση εξακολουθεί να είναι ένα όμορφο πρόσωπο, αλλά, εάν προτιμάτε μια πιο λεία επιδερμίδα ή έχετε στόχο να έχετε μερικές λιγότερες ρυτίδες τότε αυτή η πρακτική μπορεί να είναι για εσάς. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν botox για πρώτη φορά και για νεότερους ασθενείς που θέλουν να κάνουν botox ως προληπτικό για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ωστόσο, εάν έχετε βαθύτερες γραμμές, τότε δεν είναι σίγουρο ότι θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.