fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Αυτή η κατοικία στη Νέα Υόρκη αποτελεί όνειρο για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Timothy Godbold


Αυτή η κατοικία στη Νέα Υόρκη αποτελεί όνειρο για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι


Η σημερινή μέρα επιβάλει στιγμές για δύο και στην προκειμένη περίπτωση ένα δωμάτιου κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου θα ήταν η ιδανική λύση και το απόλυτο περιβάλλον για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. Για τους εναλλακτικούς αλλά και για όσους παραμένουν προσηλωμένοι στην υψηλή αισθητική και το high-end interior design, η συγκεκριμένη κατοικία στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται στο απόλυτο place to be, που ο καθένας θα ζήλευε και θα ήθελε να μοιραστεί στιγμές με τον άνθρωπο της καρδιάς του.

Πρόκειται για ένα άκρως ατμοσφαιρικό σπίτι, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Long Island κι έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο παθιασμένους και απαιτητικούς λάτρεις του design. Το indoor σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι και το εξωτερικό του περιβάλλον που αποπνέει απόλυτη ηρεμία είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους το λατρέψαμε.

dmitchell-timothygodbold-furtherlane-10-1643047643.jpg


Ο διακριμένος αρχιτέκτονας Timothy Godbold κλήθηκε να δώσει νέα ζωή σε αυτήν την κατοικία, η οποία χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και, πλέον, βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας με δύο παιδιά. 

Αυτό που είχε αναλάβει πριν από μήνες, ήταν να δημιουργήσει ένα άκρως φιλόξενο και ζεστό σκηνικό, που να ανταποκρίνεται στο έπακρο στις τάσεις της εποχής, διατηρώντας παράλληλα έναν timeless χαρακτήρα. Έτσι ακριβώς κι έγινε!

dmitchell-timothygodbold-furtherlane-18-1643047644.jpg


Mε ένα σύντομο house tour, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα details, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Ο Godbold ήξερε πολύ καλά πως ο σίγουρος τρόπος για να πετύχει αυτό ακριβώς που του ζητήθηκε ήταν να εστιάσει στα χρώματα και τα υλικά κατασκευής, δείχνοντας προσοχή στις επιλογές του για τις οποίες έχει ξεχωρίσει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια αυτών των ετών που βρίσκεται ενεργά στον χώρου του interior design.

dmitchell-timothygodbold-furtherlane-11-1643047643.jpg


Το μαύρο και το λευκό ήταν οι αποχρώσεις τις οποίες επέλεξε σχεδόν σε όλους τους χώρους του σπιτιού, δημιουργώντας αρμονικά και πολύ μοντέρνα σημεία. Όσο για τα βασικότερα υλικά κατασκευής, ο ίδιος προτίμησε το κλασικό ξύλο σε συνδυασμό με το expensive looking μάρμαρο -δύο στοιχεία που υπάρχουν παντού, από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Οι natural τόνοι και οι «καθαρές» γραμμές στα έπιπλα κυριαρχούν και ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, τη στιγμή που η πρακτικότητα έχει αποτυπωθεί με πιθανό τρόπο, από γωνιά σε γωνιά. Σε όλα τα δωμάτια επικρατεί αρμονία, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση, τίποτα το περιττό. 

dmitchell-timothygodbold-furtherlane-21-1643047645.jpg


Ποτέ ξανά ο μινιμαλισμός δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο σύγχρονο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουμε να παρατηρούμε την κάθε γωνία. Ένα mix από φυσικά στοιχεία, λοιπόν, που απαρτίζεται από πανέμορφα λουλούδια άλλα indoor plants, με κομμάτια σύγχρονα και πολύ λειτουργικά που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση. 

Στο μεταξύ, η ύπαρξη τέχνης γίνεται ολοκάθαρη μέσα από πίνακες κι εκλεπτυσμένα διακοσμητικά, που έχουν πάρει τη θέση τους από χώρο σε χώρο, συμπληρώνοντας τέλεια το τελικό αποτέλεσμα -ένα περιβάλλον τόσο cozy και σύγχρονο, που καταφέρνει να μας εμπνέει.

dmitchell-timothygodbold-furtherlane-07-1643047640.jpg


Φωτογραφίες: Elle Decor


1

Roof lamp

Ghost Roof, Casa Vogue BUY HERE

2

Armchair

Landskrona, IKEA BUY HERE

3

Vase

Kartell, Παρουσίαση BUY HERE

4

Candle

Honeysuckle & Davana, Jo Malone London, Attica BUY HERE

5

Decorative stein

Zara Home BUY HERE

6

Table lamp

Pipistrello, Area Domus BUY HERE

7

Painting

Abstract, Arting BUY HERE

8

Indoor plant

Jardin Plus SEE MORE